Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: ÖSK tar in Nicklasson från MFFs akademi

Trots att sommarövergångsfönstret redan stängdes för några dagar sedan presenterade ÖSK idag ytterligare ett nyförvärv. Ludvig Nicklasson tar steget över från MFFs akademi till ÖSKs A-trupp och han gjorde redan idag sin första träning med sin nya klubb.

ÖSKs nyförvärv är 19 år gammal och var på väg in på upploppet av sin tid hos MFF. Trots landslagsuppdrag på P17- och P19-nivå (inte å många dock) så kvalade han inte in som en kandidat till MFFs seniortrupp. Den klubben kan ju i princip köpa allt de behöver i spelarväg och som hemmavävd junior måste man vara väldigt bra för att få ta steget från junior till senior i den egna klubben.

Naturligt för honom att då söka en plats i en annan spelartrupp och naturligt för ÖSK att ta in honom. ÖSK beskriver honom som en högerfotad mittback, men hos MFF har han även och kanske till och med oftare haft jobbet som högerback.

Kontraktet är flerårigt som ÖSK har börjat skriva nu på slutet. Om detta är för att hemlighålla kontraktstiden eller för att man inte själva vet vad det blir på grund av optioner och klausuler vill jag låta vara osagt. Men som supporter är det otillfredsställande att inte få veta hur länge en spelare förväntas vara kvar i ÖSK.

Intressant för övrigt att se hur ÖSK fortsätter att fylla på ”förrådet” av unga spelare i sin A-trupp.

ÖSK: Ludvig Nicklasson klar för ÖSK Fotboll
Lagstatistik: Ludvig Nicklasson
NA: MFF-talangen klar för ÖSK – vill ta samma väg som Hussein Ali
Malmö FF: P19-spelare till Örebro SK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.