Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

GFÖ-podden #52: Intervju med Samuel Dahl

GFÖ-podden har fått upp ångan rätt rejält och redan igår kunde den som är prenumerant (patron) få tillgång till den senaste intervjun där Erik Wärlegård intervjuar ÖSKs vänter-winge Samuel Dahl.

Och som vanligt håller det inspelade materialet hög klass.

GFÖ-podden: #52: Samuel Dahl

Örebro SK Herr: Årets spelare 2022

I omröstningen för årets spelare på herr-sidan röstades Samuel Dahl fram till Årets Spelare. Ett betydligt mer givet val än det för damerna. 19-årige Dahl har av många ansetts vara kanske den enda herr-spelare som i match efter match levererat under året.

Dahl kom till ÖSK inför säsongen från AIKs akademi efter att först ha varit på provspel i klubben tidigt under försäsongen. Han har tidigare även spelat för Västerås SK i Superettan.

Motivering.
Samuels första säsong i ÖSK blev en succé där han direkt blev en given startspelare och publikfavorit. Nu röstas han fram som årets spelare av lagkamrater och supportrar.


Även Jiloan Hamad uppmärksammades som årets bästa målskytt (6 mål) och David Seger fick priset för årets mål efter sitt långskott hemma mot Landskrona Bois mot slutet av säsongen.

U21 Herr: Samuel Dahl till landslagssammandragning

En ny landslagsgeneration för det kommande U21 EM-kvalet skall nu tas ut och spelas ihop. I ett första svep har spelare födda 2002-2003 kallats till en landslagssammandragning. Samlingen äger rum mellan den 14 och 21 november i Turkiet, dit en förhållandevis stor trupp på 26 spelare kallats.

Utöver träning kommer även två landskamper att spelas. Den 17 november möter man Danmark och den 20:e Azerbajdzjan. Båda matcherna spelas i Belek. Med 26 spelare i truppen och med förhoppningen att kunna testa alla i matchspel är det inte säkert att det blir så mycket speltid för en del av deltagarna.

ÖSKs Samuel Dahl är en av de spelare som tagits ut. För hans del blir det första gången som han deltar i en landslagssamling för det nästa högsta landslaget. Tidigare har han representerat Sverige i U17-landslaget vid 17 tillfällen och i U19 8 gånger. Sällskap på sammandragningen får han bland annat av ÖSKs föredetting Hussein Ali, som numera värmer avbytarbänkar i Holland

SvFF: U21-truppen till novembersamlingen

P19/03: Svensk förlust i avslutningsmatchen

Sverige förlorade även den sista matchen i EM-kvalificeringen Elite Round. I mötet med Tjeckien blev det en förlust med 1-3.

Båda de två ÖSKare som var uttagna till matchtruppen fick speltid. Samuel Dahl som fått starta i båda de två inledande matcherna fick den här gången vänta till minut 67. innan han blev inbytt.

Lucas Shimon har på ”gamla dagar” fått något av ett genombrott i landslagssammanhang. I den första matchen blev han inbytt efter halvtidsvilan. Men både i den andra och i den avslutande matcher spelade han från start och fick sedan spela hela matchen.

Det här blev väl förmodligen den sista matchen för spelare födda 2003. I matchprogrammet hos SvFF finns dock följande kanske-matcher noterade: Borta, 14-22 november prel, P20-landskamper

SvFF: Avslutande förlust mot Tjeckien

P19/03:Sverige missade EM-chansen

Sverige fortsatte igår spelet i P19-klassens Elite Round. Tyvärr blev det en förlust även i den andra matchen i kvalgruppen. Mötet med Bosnien-Hercegovina slutade med en 3-2 förlust efter det att svenskarna två gånger lyckats kvittera en motståndarledning.

Samuel Dahl och Lucas Shlimon från ÖSK fick båda en plats i startelvan. Dahl spelade sedan fram till den 79:e minuten då han blev utbytt. Shlimon som blev inbytt inför den andra halvleken i den första matchen fick den här gången spela hela matchen. Säkert väldigt roligt att ha fått det förtroendet för Shlimon som kom till turneringen utan någon som helst tidigare erfarenhet av landslagsspel.

För det svenska laget återstår nu bara en betydelselös mot Tjeckien.
SvFF: Sverige utslaget i EM-kvalet

P19/03: Storförlust i EM-kvalet

EM-kvalet för det svenska P19-landslaget började inte speciellt bra. Det blev förlust mot Frankrike med hela 5-0 i den första kvalmatchen.

ÖSKs Samuel Dahl spelade från start. Lucas Shlimon byttes in i den 76:e minuten. I den 77:e blev han varnad, så han var väl klart ”motiverad”. Även Dahl blev för övrigt varnad.

SvFF: 0-5 mot Frankrike
SvFF: Matchfakta

P19/03: Dahl och Shlimon till EM-kval

ÖSKarna Samuel Dahl och Lucas Shlimon har blivit kallade till det svenska P19-landslaget. I slutet av månaden kommer laget att försöka kvalificera Sverige till EM-turneringen i Slovakien i slutet av juni. Vägen till EM ser dock rätt så svår ut. Det är bara gruppsegraren i kvalturneringen som går till EM-slutspelet. I Sveriges grupp deltar även Frankrike, Bosnien Hercegovina och Tjeckien – alla tre normalt starka fotbollsnationer.

Att Samuel Dahl kallas kommer inte som någon större överraskning. Han har varit mer eller mindre bofast i pojk- och juniorlandslagen.

För Lucas Shlimon är det precis tvärt om. Han har vad jag kunnat se aldrig varit kallad till någon av SvFF:s arrangemang. Inte ens till någon av årsklassens elitsammandragningar med ett drygt 60-tal deltagare. Det hör väl inte till vanligheterna att man får en plats i P19-truppen utan några tidigare ungdomsmeriter. Att nu få representera Sverige i en landslagsturnering var väl knappast något han ens drömde om då förra året slutade med att hans lag (Assyriska i Jönköping) åkte ur div 1.

Att JSödra släppte honom från sin akademi till Assyriska för två år sedan och dessutom inte tog tillbaka honom då Assyriska åkte ur Ettan är svårt att förstå.

ÖSK: Lucas Shlimon och Samuel Dahl kallade till P19-landslaget

NA: ÖSK-talangerna får chansen i P19-landslagets EM-kval

SvFF har inte publicerat truppen än så jag kan inte redovisa hur hela truppsammansättningen ser ut.

Spelschema.

Silly Winter 2021/22: Dahl förstärker backlinjen

ÖSK meddelade idag på morgonen, att de värvat vänsterbacken Samuel Dahl från AIK. Dahl har tillhört AIKs akademi sedan övergången från Västerås SK år 2020. Kontrakt med AIK har han tydligen haft till utgången av det här året.

Övergången kommer lite överraskande efter det att ÖSK avslutade hans provträning med klubben för några veckor sedan utan att ta saken vidare. Men nu har man uppenbarligen tänkt om.

NA:s Fredrik Carlsson tror att detta kan bero på att ÖSKs planer nu ändrats i och med Nasiru Moros förväntade flytt till Norge.

Anm. Dahl omnämns i olika sammanhang som 18-åringen. En än så länge korrekt benämning men som ändå kan leda tankarna fel. Dahl är född år 2003 och fyller 19 år om några dagar – den 4:e mars för att vara exakt.

ÖSK: ÖSK värvar Samuel Dahl
ÖSK: Intervju med Samuel Dahl (video)
NA: Storklubbens jättetalang nära ÖSK
NA: ÖSK bekräftar NA:s avslöjande – värvar unge försvararen
Lagstatistik: Spelade matcher 2018 – 2021
NA: Så vill talangen användas i ÖSK


Ingen större sak för AIK, verkar det som. De har i alla fall inte skrivit något på sin webbplats om övergången.