Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Moro till Norge?

Norska tidningar har spekulerat i om ÖSKs mittback Nasiru Moro skulle kunna vara på väg till den Odds BK från Skien. Varken den norska klubbens huvudtränare Pål Arne Johansen eller ÖSKs Axel Kjäll vill kommentera saken närmare. Även om norrmannen medger att man söker spelare för flera olika positioner utan att gå närmare in på några detaljer.
Nej, det är inget som jag kan kommentera. Han har ett avtal med oss och det är det som vi förhåller oss till, säger Kjäll till NA, vilket väl är ungefär så långt han kan gå utan att bekräfta att det ligger något i ryktena.

Moro som knappt har varit med på ÖSKs utomhusträningar och inte i någon av de tre träningsmatcherna sägs ha drabbats av ljumskproblem. Förmodligen inte värre än att han kan klara sig igenom en norsk läkarundersökning om en sådan skulle bli aktuell.

Var ÖSK står i ersättningsfrågan är oklart. Till NA säger Kjäll att man jobbat på den frågan efter det att Skovgard lämnade. Klubben har alltså haft rätt så bra tid på sig att finna en lämplig ersättare. Möjligen kan det till och med vara så att en sådan finns leveransfärdig så fort man rensat ut Moro från truppen. Moro sägs ju inte vilja vara kvar och på den punkten har klubben vid upprepade tillfällen varit klar. Spelare som inte vill vara kvar skall man göra sig av med.

Fast om Moro lämnar så är det väl egentligen två mittbackar som man skulle behöva ta in. En vänsterfotad som ersättning efter Skovgaard och en högerfot efter Moro.

NA: Avslöjar: Backjätten vill lämna ÖSK – placeras i norsk klubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *