Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: Tredje gång gillt för Deniz Hümmet?

Deniz Hümmet har varit på lån två gånger hos ÖSK. Elfsborg som lånade ut honom valde dock förra sommaren att sälja honom till turkiska Süper Lig klubben Caykur Rizespor. Där gick det väl inte så bra – varken för spelaren eller för klubben. Rizespor fick lämna högstaligan och Hümmet som aldrig lyckades slå igenom och ta en startplats är osäker på hur hans framtid ser ut.

Nu rapporterar NA, att ÖSK förhandlar med anfallaren om en återkomst till ÖSK. För att en övergång skall komma till stånd krävs dock att den turkiska klubben går med på att släppa honom. Att ÖSK skulle köpa loss honom ser jag som osannolikt med tanke på osäkerheten kring klubbens ekonomi.

NA: Uppgifter: ÖSK i förhandling med Deniz Hümmet
Fotbollskanalen: Hümmets tuffa säsong


Spelarstatistik från Soccerway.com

Silly Summer 2021: Deniz Hümmet lämnar för Turkiet


Äntligen så är det klart. Det har varit en segdragen historia med resor och återkomster, flera intresserade turkiska klubbar mm. Men nu kan ÖSK säga adjö till Deniz Hümmet för gott. Çaykur Rizespor meddelar att han skrivit på ett tvåårskontrakt. Ett kontrakt som även innehåller ett tredje optionsår. Oklart som vanligt vad optionen innehåller och vem som kan dra nytta av den. Det spelar i och för sig ingen större roll för ÖSK (eller för Elfsborg).

ÖSK: Deniz Hümmet lämnar ÖSK Fotboll
Elfsborg: Tack för allt – Deniz Hümmet
Çaykur Rizespor: Hoş Geldin Deniz Hümmet
NA: Deniz Hümmet till Turkiet – Rizespor bekräftar


Spelarprofil från Fotbolltransfers.com

Silly Summer 2021: Nu är det nära för Hümmet

På googlesvenska betyder det: Tahir Kıran: Vi meddelar Deniz Hümmet i morgon. Han är nu vår spelare. Vi kom överens med honom i 2+1 år. Han är med i laget nu.

Silly Summer 2021: Deniz Hümmet till Rizespor?

Tidigare verkade det mer eller mindre klart att ÖSKs (och Elfsborgs) anfallare Deniz Hümmet var på väg att skriva på för Gaziantepspor. Men av någon anledning verkar det ha kommit in grus i övergångsmaskineriet och Hümmet återvände till ÖSK och matchen mot Sirius.

Och så ”försvann” han igen. Det verkar dock inte som om det den här gången handlar om ett förnyat försök av Gaziantepspor. I Rize verkar man nämligen tro att stadens klubb Çaykur Rizespor är det lag som kommer att få hans (och Elfsborgs) signatur på övergångshandlingarna.

Översatt till Googlesvenska blir detta: Çaykur Rizespor har knutit den 24-årige utflyttade centerforwarden Deniz Hümmet, som spelar för Sveriges Örebro-lag, till sina färger. Officiellt meddelande kommer inom kort.

Lagets placering i den högsta ligan säsongen 20/21 blev 13.e plats av 21 lag i ligan. Antal inspelade poäng var 48. På 40 åkte man ur. Klubben har på 2000-talet ett antal säsongen i den högsta ligan. Nu senast sedan säsongen 2013.

NA verkar att hittat detta ungefär samtidigt som jag gjorde det: Uppgifter ÖSK-stjärnan nära ny klubb – väntas presenteras inom kort

Silly Summer 2021: Hümmet, Yasin och Migrationsverket

Det svenska transferfönstret är förvisso stängt, men efterdyningarna gör sig fortfarande påminda.

Deniz Hümmet.
ÖSKs inlånade anfallare var inte med och tränade idag. Av personliga skäl, enligt ÖSK. Ett besked som numera nästan kan likställas med att en spelarövergång kan vara nära förestående. Hur nära den eventuellt kan vara säger sig dock Axel Kjäll inte vet något om. Han hänvisar till det faktum att det är Elfsborg som ”äger” spelaren och att de inte har någon informationsplikt gentemot ÖSK.

Det låter väl lite ihåligt att Elfsborg inte informerar ÖSK ifall de är på väg att ta tillbaka en utlånad spelare. Men det är klart. Axel Kjäll kan inte gärna kommentera en annan klubbs pågående spelarförsäljningar oberoende av hur mycket han vet om saken. Så vi kan inte förvänta oss någon typ av besked från ÖSK förrän allt är packat och klart.

En positiv sak (i det lilla) med försäljningen om den blir av är att jag i fortsättningen inte kommer att behöva leta efter ett ”ü” varje gång jag skall skriva något om honom.

Att Hümmet kommer att lämna verkar vid det här laget rätt klart om inte något oväntat skulle tillstöta vid förhandlingsbordet. Inte helt omöjligt att det gör det – turkiska sportchefer är inte de lättaste att ha att göra med.

Ahmed Yasin.
Beträffande Yasin har ännu inte alla bitar fallit på rätt plats. Kjäll säger att man fortfarande väntar på resultatet av en medicinsk utvärdering. Dessutom finns det tydligen fortfarande en del dokumentation som måste klaras ut. För ÖSK gäller det väl att se till att man inte behöver få några större kostnader under den period som rehabilitering fortgår och innan man vet när han kommer att kunna spela igen. Jag har för egen del – utan att veta något om saken – tyckt att Yasin egen prognos om att han skall kunna spela i slutet av den här säsongen varit resultatet av ett önsketänkande från honom. Saken är nog att ingen vet och att ÖSK därför är extremt försiktiga innan de eventuellt skrivet ett kontrakt med honom.

Samtidigt skriver NA att Yasin lagt ut en bild på Instagram där han tränar med Halmstads BK. Därmed inte sagt att en övergång till Halmstad står högst på hans prioriteringslista. Men han vill givetvis har alternativ om det inte skulle bli något med ÖSK.

Migrationsverket.
Inget är ännu klart beträffande arbetstillståndet för de två sent inlånade offensiva spelarna Richard Friday och Patrick Luan. Kjäll verkar dock att hoppas att det möjligen skulle kunna bli klart i morgon (som är en fredag). I så fall är de spelbara mot Sirius på söndag. Frågan är dock hur pass inspelade i laget de hunnit bli. Om de redan hunnit anpassa sig till spelidé och lagkamrater.

NA: ÖSK:s luriga sits i Hümmet-frågan

Silly Summer 2021: Hümmets övergång klar?

Redan igår eftermiddag skrev Reform Haber (som verkar vara lokaltidningen i Gaziantep) följande.
Notering: Turkiets sommarfönster stänger först den 6 september.

Deniz Hürmet Gaziantep FK’da
Transfer çalışmalarını sürdüren Gaziantep Futbol Kulübü, Genç Milli Takım oyuncusu Deniz Hümmet’e imza attırmaya hazırlanıyor.

REFORM HABER – Gaziantep FK, Örebro ve Genç Milli Takım forması giyen Deniz Hümmet’i kadrosuna kattı. Transfer çalışmalarını sürdüren Gaziantep Futbol Kulübü, Deniz Hümmet ile her konuda anlaşma sağladı.

Vilket Google välvilligt översätter till:

Deniz Hürmet is in Gaziantep FK
Continuing its transfer efforts, Gaziantep Football Club is preparing to sign Young National Team player Deniz Hümmet.

Gaziantep FK added Deniz Hümmet, who played for Örebro and the Youth National Team, to its squad. Continuing its transfer studies, Gaziantep Football Club reached an agreement with Deniz Hümmet on every issue.

eller på svenska (fast jag tycker att Google lyckas bättre med den engelska översättningen).

Deniz Hürmet är i Gaziantep FK
Gaziantep Football Club fortsätter sina överföringsinsatser och förbereder sig på att signera den unga landslagsspelaren Deniz Hümmet.

Gaziantep FK lade till Deniz Hümmet, som spelade för Örebro och ungdomslandslaget, till sin trupp. Gaziantep Football Club fortsatte sitt överföringsarbete och nådde en överenskommelse med Deniz Hümmet i varje fråga.

Reform Haber: Deniz Hürmet Gaziantep FK’da

Silly Summer 2021: Hümmet vet inget

NA har stämt av övergångsryktena med Deniz Hümmet. Den inlånade anfallaren säger sig veta så mycket om saken, utan hänvisar till sin agent. Att det till och ifrån har funnits intresse från Turkiet håller han dock med om.

– Jag såg artikeln, men jag har inte hunnit prata med min agent. Jag vet att det finns rykten och intresse, men jag kan inte säga så mycket nu eftersom jag själv inte vet. Sen vet jag att det ofta finns intresse från den turkiska ligan, säger spelaren till NA:s Billy Hammer efter onsdagens ÖSK-träning.

Det här med att spelarna överlåter allt till sin agent så här i övergångstider är givetvis praktiskt. Då slipper man svara på besvärliga frågor om inte annat.

Om det verkligen förhåller sig så är väl mera tveksamt. Förmodligen vet agenten ungefär vad klubb och spelare förväntar sig av en övergång, så en grovsållning kan han säkert göra. Men så fort något dyker upp som skulle kunna vara av intresse så kan jag inte tänka mig annat än att agenten stämmer av läget med sin spelare.

Om man skall ta något med sig av artikeln skulle det möjligen kunna vara att inte Hümmet rakt av utesluter en flytt. Det hade han väl gjort om han är helt inställd på att stanna kvar hos ÖSK hela säsongen.

NA: Ryktas aktuell för utlandsflytt – nu svarar Hümmet

Silly Summer 2021: Hümmet till Turkiet?

NA skriver ikväll att en turkiskt tidningsartikel hävdar, att Deniz Hümmet kan vara på väg att byta klubb. Enligt NA, som refererar till den turkiska tidningen Reform Haber, kan en övergång vara mycket nära. Om närheten även inkluderar Elfsborg är osagt.

Jag antar, att Elfsborg gärna skulle sälja honom om en möjlighet erbjuds. De har ju visat att de själva inte har något som helst intresse av att behålla honom i truppen. Nu skall man ta turkiska fotbollsrykten med en ordentlig nypa salt. Men ändå.

Jag tycker inte att Hümmet har gjort något större avtryck sedan han kom till ÖSK i våras. Inget större problem alltså om han lämnar. Anfallare är han ju inte och kantspelare och offensiva mittfältare finns det numera gott om i truppen.

NA: Uppgifter: Hümmet kan lämna ÖSK – aktuell för utländsk klubb
Reform Haber: Gaziantep FK, Deniz Hümmet’le anlaşmaya çok yakın

Silly Winter 2020/21: Hümmet lånas in igen

(Jag är väl lite sen med det här, så det är ingen nyhet längre, men jag hade andra prioriteringar igår).

ÖSK och Elfsborg har efter lite segdragning kommit överens om för vilket lag Deniz Hümmet skall spela fotboll för under den kommande säsongen. Det blir för ÖSK efter det att klubbarna kommit överens om ytterligare ett lånat år. Den här gången över hela säsongen.

Redan för någon vecka sedan började det ryktas om att ”allt var klart” och att ÖSK skulle köpa honom för 1 mkr. Men allt var tydligen inte helt klart. Den slutliga utlösningen drog ut på tiden och igår visade det sig att det blev en utlåning i stället för en regelrätt övergång. Vem det var som ville ha det så är inte klart. NA hävdar i en av sina artiklar att ÖSK ville köpa, men det behöver ju inte vara så ändå.

Att låna i stället för att köpa kan så här i Coronatider faktiskt vara något av en fördel. Det bör förbättra klubbens likviditet i en period då det råder stor ovisshet om vilka intäkter klubben kan räkna med under det kommande året. Möjligen att det skulle kunna öppna för till exempel ett förvärv eller en inlåning i sommar (om det skulle behövas eller en bra möjlighet erbjuda sig). Det viktigaste är trots allt att ÖSK kan räkna med Hümmet hela det här året (om det inte finns någon Carlos-option någonstans i kontraktsdunklet).

ÖSK skriver, att de kommer att jobba på att få Hümmet spelklar till morgondagens match mot Trelleborg i morgon. Det borde väl inte vara något problem med en så kallad expressövergång om alla papper mellan klubbarna är påskrivna och klara. Blir han klar kommer han nog att få spela mot den klubb han representerade innan han efter säsongen och Trelleborgs degradering köptes loss av Elfsborg.

För många ÖSKare var säkert den första förnimmelsen av vem Hümmet är och att han kan göra mål nickmålet i den vårtidiga bortamatchen mot Trelleborg. Då gjorde han mål redan i den 12:e minuten. Det var en rörig situation vid första stolpen efter en hörna om jag kommer ihåg det hela rätt. Innan dess hade man bara hört talat om en spelare i Gefle som gjorde många mål. Men det var ju i Superettan och inte så mycket ”att bry sig om”.

Svartvitt: Hümmet återvänder till ÖSK: ”Supportrarna har tagit hand om mig sedan dag ett”
Svenska Fans (Elfsborg): Hümmet spelar i ÖSK under 2021
IF Elfsborg: Deniz Hümmet lånas ut till Örebro
Örebro SK: Deniz Hümmet tillbaka i ÖSK Fotboll
Örebro SK: Intervju med ÖSK:s senaste förstärkning, Deniz Hümmet (video).
NA: Hümmet återvänder till ÖSK – stjärnan lånas in igen
NA: Hümmet i första stora intervjun efter ÖSK-återkomsten

Silly Winter 2020/21: Uppgifter att ÖSK köper loss Hümmet

Aftonbladet skriver och NA:s Fredrik Carlsson bekräftar att det nu uppges från flera olika håll, att ÖSK och Elfsborg är överens om en övergång för anfallaren. Aftonbladet skriver att man är överens muntligt, men det skall ju formaliseras också innan allt är klart ”på riktigt”.

Deniz Hümmet har två år kvar på sitt kontrakt och tidningen skriver att ÖSK betalar runt en miljon kronor för att köpa loss honom.

Aftonbladet: AVSLÖJAR: ÖSK köper loss Hümmet från Elfsborg

NA: Uppgifter: ÖSK köper loss succélånet från konkurrenten