Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Isländsk mittback ryktas vara på ingång

Efter en dag av intensivt detektivarbete tror sig NA:s Fredrik Carlsson veta mer om vem ÖSKs tilltänkte mittbacksförvärv är. Det rör sig om islänningen Axel Óskar Andrésson som närmast kommer från ett avbrutet kontrakt med Riga FC.

Andrésson har väl inte ett klockrent fotbolls-CV utan har varit runt en hel del. Den senaste klubbadressen var FC Riga som han lämnade för någon månad sedan. Hans senaste två (tränings)matcher spelades i slutet av januari mot Slovan Bratislava och MŠK Žilina. Sedan dess har han gått klubb- och matchlös.

I Riga FC, hans senaste klubb, verkar han inte ha haft en given startplats även om han spelade en hel del. Under säsongen 2021 missade han ett drygt halvår på grund av skada (enl. Transfermarkt).

Hans landslagsmeriter inskränker sig till två vintervänskapskamper år 2019 mot Sverige (20 minuter) och Estland (90 minuter). Knappast tillräckligt för att man på allvar skall hävda att han är en landslagsman.

Känns väl inte helt klockren med en hel del klubbyten i bagaget samt två längre skadeperioder, men kan givetvis vara bra ändå. OK, en hel del klubbytena var när han fortfarande var rätt ung. Men jag gillar inte klubbytet från Norge till Riga och inte heller att det kontraktet sedan avbröts i förtid. Klubbar släpper sällan iväg spelare de inte vill bli av med.

NA: Uppgifter: Han ska vara ÖSK:s nye mittback – väntas presenteras inom kort


Spelarprofil från Soccerway.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.