Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Boye och Karlsson till Karlstad?

NA har snappat upp från Värmlands Folkblad, att Karlstad Fotboll hoppas att kunna knyta två före detta ÖSKare till sig i deras till synes tröstlösa jakt på en plats i Superettan.

Det rör sig dels om Isaac Boye som ju var utlånad till Karlstad det senaste året och där gjorde en efter omständigheterna bra insats (11 mål på 26 matcher).

Den andra spelaren är en hemvändare. Målvakten Mathias Karlsson kom till ÖSK från Karlstad för den hopplösa tillvaron som andramålvakt bakom den alltid tillgängliga Oscar Jansson. Det var under åren 2018 och 2019.

Därefter blev det GAIS för hans del, men eftersom göteborgarna fick lämna Superettan efter årets säsong tycker han kanske att då kan han lika gärna åka hem till Värmland igen. Det hoppas man i alla fall i IF Karlstad.

Om det blir en retur för Karlsson kommer han förmodligen att ersätta en annan före detta ÖSK-spelare. Under fjolåret var det nämligen Peter Rosendahl som motade bollarna i Karlstadsmålet.

NA: Uppgifter: Tidigare ÖSK-duon nära division 1-klubben

Två tredjemålvakter möts i Ettan

Två före detta ÖSK-målvakter kan komma att mötas i Ettan Norra under den kommande säsongen.

Simon Gustafsson.

För Simon Gustafsson, tredjemålvakt i ÖSKs A-trupp förra året, var möjligheterna att få speltid starkt begränsade efter det att han lämnat junioråldern och akademimatcherna bakom sig. Istället lånades han ut till BK Forward med förhoppningen att han skulle ha större möjligheter hos dem. Så blev det dock inte. Steffen Krauss försvarade sin plats som Forwards förstemålvakt och Simon kom inte närmare matchspel än ett antal matcher på bänken.

Nu har han skrivit ett ettårigt kontrakt (plus optionsår) med IFK Luleå med förhoppningen att mer matchtid skall komma i Norrbotten.
IFK Luleå: Gustafsson: ”Välkomnandet har varit enormt bra”
NA: Förre ÖSK-målvakten skriver på för ettanklubb


Peter Rosendal
Rosendal lämnade IK Brage efter ett antal år som stöttepelare i laget. Han var bland annat med och tog laget upp till Superettan. Förra året verkar det dock ha skurit sig mellan den ofta frispråkige Rosendal och Brages tränare Klebér Saarenpää. Något som i alla fall Rosendal tyckte. Saarenpää, å andra sidan, var helt oförstående till det påståendet.

Hur som helst med det. Nu har målvakten gjort klart med ambitiösa Karlstad Fotboll och hoppas på att ytterligare en gång kunna hjälpa sitt lag att ta steget upp till den näst högsta serien. Något som varit ett mål under många år för karlstadsfotbollen. Utan att något lag ens varit nära att leva upp till de förhoppningarna. Vi får se och sammanslagningen mellan Carlstad United och Karlstads BK lyckas bättre under sin andra säsong i Ettan än vad de gjorde under den första.

Statistik Peter Rosendal från Fotbolltransfers.com.

Karlstad Fotboll: Välkommen Peter!
Dalarnas Tidning (Mittmedia): Ratades av Brage – Rosendal om sprickan bakom bittra avskedet
Dalarnas Tidning: Lämnade Brage – nu är målvakten klar för Ettan-klubben

IK Brage: Rosen förlängde

Peter Rosendal spelade en säsong för FK Mjölner från Narvik.


Peter ”Rosen” Rosendal” en gång målvakt i ÖSKs talanglag och därefter för någon säsong andremålvakt i ÖSKs A-lag fick aldrig tillfälle att stå i mål i någon allsvensk match. Efter den senaste säsongen var han en ÖFK-avstängning ifrån att få uppleva det. Men Östersundsklubben lyckades på något märkligt sätt undvika tvångsdegradering och Brage får köra vidare i Superettan.

Rosendal, som nu hunnit spela sex raka säsonger hos Borlängeklubben, har precis gjort klart att det även blir en sjunde. Han kan nu se fram emot ett återbesök på Behrn Arena. Detta då IK Brage kommer till Örebro för att möta ÖSK i Svenska Cupen den 29 februari.

IK Brage: Rosendal blir kvar i IK Brage
Dalarnas Tidningar (Mittmedias betalvägg): Målvaktsveteranen stannar i Brage – klar för sjunde raka säsongen

Peter Rosendals statistik från footballtransfers.com.

Fyra ÖSK-talanger i Superettan

När Superettan drog igång i helgen var fyra före detta ÖSK-talanger med. Hos nyuppflyttade IK Brage återfinns målvakten Peter Rosensal samt Marcus Astvald och Erik Nilsson. De två första spelade från start och Erik byttes in i andra halvlek.

Adam Eriksson har redan hunnit med en hel del under sin fotbollskarriär. Han lämnade ÖSK i samband med att den så kallade Talangtruppen upplöstes och gick då till Karlslund. Därefter följde tre säsonger i GAIS. Därpå spel i div 1-lagen Utsiktens BK och FK Karlskrona innan han inför den här säsongen skrev på för Boråslaget Norrby IF. Eftersom han är från Norberg har Västmanlands Läns Tidning uppmärksammat hans återkomst till svensk elitfotboll.

VLT (Mittmedias betalvägg): Ordinarie i Gais som 19-åring – nu är Norbergssonen tillbaka i elitfotbollen

Rosendahl förlängde med Brage

Peter Rosendahl var en stöttepelare i ÖSK Ungdoms talanglag. Här tillsammans med sin tränare Lasse Zetterlund (2009).


Peter Rosendahl, en gång andremålvakt i ÖSK samt i princip omutlig i Talangtruppens mål, har hunnit med att avverka en del klubbar under sin fotbollskarriär. Nu verkar det dock som om han slagit rot i hembygdens borlängska mylla. IK Brage skriver på sin webbplats att bakom deras åttonde adventslucka döljer sig en kontraktsförlängning för deras målvakt.

Peter kan för övrigt se tillbaka på en mycket lyckad säsong. Inte nog med att Brage rätt enkelt tog sig upp i Superettan igen. Hans egen facit med 24 insläppta mål på 25 matcher var säkert en i högsta grad bidragande orsak till promoveringen.

IK Brage: Peter Rosendahl skriver nytt kontrakt
Dalarnas Tidningar: Efter supersäsongen – nu förlänger Rosendal med Brage

Statistik för Peter Rosendahl (Fotbolltransfers.com)

Rosendal fortsätter i Brage

En regning majdag år 2009. Peter Rosendal tränar under överinseende av Lasse Zetterström.

En regning majdag år 2009. Peter Rosendal tränar under överinseende av Lasse Zetterlund.

Peter Rosendal, under flera år förstemålvakt i ÖSKs dåvarande talanglag och dessutom bänkvärmare på ÖSKs A-lagsbänk, hamnade efter diverse norska förvecklingar hos Brage hemma i Borlänge. I borlängeklubben har han nu hunnit avverka två år och det kommer att bli två år till. Brage skriver på sin hemsida, att man är glada över att ha förlängt med Peter som är en av lagets nyckelspelare. Han har för övrigt inte missat en enda match under de två år han tillhört klubben.

IK Brage: Rosendal klar för två nya år

Rosendal väljer Brage

Det kom inte som någon större överraskning, när IK Brage idag meddelade att de skrivit ett tvåårskontrakt med Peter Rosendal. Föreningen indikerade redan för några dagar sedan, att han var deras förstaval för målvaktspositionen. Det var bara det praktiska som skulle fixas och det har man nu klarat av.

IK Brage: Peter hittar hem
NA: Förre ÖSK-målvakten till Brage
Dalarnas Tidning: Målvakt till Brage

Brage väljer Rosendal

Det verkar vara Peter Rosendal som dragit det längsta strået när IK Brage skall välja förstemålvakt. Peter, som under åren 2009 – 2011 tillhörde ÖSK kom aldrig så långt som till spel med A-laget. Däremot var han en mycket säker sista utpost i ÖSK Ungdoms lag i div 2 och 3.

Emil Magnusson, hans konkurrent i kampen om målvaktsjobbet hos borlängeklubben, provtränade ju en vecka med ÖSK för att eventuellt kunna ta hand om platsen som andremålvakt hos ÖSK. Det blev inget av med det, det blev inget av med Brage och nu väljer han i stället div 5 -klubben Äppelbo AIK – som utespelare!

När det gäller Peter Rosendal och Brage så är inget skrivet än, men klubben räknar med att göra klart saken i början av veckan.

Dalarnas Tidningar: Ingen Magnusson i Brage
Äppelbo AIK: Bomb nummer 2, Emil ”Empa” Magnusson går till Äppelbo AIK

Rosendal testar med Brage

2009-05-22_P1020311_Peter Rosendal

Medan ÖSK den här veckan har testat en fd. Bragemålvakt så kommer IK Brage nästa vecka att testa en målvakt som spelat med ÖSK. Peter Rosendal har tillbringat sina senaste två år i Norge. Först hos Mjölner i Narvik. Därefter ryktades det om att han var på väg hem till Sverige igen, men det blev hos ”svenskklubben” Nybergsund han hamnade. Nu är han alltså hemma i Borlänge igen och skall försök träna sig till en plats i Brages div 1-trupp. Eftersom ÖSK spelar årets första träningsmatch mot just Brage nästa lördag finns det en chans att Peter får möjligheten att återvända till Behrn Arena.

Dalarnas Tidningar: Brage testar målvakter