Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Barsoum inte nöjd med speltiden och Valgeirsson på väg tillbaka till Island?

Nerikes Allehanda publicerade idag två artiklar som berör spelartruppen både på kort och lång sikt.

Elias Barsoum
Den 21-årige Barsoum intervjuas och ger sin bild av den senaste matchen mot Skövde men också på speltid och framtid i ÖSK. Vad gäller den senaste matchen så svarade Barsoum för ett piggt inhopp där han var den som drev upp bollen rakt in i straffområdet där han fick en knuff i ryggen varpå Kalle Holmberg därefter kunde Panenka-lobba in den efterföljande straffen till slutresultatet 5-3 hemma mot Skövde AIK.

Barsoum fick hoppa in i den 84e minuten och där någonstans tar intervjun med Barsoum en lite oväntad vändning. Elias Barsoum som gick skadad under hela våren och kom tillbaka i speldugligt skick under sommaren beskriver sig vara något som bara kan beskrivas som missnöjd med den mängd speltid han hittills fått. Han beskriver att det är svårt att uträtta något på de få minuter han fått, men att man får göra det bästa av det.

– Det är bara att köra på så får man se vart man hamnar efter säsongen. Man får ta det därifrån… Jag har ett år kvar på kontraktet efter det här men vi får se vad som händer efter säsongen. Jag tycker att jag har förtjänat att spela mer, både förra året och i år. Men tyvärr väljer han (Christian Järdler) andra spelare. Då får man acceptera det.

Bloggen kan väl möjligen reagera på det där om att man ”får se vad som händer efter säsongen”. Barsoum har ett år kvar på sitt kontrakt med ÖSK och till nästa säsong lär truppens sammansättning se annorlunda ut. Jake Larsson står till exempel med utgående kontrakt och om Larsson försvinner så har Barsoum alla möjligheter till att få betydligt mer speltid nästa säsong. Speciellt med tanke på att ÖSKs ekonomi är lite ansträngd och att klubben sannolikt inte kommer att ha råd med några speciellt namnkunniga nyförvärv som ersättare till spelare som lämnar efter säsongen. För inte ska väl Barsoum försöka trilska sig bort under vintern, så som Nasiru Moro försökte med föregående säsong? Bättre då istället att stanna, slita på, göra fler pigga inhopp så som mot Skövde och helt enkelt ta det därifrån. Framtiden ser ljus ut för Barsoum, måtte han bara se det så själv istället för att ha bråttom någon annanstans.

NA: ÖSK-löftets långa väntan: ”Har varit två år nu”


Valgeir Valgeirsson
I den andra av NAs artiklar kommer man med ”uppgifter” om att ÖSKs isländske wingback Valgeir Valgeirsson ska vara aktuell för en flytt tillbaka till Island och toppklubben Valur. NA hänvisar till en isländsk fotbollspodd som källa. Podden förefaller vara en väl initierad sådan så det finns säkerligen en sanningshalt i uppgifterna.

Valgeirsson har kan hittills ses som en förhållandevis vanligt förekommande spelare i ÖSKs startelva, bortsett då från tiden han gick skadad, då han har fått speltid i 17 av 22 omgångar varav 11 starter och ett mål.

Valgeirsson kom till ÖSK i mitten av förra säsongen och har kontrakt med ÖSK även över nästa säsong.

NA: Uppgifter: Islänningen aktuell för toppklubb

Silly Summer 2022: ÖSK värvar isländsk talang

ÖSK meddelade idag, att de skrivit ett flerårigt kontrakt med den unge isländska spelaren Valgeir Valgeirsson. Han har hittills spelat för en klubb som heter HK Kópavogs och som denna säsong spelar i den isländska andradivisionen efter att ha blivit nedflyttade efter förra säsongen. Hans hittillsvarande lag leder serien med 15 av 22 matcher spelade och ser väl rätt säkra ut på att kunna gå upp igen. Åtta poäng skiljer till det tredjeplacerade laget.

Valgeirsson, som i år fyller 20, etablerade sig som 17-åring i sin klubb år 2019, då de spelade i den högsta divisionen. Även året därpå spelade laget i den högsta ligan och Valgiersson tillhörde startspelarna i truppen.

I oktober 2020 lånades han ut till den engelska klubben Brentford men han återvände till Island redan i slutet av april följande år. Tiden i Brentford blev väl i alla fall fotbollsmässigt en besvikelse. Hos Transfermarkt finns han inte noterad för någon enda match för klubben. I sammanhanget skall nämnas, att Brentford sedan år 2016 av kostnadsskäl inte bedrivit någon akademiverksamhet. I stället har man haft ett väldigt starkt B-lag, så det är kanske inte så underligt att den då artonåriga islänningen inte fick någon matchtid.

Valgeirsson beskrivs som en kantspelare som både kan ta platsen som högerback och längre upp i planen. Han har även använts som central mittfältare. Riktigt hur ÖSK avser att spela honom är oklart. Förmodligen vet inte ÖSK det heller än.

Spelardata (ÖSK).
Namn: Valgeir Valgeirsson
Född: 2002-09-22
Nationalitet: Island
Position: Ytterback / Mittfältare
Tidigare klubbar: HK Kópavogs, Brentford FC

ÖSK: Valgeir Valgeirsson klar för ÖSK Fotboll
NA: Bekräftat: Efter uppgifterna – ÖSK värvar från Island
ÖSK: Valgeir Valgeirssons första intervju som ÖSK-spelare (video)
NA: ”Publiken kommer älska honom, han spelar med hjärtat”