Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: Ett steg upp för Johannes Danho

ÖSK meddelade idag, att Johannes Danho tar steget från ÖSKs akademi till A-truppen. Det kommer inte som någon överraskning. Frågan är snarast varför det tagit så lång tid. Danho har väl i alla fall tränat stadigt med A-truppen sedan förra året.

Klubben skriver, att det färska kontraktet gäller fram till utgången av år 2023 (som är nästa år). Den effektiva kontraktstiden är alltså bara ett och ett halvt år. Här blir jag en smula konfunderad. Vad förväntar sig ÖSK att Danho skall kunna uträtta under den tiden, när han har Samuel Dahl före sig i striden om startplatsen. Dahl har dessutom ett kontrakt som sträcker sig fram till och med år 2024. I konkurrensen om startplatsen till vänster i backlinjen finns även Benjamin Hjertstrand. Hans kontrakt går iofs ut i höst, men ändå.

Hur skall ÖSK kunna ge Danho den plats och tid han behöver för att utvecklas om hans kontrakt bara är på ett och ett halvt år? Dessutom finns det som sagt en annan spelare som rimligen går före i laguttagningarna. Om det nu inte är så att man räknar med att sälja Dahl redan i år eller i alla fall innan säsongen 2023 börjar.

ÖSK: Johannes Danho flyttas upp till A-truppen
NA: ÖSK-talangens succé – skriver A-lagskontrakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.