Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elias Barsoum långtidsskadad

När ÖSK idag drog igång sin träning igen efter ett par veckors ledighet var det utan den 20-årige mittfältaren Elias Barsoum. NA rapporterar att det beror på en skada som Barsoum fick på den allra sista träningen innan ledigheten och att det rör sig om en skadat ledband i foten. Skadan måste opereras och Christian Järdler säger till NA att Barsoum troligen inte kommer att kunna träna igen innan tidigast januari nästa år.

– Det beror på när han får en operationstid. Elias kommer inte att träna fotboll med laget under januari. Som det ser ut nu är han inte med i cupen heller men det beror på när han får en operationstid, säger Christian Järdler.

Ett hårt slag för Elias Barsoum, men också ett tungt avbräck för ÖSK som har det lite tunnsått på det centrala mittfältet sedan Jiloan Hamad lämnade klubben i kombination med att David Segers kontrakt går ut och att Kevin Custovic lämnat klubben efter sin låneperiod.

I dagsläget har ÖSK endast Kevin Walker och Lucas Shlimon som kontrakterade centrala mittfältare men med lite god vilja kanske man kan lägga till Valgeir Valgeirsson till den duon med tanke på hur mycket speltid den unge islänningen fick centralt trots att han mest spelat som högerkantspelare innan han kom till Örebro.

NA: Beskedet: ÖSK-mittfältaren allvarligt skadad

Sill Winter 2021/22: ÖSK värvar Barsoum

ÖSK meddelade idag på eftermiddagen, att de kommit överens med provspelande Elias Barsoum om ett treårskontrakt. Efter en dryg månads provspel blev allt till slut klart.

Att det ”blev” ett kontrakt som sträcker sig fram till och med 2024 visar att ÖSK av allt att döma ser en påtaglig utvecklingspotential hos sitt senaste nyförvärv.

När Barsoum kom med på ÖSKs försäsongsträningar sades det att man testade honom som en defensiv mittfältare. Nu har man tydligen ändrat sig och ser honom som en offensiv spelare.

Det här är av allt att döma är Barsoums första proffskontrakt och därför skall en så kallad utbildningsersättning betalas ut till hans tidigare klubbar. Om han tillhört Djurgården under hela den tiden så blir bidraget 145.000 kr. Det har han nog inte gjort och därför kommer beloppet att bli något lägre.

Eftersom han spelade för Djurgården redan år 2017 (som 15-åring i deras P16-lag) ger de fem åren 100.000 kr till Djurgården. För åren från 12 års ålder till 14 år ligger ersättningen någonstans mellan 45.000 kr och 9.000 kr beroende på när han kom till Djurgården.

ÖSK: Elias Barsoum skriver på för ÖSK Fotboll
ÖSK: Intervju med Elias Barsoum (video)
NA: ÖSK värvar talangen – berättar om narkotikadomen
Lagstatistik: Spelade seriematcher