Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: Daniel Hultqvist klar för ÖSK

Under gårdagen presenterade ÖSK sitt senaste nyförvärv och det rör sig om försvarsspelaren Daniel Hultqvist. En 24-årig mittback som beskrivs som lång, följsam, snabb och med en bra passningsfot. ÖSK beskriver dessutom honom som bra på att hantera djupledsspel.

Om Hultqvist visar sig kunna ticka i samtliga dessa boxar låter det ju onekligen som en typ av försvararsspelare som ÖSK kommer att kunna få stor nytta av.

Det som dock ligger honom i fatet (om man nu ska tillåta sig själv att vara kritiskt) är att han mer eller mindre är helt okänd och senast kommer från spel med Kvik Halden i den norska motsvarigheten till division Ett. Innan dess fick han sitt kontrakt med GAIS avslutat i förtid i samband med att de föll ur Superettan och innan dess spelade han i Oskarshamns AIK (där han faktiskt mötte ÖSK i en Svenska Cupen-match precis innan pandemin slog till) och även örebroklubben Karslunds IF FK och Östers IF akademilag. Så det är en spelare som kanske inte riktigt flugit än. I Karslund var han till exempel inte helt ordinarie även om man kanske inte ska lägga allt för stor vikt vid det då han fortfarande bara var i 20-21-års åldern vid den tiden och med all sannolikhet har Hultqvist utvecklats och mognat en hel del sedan dess.

Å andra sidan är det en spelare som huvudtränaren Christian Järdler känner från sin tid i Östers IF och som dessutom verkar uppskatta Örebro då han fortfarande har kvar sin lägenhet i stan trots att det alltså är i närmaste tre år sedan han lämnade Karslund. Han beskriver också, i de första intervjuerna med klubbens hemsida, att det är lite som en dröm att få komma till ÖSK och att han sett upp till ÖSK som förening.

Så, ska man sammanfatta Hultqvist lite så är väl ovissheten den stora pusselbiten. Ganska få ÖSK-supportar har nog koll på honom (inte bloggen heller). Det är svårt att säga om det kommer bli bu eller bä. Men samtidigt; om Hultqvist klarar av att ticka i alla de där boxarna som beskrivs ovan och därtill gör det på ett klokt och bra sätt så kan ÖSK gjort ett spännande fynd som antagligen inte kostade särskilt mycket alls.

Och det där sista tror bloggen kan vara väldigt väsentligt i sammanhanget. ÖSKs ekonomi 2023 gör att klubben kommer att behöva söka spelare från helt andra ställen än vad vi annars brukar vara vana vid och spelarna som kommer lär med stor sannolikhet ha någon form av koppling till klubben eller klubbens tränare. Likt Hultqvist har i detta fall.

ÖSK: Välkommen Daniel Hultqvist
ÖSK: (video) ÖSK PLAY: Daniel Hultqvist: ”Jag har längtat efter att komma hit”
NA: KLART: ÖSK värvar försvarare från Norge
NA: ÖSK-doldisens okända Örebro-koppling: ”En dröm”
Lagstatistik: Daniel Hultqvist