Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Barsoum inte nöjd med speltiden och Valgeirsson på väg tillbaka till Island?

Nerikes Allehanda publicerade idag två artiklar som berör spelartruppen både på kort och lång sikt.

Elias Barsoum
Den 21-årige Barsoum intervjuas och ger sin bild av den senaste matchen mot Skövde men också på speltid och framtid i ÖSK. Vad gäller den senaste matchen så svarade Barsoum för ett piggt inhopp där han var den som drev upp bollen rakt in i straffområdet där han fick en knuff i ryggen varpå Kalle Holmberg därefter kunde Panenka-lobba in den efterföljande straffen till slutresultatet 5-3 hemma mot Skövde AIK.

Barsoum fick hoppa in i den 84e minuten och där någonstans tar intervjun med Barsoum en lite oväntad vändning. Elias Barsoum som gick skadad under hela våren och kom tillbaka i speldugligt skick under sommaren beskriver sig vara något som bara kan beskrivas som missnöjd med den mängd speltid han hittills fått. Han beskriver att det är svårt att uträtta något på de få minuter han fått, men att man får göra det bästa av det.

– Det är bara att köra på så får man se vart man hamnar efter säsongen. Man får ta det därifrån… Jag har ett år kvar på kontraktet efter det här men vi får se vad som händer efter säsongen. Jag tycker att jag har förtjänat att spela mer, både förra året och i år. Men tyvärr väljer han (Christian Järdler) andra spelare. Då får man acceptera det.

Bloggen kan väl möjligen reagera på det där om att man ”får se vad som händer efter säsongen”. Barsoum har ett år kvar på sitt kontrakt med ÖSK och till nästa säsong lär truppens sammansättning se annorlunda ut. Jake Larsson står till exempel med utgående kontrakt och om Larsson försvinner så har Barsoum alla möjligheter till att få betydligt mer speltid nästa säsong. Speciellt med tanke på att ÖSKs ekonomi är lite ansträngd och att klubben sannolikt inte kommer att ha råd med några speciellt namnkunniga nyförvärv som ersättare till spelare som lämnar efter säsongen. För inte ska väl Barsoum försöka trilska sig bort under vintern, så som Nasiru Moro försökte med föregående säsong? Bättre då istället att stanna, slita på, göra fler pigga inhopp så som mot Skövde och helt enkelt ta det därifrån. Framtiden ser ljus ut för Barsoum, måtte han bara se det så själv istället för att ha bråttom någon annanstans.

NA: ÖSK-löftets långa väntan: ”Har varit två år nu”


Valgeir Valgeirsson
I den andra av NAs artiklar kommer man med ”uppgifter” om att ÖSKs isländske wingback Valgeir Valgeirsson ska vara aktuell för en flytt tillbaka till Island och toppklubben Valur. NA hänvisar till en isländsk fotbollspodd som källa. Podden förefaller vara en väl initierad sådan så det finns säkerligen en sanningshalt i uppgifterna.

Valgeirsson har kan hittills ses som en förhållandevis vanligt förekommande spelare i ÖSKs startelva, bortsett då från tiden han gick skadad, då han har fått speltid i 17 av 22 omgångar varav 11 starter och ett mål.

Valgeirsson kom till ÖSK i mitten av förra säsongen och har kontrakt med ÖSK även över nästa säsong.

NA: Uppgifter: Islänningen aktuell för toppklubb

Elias Barsoum långtidsskadad

När ÖSK idag drog igång sin träning igen efter ett par veckors ledighet var det utan den 20-årige mittfältaren Elias Barsoum. NA rapporterar att det beror på en skada som Barsoum fick på den allra sista träningen innan ledigheten och att det rör sig om en skadat ledband i foten. Skadan måste opereras och Christian Järdler säger till NA att Barsoum troligen inte kommer att kunna träna igen innan tidigast januari nästa år.

– Det beror på när han får en operationstid. Elias kommer inte att träna fotboll med laget under januari. Som det ser ut nu är han inte med i cupen heller men det beror på när han får en operationstid, säger Christian Järdler.

Ett hårt slag för Elias Barsoum, men också ett tungt avbräck för ÖSK som har det lite tunnsått på det centrala mittfältet sedan Jiloan Hamad lämnade klubben i kombination med att David Segers kontrakt går ut och att Kevin Custovic lämnat klubben efter sin låneperiod.

I dagsläget har ÖSK endast Kevin Walker och Lucas Shlimon som kontrakterade centrala mittfältare men med lite god vilja kanske man kan lägga till Valgeir Valgeirsson till den duon med tanke på hur mycket speltid den unge islänningen fick centralt trots att han mest spelat som högerkantspelare innan han kom till Örebro.

NA: Beskedet: ÖSK-mittfältaren allvarligt skadad

Sill Winter 2021/22: ÖSK värvar Barsoum

ÖSK meddelade idag på eftermiddagen, att de kommit överens med provspelande Elias Barsoum om ett treårskontrakt. Efter en dryg månads provspel blev allt till slut klart.

Att det ”blev” ett kontrakt som sträcker sig fram till och med 2024 visar att ÖSK av allt att döma ser en påtaglig utvecklingspotential hos sitt senaste nyförvärv.

När Barsoum kom med på ÖSKs försäsongsträningar sades det att man testade honom som en defensiv mittfältare. Nu har man tydligen ändrat sig och ser honom som en offensiv spelare.

Det här är av allt att döma är Barsoums första proffskontrakt och därför skall en så kallad utbildningsersättning betalas ut till hans tidigare klubbar. Om han tillhört Djurgården under hela den tiden så blir bidraget 145.000 kr. Det har han nog inte gjort och därför kommer beloppet att bli något lägre.

Eftersom han spelade för Djurgården redan år 2017 (som 15-åring i deras P16-lag) ger de fem åren 100.000 kr till Djurgården. För åren från 12 års ålder till 14 år ligger ersättningen någonstans mellan 45.000 kr och 9.000 kr beroende på när han kom till Djurgården.

ÖSK: Elias Barsoum skriver på för ÖSK Fotboll
ÖSK: Intervju med Elias Barsoum (video)
NA: ÖSK värvar talangen – berättar om narkotikadomen
Lagstatistik: Spelade seriematcher