Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Det Ringer i Kalmar

Kalmar FF kunde för några dagar meddela, att Jonathan Ring återvänder till klubben efter två lyckade år i Djurgården följt av ett tredje, som inte var tillräckligt bra för att motivera en kontraktsförlängning.

Det här innebär bland annat, att för första gången så kommer de två Ring-bröderna Jonathan och Sebastian att samtidigt spela i samma lag.

Kalmar FF: Jonathan Ring klar för Kalmar FF
Kalmar FF: Intervju med Jonathan Ring (video)

Statistik från Fotbolltransfers.com

Silly Winter 2020/21: Ring får lämna Djurgården

Djurgården bekräftar idag, att Jonathan Ring inte får sitt kontrakt förlängt. Örebroaren som under juniortiden tillhörde ÖSKs dåvarande talangtrupp lämnade Örebro tidigt för att via IFK Värnamo och Kalmar FF så småningom hamna hos Djurgården.

SM-året 2019 gjorde han en mycket bra säsong med sju mål och lika många målgivande passningar för det årets svenska mästare. Men sådant glöms snabbt bort i en klubb som Djurgården. I år har poängskörden blivit mycket klenare. Inget mål och bara en asssit på 24 matcher (hittills), varav 17 från start.

Ring tackar i sitt avskedsmeddelande alla i klubben sånär som tränarduon, vilka verkar ha svårt att övertyga spelarna om sin förträfflighet. Inte heller de före detta ÖSKarna Astrit Ajdarevic eller Kevin Walker hade något ju positivt i avskedets stund att säga om dem.

Vart Ring skall ta vägen nu är en öppen fråga. Klubbyte i Coronatider är nog inte det lättaste att få till.

Djurgården: Tack för den här tiden Jonathan Ring

Spelarstatistik från Flashscore.com

Örebroexodus från Djurgården

Antalet spelare i Djurgården som har en anknytning till Örebro och/eller ÖSK blir allt förre.

Det började i somras då det skar sig mellan Astrit Ajdarevic och klubbens tränarduo. Efter lite hit och dit (träning på egen hand) kom beskedet att Astrit lämnade klubben med omedelbar verkan.

Någon fortsättning i klubben blir det inte heller för Kevin Walker. Han lämnade förra veckan beskedet att det inte blir någon fortsättning för hans del. Bristande speltid (och ett utgående kontrakt) angavs som skäl till att han lämna klubben.

Igår kom så ett tredje besked. Även Jonathan Ring har spelat klart för blåränderna. Efter en succéartad fjolårssäsong med 14 poäng (7+7) har det minst sagt gått betydligt trögare i år. Än så länge har han bara kunnat notera en assistpoäng under säsongen.

Kvar i klubben efter det att den här trion lämnat är bara Kalle Holmberg som fått lite bättre fart på målfabrikationen under hösten. Innan dess var det väl frågan om inte även hans framtid i DIF var osäker.

FotbollDirekt: AVSLÖJAR: Jonathan Ring lämnar Djurgården


Spelarstatistik från Flashscore.com

Ring d.ä. till Djurgården

Jonathan Ring (Foto: Djurgårdens IF)


Jonathan Ring, en gång en lovande talang i ÖSKs (dåvarande) Talangtrupp har en ny klubbadress. Djurgården skriver på sin webbplats, att man skrivit ett treårskontrakt med Jonis (som faktiskt hunnit bli 26 år – tiden går).

Djurgårdens IF: Jonathan Ring klar för DIF
Barometern: Ring lämnar Kalmar – för allsvenska rivalen

Jonathan Ring och Boris Lumbana på ett målgörarfoto från år 2009.

Ring in och Ibrahim ut

Två av ÖSKs föredettingar hittar vi i nyheterna idag.


Jonathan Ring och Boris Lumbana spelade ihop i ÖSK Ungdom. Bilden är från år 2009.


Ring tillbaka på ruta ett.

Jonathan Ring som fått lämna Ankaralaget Genclerbirligi har gjort en mjuklandning i och med att hans tidigare klubb Kalmar FF plockat upp honom.

Kalmar FF: Jonathan Ring tillbaka i Kalmar FF!
Barometern: Ring – räddaren i nöden


Josef Ibrahim. (Bilden från 2013).


Ibrahim klubblös.
Mindre positiva tongångar för Josef Ibrahim. Hans tvåårskontrakt med Syrianska FC avslutades redan efter 6 månader. Nu är han klubblös.

Syrianska FC: Josef Ibrahim lämnar Syrianska FC


Tillägg.
NA eller kanske snarare i det här fallet Länstidningen i Södertälje berättar bakom sina respektive betalväggar om varför Ibrahim lämnar Syrianska.
Den uteblivna speltiden, tillsammans med det faktum att Örebrosonen varit borta från hemstaden en längre tid låg bakom att han i samförstånd med klubben valde att bryta kontraktet, skriver tidningen. Fast det var nog snarare så, att det var klubben som tog initiativet till att avsluta kontraktet.

Ibrahim verkar hur som helst inställd på att fortsätta med fotbollen. Förmodligen i någon av de lokala föreningarna. Det är väl Forward och Syrianska som ligger bäst till. Möjligen skulle även Nora med ambitioner och en till synes välfylld klubbkassa kunna vara ett alternativ.

NA (Betalvägg): Ibrahim ville hem till familjen i Örebro

Nya klubbar för Ring och Yasin

Två före detta ÖSKare är på väg till nya klubbar.

Jonathan Ring lämnade ÖSK tidigt innan ens tanken på spel i A-laget var aktuell. Via IFK Värnamo tog han sig vidare till Kalmar FF, som han representerat under de senaste fyra åren. När det efter årets säsong blev dags att förnya kontraktet ville han dock pröva på något annat. I stället för Kalmar blir det nu Turkiets huvudstad Ankara som han kan kalla för hemma. Ring har skrivit på ett kontrakt på två och ett halvt år med Genclerbirligi – huvudstadens bästa klubb.

Barometern: Ring: ”Den bästa julklappen”

Kontrakt med turkiska klubbar verkar alltid vara väldigt riskfyllda. Om speltiden uteblir gör ofta även lönen det. Risken att bli utfryst är stor för de som inte anses göra skäl för innehållet i lönekuvertet. Rings nya klubb hör dock till de mer väletablerade, även om Genclerbirligi tillhör den absoluta toppen i den turkiska Superligan. I sin nya klubb blir Ring lagkamrat med svenskarna Johannes Hopf och Abbe Khalili, vilket säkert gör att anpassningen till (fotbolls)livet i Turkiet går lättare.


Ahmed Yasins tid i AIK tycks inte bli längre än ett halvår. Enligt uppgift är han klar för en utlåning på ett halvår till klubben Muaither i Qatar. Yasin har ett år kvar av sitt kontrakt med AIK och tanken verkar vara att han skall köpas loss från AIK om det gått bra för honom under låneperioden.

Yasins fotbollskarriär har gått i stå efter det att han lämnade ÖSK för danska Århus. Med dem spelade han bara ett halvår innan han dök upp i AIK med motiveringen att han ville ha närmare hem.

Hos AIK fick han förtroende och speltid av Andreas Alm medan Rickard Norling inte alls verkar se honom som ett alternativ på planen. Nu blir det en udda klubb i Qatar och risken är nog stor att han får lämna dem efter ytterligare en halvårsperiod. Utländska spelare brukar inte bli så långvariga i klubbar i den delen av världen.

NA: Ahmed Yasin presenterad för ny klubb – är förtegen: ”Skriv det du vill skriva”

Yasins halvår i Århus verkar för övrigt ha vart något av en fotbollsmässig katastrof. På Bloggen Maxtiotår recenseras den danska boken Fotboldbossen, som handlar om Sportchefens roll i danska ligaklubbar. En av de sportchefer som citeras i boken är svensken Jens Andersson som var mannen bakom Yasins värvning till Århus. Utan att gå in på några närmare detaljer beskrivs tydligen Yasins danska äventyr som ett totalt misslyckande.

Maxtiotår: Drömkrossaren

Ring till Kalmar FF

Klart Kalmar FF för Jonathan Ring (bilden har några år på nacken. Den togs i augusti 2009).

Kalmar FF meddelade idag, att man skrivit ett fyraårigt kontrakt med Jonathan Ring, som de senaste tre åren representerat IFK Värnamo. Jonathan med Adolfsberg IK som moderklubb representerade ÖSK Ungdom på  Ekäng under något eller några år, innan han som 17-åring lyftes upp till ÖSKs talangtrupp under Håkan Juhlins ledning. Under åren 2008 0ch 2009 respresenterade ha ÖSKs Talangtrupp med spel i div 3 ,innan han gick till smålänningarna. Roligt att han lyckats så bra tycker Bloggen, som alltid uppskattar när någon med ÖSK-bakgrund gör bra ifrån sig.

Talangtruppen år 2008. Som vanligt så har det hänt en hel del sedan dess. Med på bilden finns bland annat Jonathan Ring (tvåa från höger i den översta raden), Erik Nilsson (som står bredvid Håkan Juhlin), Marcus Astvald (tvåa från vänster i den nedersta raden) samt Boris Lumbana (tvåa från höger i samma rad). De flesta av killarna på bilden spelar fortfarande fotboll i en eller annan form .

Ring med AIK på träningsläger

Jonathan Ring åker med AIK på träningsläger

Talangtruppens föredetting Jonathan ”Jonis” Ring har blivit inbjuden av AIK att åka med laget på träningsläger till Turkiet nästa vecka, rapporterar fotbolltransfers.com.

– Martin Kayongo-Mutumba jobbar med sin skaderehabilitering och det innebär att vi fått en position att fylla på lägret. Vi har följt Jonathan i Superettan 2011 och han är vårt förstaval att bjuda med av spelare scoutade nationellt, vi är tacksamma mot IFK Värnamo att de låter oss låna Jonathan, säger AIK:s scoutingchef Björn Wesström på klubbens hemsida.

Jonathan, som i år blir 21 år, var medlem i det lag som vann div 3 Västra Svealand år 2009. Han verkar dock inte ha haft dåvarande tränaren Lasse Zetterlunds förtroende, utan valde att flytta till Jonas Thern i Värnamo. Väl på plats i Småland etablerade han sig som en startspelare i klubbens div 1-lag och har i år i Superettan fått fart på karriären på allvar. Han spelade i år 27 matcher för sin klubb och svarade för 5 mål och 8 assist. Jonis, som han kallades, håller helst till på vänsterkanten , men kan också spela centralt på mittfältet. En fin blick för spelet, en bra passningsfot och aviga dragningar är några av de kvaliteter han tillför.

 

Mål av Ring igen

Jonathan Ring spelade för två år sedan div 3-fotboll med ÖSK Ungdom. Nu är han poängkung i Superettanlaget IFK Värnamo.

Jonathan Ring fortsätter att producera för IFK Värnamo. Kvällens bortamatch mot Brommapojkarna slutade med en 3-1 seger för smålänningarna och Jonis fanns åter en gång med i målprotokollet. Efter fotbollunderbarnet Viktor Claessons övergång till Elfsborg är han nu Värnamos bäste målskytt (5 mål) och även den bästa passningsläggaren (4 assists). Kul, tycker bloggen.

James hoppas på startplats

Bloggen känner starkt även för ÖSKs föredettingar och speciellt för de som kommit fram inom de egna leden. Det finns ju en hel del fd. ÖSK-talanger som spelar elitfotboll i andra föreningar, speciellt om man inkluderar div 1-klubbarna i begreppet elit. På rak arm kan bloggen komma på följande spelare som inte representerar ÖSK men som har en bakgrund i ÖSKs ungdomsverksamhet.

Allsvenskan: James Frempong, Gefle IF; Kevin Walker, AIK
Superettan: Niklas Klingberg, Degerfors; Jonathan Ring, IFK Värnamo, Robert Walker, Jönköpings Södra
Div 1: Joakim Gren, Robin Ingvarsson och Kristoffer Näfver, alla tre i BK Forward, vars unga tränare Axel Kjäll också också kom fram genom ÖSKs ungdomsverksamhet; Mirza Jelecak, Dalkurd.

Dessutom finns ju den evigt kringflyttande Emra Tahirovic någonstans i bakgrunden.

De två största talangerna i samlingen är nog James Frempong och Kevin Walker. Kevin lämnade ÖSK i samma veva som hans far Patrick fick ge upp tränaruppdraget för ÖSKs A-lag. James tillhörde ÖSKs A-trupp under några år och gjorde sin A-lagsdebut som 18-åring. Hård konkurrens till vänster i anfallet från Roni Porokara och Kristoffer Näfver kombinerat med återkommande skadeproblem gjorde, att han aldrig fick en rejäl möjlighet att visa utvecklas som allsvensk spelare.

När hans kontrakt efter säsongen år 2009 gick ut valde man från ÖSKs sida att inte förlänga – hans ständiga skadeproblem lär ha varit den huvudsakliga orsaken till att det inte blev någon fortsättning. James handplockades i stället av Urban Hammar till Gefle IF, där han nu efter en del ytterligare skadeproblem under sin första säsong verkar vara på väg att etablera sig på allvar. Gefle Dagblad har videointervjuat honom och han säger till tidningen att han i första hand siktar på att ta en plats i startelvan. Bloggen tycker, att han i stället skulle ha önskat sig att få vara fortsatt hel och frisk för är han det finns det ingen i Gefles trupp, som tar platsen på vänsterkanten ifrån honom.