Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Peter Westman tar VD-posten?

NA skriver, att det är ÖSKs tidigare målvakt Peter Westman som är huvudkandidat till att ta över VD-posten för ÖSK Elitfotboll efter Simon Åström. Westman vill (givetvis) inte bekräfta något som inte redan är klart och Kent Persson hädar att man fortfarande ha några kandidater man talar med. Vilket givetvis inte hindrar att Westman ligger närmast till att få erbjudandet.

Att utse Peter Westman till jobbet har givetvis både för- och nackdelar. Eller jag skall kanske inte skriva nackdelar utan snarare frågetecken. Fördelen är givetvis att han känner klubben och förutsättningarna väl även om det var drygt 10 år sedan han lämnade ÖSK.

De frågetecken jag kan se är väl främst om han kan bortse från eventuella vänskapsband med personer i eller omkring ÖSK. Jag fråga mig också om han har den erfarenhet som behövs för att ta det ekonomiska ansvaret. I sin nuvarande anställning är han tydligen distriktschef hos Elektroskandia med ett personalansvar för ca 30 personer. men det är väl tveksamt om detta innefattar ett budget- och resultatansvar. Något som är nödvändigt för ÖSKs VD att klara av eftersom klubben ständigt har att balansera på en väldigt svajig ekonomisk lina.

Dessutom finns det väl en risk att det kan bli alltför många fotbollskockar som försöker tillreda soppan. Om både VD, den blivande sportchefen och huvudtränaren har synpunkter på den sportsliga verksamheten så kan det nog bli väldigt rörigt om inte alla tycker lika. Förhoppningsvis kan Westman (om det blir han) uppbåda tillräckligt mycket självbehärskning för att inte trampa in på de andra två personernas ansvarsområden.

NA: Uppgifter: Förre målvakten kan bli ny vd i ÖSK

Slutspelat för Westman

101111.
allehanda.se: Karriären över för Peter Westman

101108.
NA, som idag specialiserat sig på spelare som lämnar klubben eller kan tänkas göra det, skriver att Peter Westman inte får något nytt kontrakt. Kanske inte så överraskande med tanke på att Peter hunnit bli 38 år och inte spelat alls i år på grund av sin knäskada.

NA: Westman får inget kontrakt

Westman kör gärna några år till

Peter Westman och Anders Karlssons rygg

Pappers-NA  skriver idag att Peter Westman är tillbaka i full träning. Konvalecensen har gått snabbare än beräknat. Beträffande den närmaste framtiden berättar trettioåttaåringen att han fört en kontinuerlig dialog med klubben under året.
– Jag tycker fortfarande att det är väldigt kul och hoppas på att få köra några år till, säger Peter till tidningens utsände.

ÖSK har således en trio målvakter att välja bland, när det gäller vem som skall vara back-up till John Alvbåge nästa säsong. Förutom Peter Westman har man ju även ett korttidskontrakt med Simon Nurme samt något slags kontraktsförhållande med Peter Rosendal. Att den sistnämnde registreringsmässigt fortfarande tillhör ÖSK är helt klar. Peter R är 22 i år, vilket innebär att det är sista året som han kan lånas ut utan övergångsanmälan.

Utgående kontrakt

Dagens NA-artikel om Eric Bassombeng innehöll även uppgifter om vilka spelare som sitter på utgående kontrakt. Enligt tidningen så måste ÖSK komma till skott på ett eller annat sätt beträffande: Patrik Anttonen, Eric Bassombeng, Michael Jidsjö, Magnus Kihlberg, Fredrik Nordback, Oskar Johansson, Paulinho (inlånad), Peter Westman, Magnus Wikström, Tommy Wirtanen, Samuel Wowoah, Bertin Zé.

Till denna rätt långa lista skulle eventuellt Peter Rosendals namn kunna läggas. Peters kontraktsstatus är oklar. Han fick ju inte förnyat efter förra säsongen, men dök ändå upp som utlånad hos Väsby och senare även som målvaktsreserv hos ÖSK efter Peter Westmans skada. Men det är ju iofs. möjligt att ÖSK har någon slags överenskommelse med Väsby om att de skall lösa honom (utbildningsbidraget). Han är ju trots allt Väsbys förstemålvakt i år.

Säsongen över för Westman

100416.
Det var precis så illa som alla befarade. Det främre korsbandet är av och säsongen över för Peter – innan den ens börjat på allvar. (Fast ett främre korsbandsbrott är väl i alla fall ”bättre” än ett på det bakre)? På programmet under de närmsta två månaderna står nu rehabträning. Därefter kommer man att ta ställning till om det behövs en operation också.

NA: Dystert besked för Westman

100408 Oklart om Westman.
Peter Westman hoppar omkring på kryckor utan att veta hur det är fatt. Någonting  hände med hans knä vid krocken med Ahmed Yasin igår, men riktigt vad verkar det inte vara någon som vill uttala sig om innan han magnetröntgats.

Hur som helst så måste en reserv för reservmålvakten kallas in och det mesta lutar väl mot att det blir Peter Rosendal, som minst sagt oväntat återvänder till Behrn Arena. Det har förekommit en del spekulationer om att Nils Carlsson skulle få ta bänkplatsen, men han är så vitt jag vet och hört fortfarande skriven hos ÖSK Ungdom. I så fall är han inte tillgänglig eftersom övergångsfönstret inte längre är öppet.

NA: Westman utan diagnos