Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: ÖSK värvar mittback

Idag kom så den sommarvärvning som många väntat på. Ytterligare en mittback var på sätt och vis ÖSKs högsta prioritet inför sommarens värvningsaktioner. Sedan när Nahir Besara och Jiloan Hamad blev en ekonomiskt realistisk möjlighet skiftade fokus givetvis mot dessa två spelare.

Men nu är även en mittback införskaffad. Nasiru Moro kommer närmast från den kroatiska klubben HNK Gorica. Om namnet låter bekant så beror det på att det är den klubb som Jiloan Hamad spelade i under de två senaste säsongerna. En bra referens för ÖSK med andra ord.

Moro är född i september 1996 och blir således om någon månad 25 år. Han är född och spelade sin juniorfotboll i Ghana. År 2018 lånades han ut till Gorica och när lånet året därpå avslutats köpte den kroatiska klubben loss honom. Den första säsongen i Kroatien (19/20) lånades han ut till NK Sesvete, som spelar i andraligan. Åter i Gorica året därpå fick han en plats i klubbens A-trupp. Det var inte på en given startplats, men han har spelat tillräckligt ofta för att inte behöva klassas som bänkvärmare.

Fysiken verkar vara något som utmärker ÖSKs senaste nyförvärv. Han är 190 cm lång och säger själv att han är en bra huvudspelare (alla långa spelare är inte det) och dessutom snabb. En bra framspelsfot har han också (rapporteras det). Att Moro är snabb var nog en viktig faktor när valet föll på honom. Andreas Skovgaard har många företräden, men snabbheten är definitivt inte en av dem.

Efter att ha sett Benjamin Hjerstrand ta platsen till höger av mittbackarna i den senaste matchen, så verkar det nu som om Michael Almebäcks sejour i klubben börjar närma sig sitt slut.

ÖSK: Nasiru Moro klar för Örebro SK
ÖSK: Intervju med Nasiru Moro. (Video)
NA: Nytt nyförvärv till ÖSK – presenterar ghanansk back: ”Kvalitet och potential”
NA: Axel Kjäll om värvningen av Moro.
NA: Nya mittbacken är här – därför blev det ÖSK


Spelarprofil från fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.