Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: ÖSK tar in isländsk mittback


ÖSK bekräftade idag förrgårdagens NA-rykte om att den isländska mittbacken Axel Óskar Andrésson ansluter till truppen. Den 24-årige vänsterfotade mittbacken är en rejäl bit med sina 193 cm. Han väger 92 kg  enligt Fotbollskanalen så det är inte någon man knuffar undan.

Andrésson har skrivit ett treårigt avtal med klubben. Eftersom han har den enda renodlade vänsterfoten i mittbacksuppsättningen lär det inte bli så svårt att få speltid.

Med tanke på att han just fyllt 24 kan man väl inte tycka annat än att han hunnit med en hel del under sin karriär. Efter fem akademiår hos engelska Reading har han även spelat för Viking Stavanger och Riga FC. Frågetecken i hans fall är att han redan hunnit med två stycken längre skadeproblem. I Norge var det ett knä och i Riga något annat – oklart vad.

Om han kan hålla sig skadefri så verkar det som om ÖSK gjort något av ett klipp.

ÖSK: Axel Óskar Andrésson skriver på för ÖSK
ÖSK: Intervju med Axel Óskar Andrésson (video)
NA: ÖSK värvar isländsk mittback
NA: Nye ÖSK:aren: ”Pappa var jordens starkaste”


Spelarprofil från Soccerway.com

Silly Winter 2021/22: Isländsk mittback ryktas vara på ingång

Efter en dag av intensivt detektivarbete tror sig NA:s Fredrik Carlsson veta mer om vem ÖSKs tilltänkte mittbacksförvärv är. Det rör sig om islänningen Axel Óskar Andrésson som närmast kommer från ett avbrutet kontrakt med Riga FC.

Andrésson har väl inte ett klockrent fotbolls-CV utan har varit runt en hel del. Den senaste klubbadressen var FC Riga som han lämnade för någon månad sedan. Hans senaste två (tränings)matcher spelades i slutet av januari mot Slovan Bratislava och MŠK Žilina. Sedan dess har han gått klubb- och matchlös.

I Riga FC, hans senaste klubb, verkar han inte ha haft en given startplats även om han spelade en hel del. Under säsongen 2021 missade han ett drygt halvår på grund av skada (enl. Transfermarkt).

Hans landslagsmeriter inskränker sig till två vintervänskapskamper år 2019 mot Sverige (20 minuter) och Estland (90 minuter). Knappast tillräckligt för att man på allvar skall hävda att han är en landslagsman.

Känns väl inte helt klockren med en hel del klubbyten i bagaget samt två längre skadeperioder, men kan givetvis vara bra ändå. OK, en hel del klubbytena var när han fortfarande var rätt ung. Men jag gillar inte klubbytet från Norge till Riga och inte heller att det kontraktet sedan avbröts i förtid. Klubbar släpper sällan iväg spelare de inte vill bli av med.

NA: Uppgifter: Han ska vara ÖSK:s nye mittback – väntas presenteras inom kort


Spelarprofil från Soccerway.com