Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Oskar Johansson försöker igen

Bänkade på Cypern (2011). Oskar i mitten tillsammans med Michael Jidsjö, Peter Rosendal, Joakim Gren och Eric Bassombeng.


Rynninge IK släppte igår vad som med lite god vilja skulle kunna kallas för en värvningsbomb. De skriver på sin webbplats, att de kommit överens med Oskar Johansson om att denne skall representera klubben.

Oskar, en gång en stor försvarstalang med ljusa framtidsutsikter, tog steget från Karlslunds IF till ÖSK. Speciellt framgångsrik blev dock inte hans tid hos de svartvita. Det blev bara två matcher i allsvenskan på grund av allvarliga och återkommande knäproblem. Efter tiden i ÖSK försökte han sig på en omstart i moderklubben. Men inte heller där ville det sig. Han försvann från Örebro (till Stockholm tror jag) och ansågs väl av de flesta som ett avslutat (fotbolls)kapitel.

Men nu har han dykt upp i stan igen. Rynninge skriver att det var flera klubbar som ville se honom hos sig, men att det var RIK som vann de dragkamperna. Återstår nu att se om knän och motivation räcker till för att det skall bli en allvarligt menad comeback. Kunnandet finns helt klart.

Rynninge IK: BOMB! Oskar Johansson skriver på!
NA: Rynninges värvningsbomb – ÖSK-talangen gör comeback
Svartvitt (2011): Oskar Johansson bryter kontraktet
NA (2011): Oskar klar för Karlslund
Eyravallen (2011): Oskar Johansson lämnar ÖSK

Statistik för Oskar Johansson från Fotbolltransfers.com

Oskar Johansson lämnar ÖSK

110629. Fortsättning följer i Karlslund.
Oskar, som för två veckor sedan lämnade ÖSKs organisation på grund av att han inte ”fått någon ordning på” sina knäproblem, har enligt NA nu bestämt sig för att göra ett förnyat försök att få fart på sin fotbollskarriär. Detta kommer att ske i hans moderförening Karlslunds IF, dit han alltså återvänder efter åren hos ÖSK. Om han kan hålla sig skadefri så har Karlslund, som närmast siktar på en återkomst till div 2, fått en riktigt bra förstärkning i den spelskicklige mittbacken. ÖSK-bloggen önskar lycka till på rehabiliteringsvägen.

Inför årets säsong såg en glad Oskar fram emot att kunna spela fotboll igen.

 

110614. Slutspelat för Oskar Johansson
Förhoppningsvis inte för gott, men väl hos Örebro SK. ÖSK skriver nämligen idag på sin hemsida, att man kommit överens med den skadeförföljde mittbacken att avsluta kontraktet i förtid.

Lite överraskande förlängdes Oskars kontrakt inför den här säsongen med ytterligare ett år, trots att han gått knäskadad under hela fjolåret. Förlängningen visade att man hos ÖSK var väl medvetna om Oskars talang och att man var villig att ge honom ytterligare ett år att etablera sig på. Under 2011 har han tränat samt spelat några matcher med ÖSKs talanglag i div 2. För några veckor sedan drabbades han av förnyade skadeproblem och nu har man således beslutat sig för att avsluta rehabiliteringsförsöket i förtid.

ÖSK: Oskar Johansson lämnar ÖSK.

Muamer Sepic till talangtruppen

Bloggens utsände var nere på Conventum på eftermiddagen för att se ÖSKs 95-or i futsalens Örebrocup. Håkan Juhlin var också på plats och kunde berätta en del om de förändringar som kommer att ske i div 2-laget inför den kommande säsongen. På tillgångssidan noteras Bosnas Muamer Sepic. Denne gjorde sig ett namn lokalt för något år sedan, då han gjorde 10 mål i samma match. Det hela utspelade sig i div 4 och det var ett något desillusionerat IF Eker, som släppte till målen i en match som slutade 15-0.

ÖSK Ungdom som hade vissa problem med målskyttet under årets säsong kommer nog att komma till spel betydligt vassare anfallsmässigt nästa år. Utöver Sepic finns ju även arbogaförvärvet Miralem Malic och Fedja Jelecak med i anfallsdiskussionerna. Kompletterade av bland annat Anel Koralic och Adam Botvidsson (om den senare stannar kvar i truppen). Dessutom finns möjligheten att någon av de yngre anfallare i A-truppen får speltid i div 2-laget.

På minussidan märks först och främst duktige mittbacken Nicklas Svensson, som går tillbaka till IFK Hallsberg efter det att klubbarna inte kunnat komma överens om övergångsersättningen. Från och med år 2011 skall ju alla div 2-spelare vara icke-amatörer, vilket leder till att det blir en hel del diskussioner beträffande utbildningsbidraget till spelarnas tidigare klubbar.  Denna så kallade reform kommer nog tyvärr att leda till att rörligheten bland spelarna på klubbnivå kommer att försvåras.

Nu blir det dock ingen direkt kris på mittbackssidan på den här sidan midsommar. Tanken är nämligen den att Oskar Johansson skall spela sig i form hos talangerna efter sin korsbandsskada.

Ytterligare en möjlig förstärkning är Karlslunds Pontus Pers som kommer att träna en del med talangtruppen efter nyår.

Rörelser i spelartruppen

NA skriver idag en del om vad som händer i spelartruppen. Somt känt och en del nyheter. En kort sammanfattning:

Eric Bassombeng: ÖSK vill förhandla fram nytt kontrakt.
Bertin Ze: Lämnar klubben
Roni Porokara: Lämnar klubben
Oskar Johansson: Kontraktet förlängt med ett år
Magnus Kihlberg: ÖSK vill ge honom ett år till
Michael Jidsjö: Får ingen förlängning på grund av skadeproblemen.

Utgående kontrakt

Dagens NA-artikel om Eric Bassombeng innehöll även uppgifter om vilka spelare som sitter på utgående kontrakt. Enligt tidningen så måste ÖSK komma till skott på ett eller annat sätt beträffande: Patrik Anttonen, Eric Bassombeng, Michael Jidsjö, Magnus Kihlberg, Fredrik Nordback, Oskar Johansson, Paulinho (inlånad), Peter Westman, Magnus Wikström, Tommy Wirtanen, Samuel Wowoah, Bertin Zé.

Till denna rätt långa lista skulle eventuellt Peter Rosendals namn kunna läggas. Peters kontraktsstatus är oklar. Han fick ju inte förnyat efter förra säsongen, men dök ändå upp som utlånad hos Väsby och senare även som målvaktsreserv hos ÖSK efter Peter Westmans skada. Men det är ju iofs. möjligt att ÖSK har någon slags överenskommelse med Väsby om att de skall lösa honom (utbildningsbidraget). Han är ju trots allt Väsbys förstemålvakt i år.

Säsongen över för Oskar

100330.
Fotbollsverige.se: ÖSK-löftets säsong över

100322.
NA: ÖSK-talangen allvarligt skadad

100321.
När A-truppen tränade på söndagsförmiddagen stod Oskar Johansson vid sidan av med kryckor i händerna. Resultatet av en olycklig knävridning i gårdagens match med ÖSK Ungdom. De första indikationerna tyder på att det kan röra sig om ett korsband som gått av, vilket i så fall innebär ett längre spelavbrott för Oskars del. Definitivt besked om hur pass allvarlig skadan är kommer man att ha först till veckan efter det att han magnetröntgats.

Återbud för Oskar

Svenska Fotbollförbundet skriver på sin hemsida, att Oskar Johansson lämnat återbud till P19/90-landslaget. Marcus Astvald blir alltså den ende ÖSKaren i truppen.

Svenska Fotbollförbundet: Tre återbud till ungdomslandslagen

Det är väl ljumskproblemen som sätter stopp för hans medverkan. Otur för Oscar som missade den förra sammandragningen på grund av magproblem.

Tillägg 090603: Av allt att döma var det inte Oskar som lämnade återbud utan landslagsledningen som fått höra om hans problem med ljumskarna och av den anledningen petade honom. Trist för Oskar, men förmodligen ett korrekt beslut. Han fick gå av med ömmande ljumskar förra veckan efter bara 45 minuter mot Sköllersta.

NA: Petas i blågult efter sms-fråga

Landslagsuppdrag för ÖSKare

Svenska Fotbollförbundet har idag publicerat sammansättningen av ett antal landslagstrupper i några åldersgrupper. Glädjande nog finns det en hel del ÖSKare, som funnit nåd inför resp. förbundskaptens kritiska ögon. Även om det var besvikelse att Michael Almebäck inte finns med i den U23-trupp som av någon anledning kallas U21 äldre. Men i övrigt fanns det en hel del positivt i uttagningarna. Uttagna är:

U21 yngre: Michael Almebäck, Per Johansson, Erik Nilsson
P19: Markus Astvald, Oskar Johansson

Svenska Fotbollförbundet: U21 herr yngre: Trupp mot Slovakien och Finland
Svenska Fotbollförbundet: P19/90: Trupp till EM-kval 2 i Belgien

Talangerna får mer speltid

Erik Nilsson var först – Oskar Johansson blir tvåa. De yngre spelarna i ÖSKs spelartrupp behöver speltid, någonting de inte kan räkna med i ÖSK med dagens välmatade trupp. För några veckor sedan blev det klart att Erik Nilsson lånas ut till Karlslunds IF och idag kan man läsa i tidningen att Oskar Johansson går samma väg. Precis som i Eriks fall handlar det om en utlåning utan övergångsanmälan, dvs en speciell typ av utlåning som kan användas för yngre spelare. Detta innebär också att Oskar är tillgänglig för spel med Örebro SK om behov skulle uppstå. Utlösande faktor i Oskars fall var säkert, att det nu verkar vara mer eller mindre klart att Michael Almebäck stannar i Örebro. Då finns det med en tillfrisknande Glenn Holgersson i bakhuvudet (minst) en mittback för mycket i truppen.

En smula i skymundan har även Moses Reed bytt förening. I hans fall handlar det om en regelrätt övergång till ÖSK Ungdom, där han kommer att vara registrerad under i alla fall våren.

NA: Johansson lånas ut från ÖSK till Kif.
Karlslunds IF: Oskar Johansson spelklar för Karlslunds IF HFK