Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: ÖSK värvar isländsk talang

ÖSK meddelade idag, att de skrivit ett flerårigt kontrakt med den unge isländska spelaren Valgeir Valgeirsson. Han har hittills spelat för en klubb som heter HK Kópavogs och som denna säsong spelar i den isländska andradivisionen efter att ha blivit nedflyttade efter förra säsongen. Hans hittillsvarande lag leder serien med 15 av 22 matcher spelade och ser väl rätt säkra ut på att kunna gå upp igen. Åtta poäng skiljer till det tredjeplacerade laget.

Valgeirsson, som i år fyller 20, etablerade sig som 17-åring i sin klubb år 2019, då de spelade i den högsta divisionen. Även året därpå spelade laget i den högsta ligan och Valgiersson tillhörde startspelarna i truppen.

I oktober 2020 lånades han ut till den engelska klubben Brentford men han återvände till Island redan i slutet av april följande år. Tiden i Brentford blev väl i alla fall fotbollsmässigt en besvikelse. Hos Transfermarkt finns han inte noterad för någon enda match för klubben. I sammanhanget skall nämnas, att Brentford sedan år 2016 av kostnadsskäl inte bedrivit någon akademiverksamhet. I stället har man haft ett väldigt starkt B-lag, så det är kanske inte så underligt att den då artonåriga islänningen inte fick någon matchtid.

Valgeirsson beskrivs som en kantspelare som både kan ta platsen som högerback och längre upp i planen. Han har även använts som central mittfältare. Riktigt hur ÖSK avser att spela honom är oklart. Förmodligen vet inte ÖSK det heller än.

Spelardata (ÖSK).
Namn: Valgeir Valgeirsson
Född: 2002-09-22
Nationalitet: Island
Position: Ytterback / Mittfältare
Tidigare klubbar: HK Kópavogs, Brentford FC

ÖSK: Valgeir Valgeirsson klar för ÖSK Fotboll
NA: Bekräftat: Efter uppgifterna – ÖSK värvar från Island
ÖSK: Valgeir Valgeirssons första intervju som ÖSK-spelare (video)
NA: ”Publiken kommer älska honom, han spelar med hjärtat”