Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Hümmet lånas in igen

(Jag är väl lite sen med det här, så det är ingen nyhet längre, men jag hade andra prioriteringar igår).

ÖSK och Elfsborg har efter lite segdragning kommit överens om för vilket lag Deniz Hümmet skall spela fotboll för under den kommande säsongen. Det blir för ÖSK efter det att klubbarna kommit överens om ytterligare ett lånat år. Den här gången över hela säsongen.

Redan för någon vecka sedan började det ryktas om att ”allt var klart” och att ÖSK skulle köpa honom för 1 mkr. Men allt var tydligen inte helt klart. Den slutliga utlösningen drog ut på tiden och igår visade det sig att det blev en utlåning i stället för en regelrätt övergång. Vem det var som ville ha det så är inte klart. NA hävdar i en av sina artiklar att ÖSK ville köpa, men det behöver ju inte vara så ändå.

Att låna i stället för att köpa kan så här i Coronatider faktiskt vara något av en fördel. Det bör förbättra klubbens likviditet i en period då det råder stor ovisshet om vilka intäkter klubben kan räkna med under det kommande året. Möjligen att det skulle kunna öppna för till exempel ett förvärv eller en inlåning i sommar (om det skulle behövas eller en bra möjlighet erbjuda sig). Det viktigaste är trots allt att ÖSK kan räkna med Hümmet hela det här året (om det inte finns någon Carlos-option någonstans i kontraktsdunklet).

ÖSK skriver, att de kommer att jobba på att få Hümmet spelklar till morgondagens match mot Trelleborg i morgon. Det borde väl inte vara något problem med en så kallad expressövergång om alla papper mellan klubbarna är påskrivna och klara. Blir han klar kommer han nog att få spela mot den klubb han representerade innan han efter säsongen och Trelleborgs degradering köptes loss av Elfsborg.

För många ÖSKare var säkert den första förnimmelsen av vem Hümmet är och att han kan göra mål nickmålet i den vårtidiga bortamatchen mot Trelleborg. Då gjorde han mål redan i den 12:e minuten. Det var en rörig situation vid första stolpen efter en hörna om jag kommer ihåg det hela rätt. Innan dess hade man bara hört talat om en spelare i Gefle som gjorde många mål. Men det var ju i Superettan och inte så mycket ”att bry sig om”.

Svartvitt: Hümmet återvänder till ÖSK: ”Supportrarna har tagit hand om mig sedan dag ett”
Svenska Fans (Elfsborg): Hümmet spelar i ÖSK under 2021
IF Elfsborg: Deniz Hümmet lånas ut till Örebro
Örebro SK: Deniz Hümmet tillbaka i ÖSK Fotboll
Örebro SK: Intervju med ÖSK:s senaste förstärkning, Deniz Hümmet (video).
NA: Hümmet återvänder till ÖSK – stjärnan lånas in igen
NA: Hümmet i första stora intervjun efter ÖSK-återkomsten

Silly Winter 2020/21: Uppgifter att ÖSK köper loss Hümmet

Aftonbladet skriver och NA:s Fredrik Carlsson bekräftar att det nu uppges från flera olika håll, att ÖSK och Elfsborg är överens om en övergång för anfallaren. Aftonbladet skriver att man är överens muntligt, men det skall ju formaliseras också innan allt är klart ”på riktigt”.

Deniz Hümmet har två år kvar på sitt kontrakt och tidningen skriver att ÖSK betalar runt en miljon kronor för att köpa loss honom.

Aftonbladet: AVSLÖJAR: ÖSK köper loss Hümmet från Elfsborg

NA: Uppgifter: ÖSK köper loss succélånet från konkurrenten

Silly Winter 2020/21: Skovgaard klubblös och Hümmet kvar i Sverige

Två av fjolårets framgångsrika lånespelare finns av allt att döma fotfarande kvar på (fotbolls)marknaden nu när vinterfönstret stänger i de flesta europeiska ligor.

Andreas Skovgaard.
SC Heerenveen, danskens hittillsvarande klubb, meddelar idag, att man kommit överens med Skovgaard att bryta det kontrakt som sträckte sig fram till sommaren 2022 i förtid. Det betyder med största sannolikhet att han blivit utköpt.

Skovgaard har nu alla möjligheter att på egen hand söka sig till en ny klubb att representera, utan att på något sätt begränsas av Heerenveen.

Eftersom kontraktet avslutades innan transferfönstret stängdes har Skovgaard möjlighet att skriva på för en ny klubb utanför de begränsningar som fönstret innebär. NA:s Fredrik Carlsson har talat med Skovgaard nu på eftermiddagen men han verkade inte ha speciellt bråttom med att göra klart med en ny klubb.

Rent ekonomiskt lär det väl inte gå någon nöd på honom efter det att han blivit utköpt från sitt kontrakt.

På den danska supportersajten Bold.dk verkar man inte övertygade om hans storhet utan tror att han hamnar hos en andranivåklubb. Om detta återspeglar hur man ser på honom i Danmark borde väl ÖSK vara ett bättre alternativ.

SC Hereenveen: SC Heerenveen en Skovgaard ontbinden contract
Bold.dk: Fotboldsnak: Dansk stopper ophæver i Heerenveen
NA: ÖSK-succén lämnar storklubben – talar exklusivt med NA-sporten


Deniz Hümmet.
Enligt Elfsborg klubbchef Stefan Andreasson är någon flytt till Turkiet inte aktuell för spelaren. Att döma av NA:s uppgifter har spelaren i praktiken redan lämnat Elfsborg, men är givetvis fortfarande ”deras” (rent kontraktsmässigt).
NA: Uppgifter: Hümmet fortfarande ÖSK-aktuell

Silly Winter 2020/21: Hümmet trots allt?

I NAs krönika efter den traditionsenliga segern över Degerfors i eftermiddagens försäsongspremiär skriver NA:s ÖSK-bevakare Fredrik Carlsson:
Och för ÖSK:s del viskas det allt ivrigare om att Deniz Hümmet är på väg in.

Vadå, han var ju mer eller mindre klar för ett turkiskt lag rapporterades det dock om för någon vecka sedan.

Sedan dess har det dock varit tyst på Hümmet-fronten. Nu tyder väl en del mot att det inte blir någon flytt till Turkiet för hans del. Deras högstaliga stängde nämligen sitt vinterfönster redan i förrgår.

När Elfsborg spelade sin första träningsmatch för några dagar sedan fanns han inte med i laguppställningen trots att det byttes en hel del spelare. Antingen är han skadad eller så var det ytterligare en bekräftelse på att man i Elfsborg inte har honom med i sina framtidsplaner.


Tillägg 210131.
Torsdagen den 28:e januari. Det är onekligen en konstig dag att stänga sitt transferfönster på. Jag fick den uppgiften från Fotballtransfers.com. Den är dock felaktig.

Efter att ha kollat saken hos FIFA och hos Transfermarkt måste jag korrigera uppgiften. Det turkiska transferfönstret stänger den 1 februari – alltså i morgon.

Silly Winter 2020/21: Hümmet till Turkiet?

Högt upp på ÖSKs önskelista inför den kommande säsongen står en önskan att på något sätt få tillbaka Deniz Hümmet till klubben efter dennes framgångsrika låneperiod under förra hösten. Eftersom kombinationen IF Elfsborg/Deniz Hümmet inte fungerade så bra har det varit troligt att Boråsklubben på något sätt skulle göra sig av med anfallaren.

Detta verkar de nu vara på väg att göra, men tyvärr inte till ÖSK. Expressen uppger nämligen, att Elfsborg är på väg att sälja Hümmet till den turkiska Hatayspor. Den nyuppflyttade klubben har lyckats mycket bra i årets kampanj och ligger för närvarande på 6:e plats i den turkiska Superligan.

En tuff och mycket krävande fotbollsmiljö. Frågan är om Hümmets spelstyrka är tillräckligt hög för att han skall kunna göra sig gällande. Med tanke på den höga personalomsättningen hos lagen i den turkiska ligan skulle det inte förvåna mig om han redan i sommar, efter det att ligan avslutats, kommer att vara på jakt efter en ny klubb.

Expressen: Elfsborg på väg att sälja Hümmet

Silly Winter 2020/21: Tre lånespelare lämnar

ÖSK skriver på sin webbplats att lånen av Andreas Skovgaard, Deniz Hümmet och Romain Gall avslutats. När låneperioden gått ut kommer de att återgå till sina klubbar.

Lånen sträcker sig nog fram till årsskiftet (då vinterfönstret öppnas), men eftersom ÖSK inte kommer att träna under den perioden så kan man nog betrakta lånen som avslutade redan nu.

Många har nog önskat/hoppats/trott att i alla fall någon av dem skulle bli kvar. Men så snabbt går det inte, även om det senare kan bli aktuellt med ett nytt lån eller en övergång.

Deras klubbar vill väl rimligen titta på dem först för att se om de blivit så pass mycket bättre att de vill behålla dem. Dessutom kan det givetvis finnas andra intressenter än ÖSK.

Av de tre är det väl bara Deniz Hümmet som kan ses som ett rimligt förvärv för ÖSKs del. Om Elfsborg fortfarande vill släppa honom efter det att han fått en möjlighet att visa upp vad han kan prestera på fotbollsplanen.

Beträffande de andra två skulle jag tro att deras löneanspråk är för höga för att ÖSK skall kunna matcha deras förväntningar.

Dessutom är det väl frågan om deras nuvarande klubbar kan tänka sig att släppa dem utan någon ersättning.

Silly Summer 2020: Det blev Deniz Hümmet

Örebro SK bekräftade idag, att de lånar den offensiva spelaren Deniz Hümmet från IF Elfsborg för resten av den här säsongen. ÖSK skriver, att nyförvärvet gör sin första träning med klubben idag och att han kommer att vara spelklar till matchen på söndag mot IFK Norrköping.

Riktigt hur man kommer att använda honom är väl inte helt klart. Det kanske beror på vem som är skadad för tillfället.
– Han är användbar på många positioner och ger oss fler offensiva alternativ, något som kommer gynna oss under hösten, låter ÖSK Axel Kjäll säga i ett pressmeddelande.

ÖSK: Deniz Hümmet ansluter till ÖSK på lån
IF Elfsborg: Deniz Hümmet lånas ut till Örebro SK
NA: ÖSK lånar anfallare från seriekonkurrenten
ÖSK: Intervju med Deniz Hümmet (video)
NA: Deniz Hümmet om turkiska landslaget, äventyret i Frankrike – och Agon Mehmeti