Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Muamer Sepic till talangtruppen

Bloggens utsände var nere på Conventum på eftermiddagen för att se ÖSKs 95-or i futsalens Örebrocup. Håkan Juhlin var också på plats och kunde berätta en del om de förändringar som kommer att ske i div 2-laget inför den kommande säsongen. På tillgångssidan noteras Bosnas Muamer Sepic. Denne gjorde sig ett namn lokalt för något år sedan, då han gjorde 10 mål i samma match. Det hela utspelade sig i div 4 och det var ett något desillusionerat IF Eker, som släppte till målen i en match som slutade 15-0.

ÖSK Ungdom som hade vissa problem med målskyttet under årets säsong kommer nog att komma till spel betydligt vassare anfallsmässigt nästa år. Utöver Sepic finns ju även arbogaförvärvet Miralem Malic och Fedja Jelecak med i anfallsdiskussionerna. Kompletterade av bland annat Anel Koralic och Adam Botvidsson (om den senare stannar kvar i truppen). Dessutom finns möjligheten att någon av de yngre anfallare i A-truppen får speltid i div 2-laget.

På minussidan märks först och främst duktige mittbacken Nicklas Svensson, som går tillbaka till IFK Hallsberg efter det att klubbarna inte kunnat komma överens om övergångsersättningen. Från och med år 2011 skall ju alla div 2-spelare vara icke-amatörer, vilket leder till att det blir en hel del diskussioner beträffande utbildningsbidraget till spelarnas tidigare klubbar.  Denna så kallade reform kommer nog tyvärr att leda till att rörligheten bland spelarna på klubbnivå kommer att försvåras.

Nu blir det dock ingen direkt kris på mittbackssidan på den här sidan midsommar. Tanken är nämligen den att Oskar Johansson skall spela sig i form hos talangerna efter sin korsbandsskada.

Ytterligare en möjlig förstärkning är Karlslunds Pontus Pers som kommer att träna en del med talangtruppen efter nyår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.