Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Vinter 2023/24: Käck klar för ÖSK

Oskar Käck är nu klar för Örebro SK. Hans provspel gjorde uppenbarligen ett gott intryck på tränarstaben och hans insats i träningsmatchen mot BP gjorde också intryck på många av oss andra.

19-årige Käck (han fyller 20 nu i mars) kommer senast från Sollentuna FK i Ettan där har redan samlat ihop 75 matcher sedan dess att han flyttades upp i deras A-trupp som 17-åring 2021. Ett rätt imponerade facit med tanke på hans unga ålder.

Kontraktet med ÖSK är skrivet över tre år och ytterbacken (som tidigare även spelat på mittfältet) breddar nu ÖSKs alternativ från två ytterbackar i isländske Valgeir Valgeirsson och norske Tobias Bjørnstad till att nu innehålla tre unga (Valgeirsson är äldst med sina 21 år) ytterbackar.

Spontant kan det här bloggen tänka att det känns vågat av Christian Järdler att lägga alla ägg på en så ung samling ytterbackar men är det någonstans man kan göra det i en trupp så är det kanske på ytterbackssidan.

Oavsett så ska det blir spännande att följa dessa tre under säsongen.

Vi vet att Valgeirsson är en intensiv och högt pressande spelare som ofta kommer med upp i anfallen och det vi hittills sett av Bjørnstad så verkar han ha lite liknande spelstil om än kanske vara något mer åt det fysiskt aggressiva hållet med sin styrka och storlek. I matchen mot BP gav därtill Käck ett positivt intryck som det ska bli kul att följa och den här bloggen tyckte oss se något som kanske hade vissa likheter med vår tidigare vänsterback Samuel Dahl. Nu återstår det att se hur det utvecklas under säsongen.

Om bloggen förstår rätt återstår det nu endast en plats att fylla i ÖSK trupp. Antingen blir det en mittback eller så blir det en mittfältare. Allt beroende på hur det går med Sebastian Cronas skada som han ådrog sig i senaste matchen i kombination med vilka olika alternativ som finns på marknaden och som passar in i ÖSKs hårda budget.

ÖSK: Välkommen Oskar Käck!
ÖSK: ÖSK PLAY: Oskar Käck: ”Jag längtar och ser fram emot att få spela framför fansen”
NA: Klart: ÖSK värvar doldisen efter succématchen
NA: Järdler om priolistan: ”Hade du frågat mig i fredags…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.