Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bassombeng testade med Dalkurd

ÖSKs föredetting Eric Bassombeng försöker fortfarande få fotfäste i fotbollssverige. Efter ett misslyckat försök hos ÖIS dyker han nu upp i en fotbollartikel från Borlänge. Dalarnas Tidning rapporterar, att han provspelat med Dalkurd utan att lämna några djupare spår efter sig.
– Han var inte dålig, men heller inte bra, så jag tror inte att vi går vidare, tyckte man hos Dalkurd.

Bassombengs situation ter sig rätt besvärlig. På div 1-nivå finns det väldigt få klubbar som kan eller vill anställa en utländsk spelare. Det bästa vore väl om han testade med IFK Mariehamn.

Bassombeng provtränar med ÖIS

Bassombeng på bänken tillsammans med Michael Jidsjö, Peter Rosendal, Oskar Johansson och Joakim Gren. Bilden tagit under ett träningsläger på Cypern.

Bassombeng på bänken tillsammans med Michael Jidsjö, Peter Rosendal, Oskar Johansson och Joakim Gren. Bilden tagit under ett träningsläger på Cypern.

NA har uppmärksammat, att Göteborgsexpressen uppmärksammat att ÖSKs föredetting Eric Bassombeng tränat med göteborgsklubben Örgryte – ett pass igår och förmodligen även ett idag (om han inte redan drabbats av hemlängtan).
– Han är en väldigt intressant spelare, säger ÖIS sportchef Kent Carlzon, som väl inte kan säga något annat eftersom han tidigare var spelarens agent.

Bloggen har dock svårt att tro att det blir något spel med Örgryte, som med tanke på deras ständigt konkursnära ekonomi knappast har råd att ta in en utländsk spelare på det här sättet. Migrationsverket kräver en månadslön på minst 14.300 kronor före skatt till vilket kommer sociala kostnader  för att arbetstillstånd skall beviljas.  Med tanke på allt strul det varit kring Bassombeng är det frågan om det är en vettig satsning.

Bamberg: Intresse finns

Daniel Bamberg: ÖSK vill nog sälja, men ingen verkar vilja betala.

I dagens papperstidning kan man läsa, att det fortfarande finns intresse att köpa loss Daniel Bamberg från hans anställning hos ÖSK. Sportklubben håller dock emot eftersom de anser att de(t) bud som lagts är för lågt.
– Det är få klubbar som inte kan sälja om de får ett bra bud. När det gälelr Bamberg finns det ett fortsatt intresse men inte på den nivå som vi vill ha för att släppa honom, säger Magnus Sköldmark till tidningen.
Låter det inte som om ÖSK mycket väl skulle kunna tänka sig att släppa iväg honom.

Det har tydligen förekommit rykten om att Eric Bassombeng skulle kunna vara en tänkt ersättare ifall Bamberg trots allt lämnar klubben. Dessa rykten avfärdas dock av Sköldmark som säger, att det inte finns någon sanning i dem och att spelaren inte är aktuell för ÖSK.

Noterar för övrigt att tidningen ånyo refererar till Sköldmark som sportchef. En arbetsbeskrivning som inte matchar den som ÖSK Elitfotboll anger för honom (Affärsrelationer sport). Antingen slarvar NAs journalister eller så har ÖSK gjort det. Att utse en ny sportchef är trots allt en så pass viktig utnämning, att man tycker att ÖSK borde ha nämnt att man utökat Sköldmarks ansvarsområde.

Bassombeng får lämna GAIS

121008.
Göteborgsposten skriver, att GAIS beslutat sig för att avsluta Eric Bassombengs kontrakt. Anledningen är att han missat en träning. Ok, han åkte tydligen utomlands också eller något åt det hållet. Han skulle ha varit med i matchtruppen mot Elfsborg, men det var han inte. Oklart om han hunnit få sparken redan då.

Eftersom GAIS har en mycket pressad ekonomi så är det väl inte utan att man känner att de grep tillfället i flykten, när de plötsligt såg en möjlighet att göra sig av med Bassombeng och hans lönekostnader.

Göteborgsposten: Gais bryter med Bassombeng

121009.
Det verkar som om det finns mer än en botten i historien om hur det kom sig att Bassombeng fick sparken av GAIS. Eller om det möjligen var så, att han såg till att han fick sparken. Det verkar nästan så.

Fotbollskanalen: Bassombeng hånade Gais på Facebook – nu sparkas han

Bassombeng till GAIS

101203.
GAIS har nu presskonferensat och presenterat sina nyförvärv. Istrefi IRL och Eric Bassombeng på bild. Eric befinner sig nämligen i Kamerun på semester. Det är väl lika bra att Axén vänjer sig med det på en gång.

På sin hemsida bekräftar ÖSK kortfattat övergången och skriver bland annat.

– Vi har under en tid fört förhandlingar med Eric om en förlängning i ÖSK, men inte kommit till en överenskommelse.

Det är ju nästan så man får intrycket att ÖSK valde att inte gå vidare med Bassombeng och att det var därför han hamnade i Göteborg.

Hos GAIS skriver man på sin hemsida om både Bassombeng och Istrefi. Istrefi har jag sett några gånger och inte tyckt att han verkade vara speciellt bra på någonting. Han gjorde 6 mål för Carlstad United under den gångna säsongen.

Sportsday rapporterar från presskonferensen, att GAIS och/eller Axén även har förhoppningar om att kunna få använda Jesper Florén (på lån från Elfsborg) en säsong till.
101202.

Sportbladet uppger ikväll, att Eric Bassombeng är en av två nya spelare som kommer att presenteras av GAIS vid en presskonferens i morgon fredag. (Den andre lär vara Carlstad Uniteds anfallare Gzim Istrefi).

Erics flytt lämnar mig med splittrade känslor. Han kan vara väldigt bra när han är i form och på spelhumör. Men även rätt usel när det inte stämmer. Allt strul under hans tid hos ÖSK gör nog, att trots allt det bästa är att han lämnar klubben och går vidare.

Årets medaljer bärgades på det hela taget utan någon medverkan från hans del. Han spelade nio matcher, men bara en gång från start och det var i den sista betydelselösa matchen mot Trelleborg.

ÖSK vill behålla Bassombeng

101129.
FotbollDirekt har talat med Magnus Sköldmark med anledning av rapporterna om Eric Bassombengs besök hos KV Mechelen.  Sköldmark bekräftar att ÖSK fortfarande är intresserade av att förlänga Bassombengs kontrakt trots de problem man haft med spelaren. Bassombeng sägs också vara i princip intresserad, men han har ju tidigare varit rätt så obeslutsam beträffande sin eventuella framtid i Örebro så det skall man nog inte dra alltför stora växlar på.

101128. Bakslag för Basse i Belgien

Fotot från KV Mechelens hemsida.

 

NA rapporterar, att Eric Bassombeng varit i Belgien och provtränat och -spelat med KV Mechelen. Resultatet av övningen var av allt att döma lite så där. Träningen gick tydligen rätt så bra:

Voetbal.Belgie: Malinwa tevreden over Kameroense tester (101119)

medan provspelet i en vänskapsmatch mot norska Rosenborg resultatet till trots (4-0 till Mechelen) inte verkar ha stärkt Erics aktier.

Footgoal.net: Bassombeng renvoyé de Malines (101124)

Av allt att döma sade Mechelen tack och hej efter träningsmatchen och skickade tillbaka Eric igen. Vad det nu kan innebära för en kontraktslös kameruan. Dyker han upp vid träningens återstart på måndag, så kan det möjligen vara en indikation på att han trots allt fortsätter i Örebro. Anses han inte bra nog för att ta en plats i ett halvbra belgiskt lag (betydligt bättre än Germinal Beeschot dock), så är det frågan om han kan få tag i någon plats i något lag bland de som kan tänkas vara intresserade av halvgamla kamerunska strulpellar.

Rörelser i spelartruppen

NA skriver idag en del om vad som händer i spelartruppen. Somt känt och en del nyheter. En kort sammanfattning:

Eric Bassombeng: ÖSK vill förhandla fram nytt kontrakt.
Bertin Ze: Lämnar klubben
Roni Porokara: Lämnar klubben
Oskar Johansson: Kontraktet förlängt med ett år
Magnus Kihlberg: ÖSK vill ge honom ett år till
Michael Jidsjö: Får ingen förlängning på grund av skadeproblemen.

Tillbaka till ruta ett

Som väl framskymtat så tränar Eric Bassombeng från och med i onsdags med A-truppen igen. NA skriver att han enligt Sixten Boström till och med är aktuell för spel.

NA: Utfryst Bassombeng tas till nåder av ÖSK
NA: Bassombengs struliga tid i ÖSK

Rätt förvånad är jag faktiskt. ÖSK har ju verkat väldigt ståndaktiga beträffande avstängningen som pågått sedan mitten av april. Förklaringen är väl rimligen att det inträffat något som gör att man anser sig behöva Erics medverkan i truppen igen. Om, för att ta ett exempel, Marcus Astvald är på väg att säljas finns det ett akut behov av någon som kan springa efter högerkanten. Speciellt som Tommy Wirtanens rehabilitering tar längre tid än väntat.

Att man bara benådat honom utan någon särskild anledning eller för att man tycker synd om honom tror jag mindre på. För om avstängningen bara var ett sätt att statuera ett exempel på vad som kan hända om man inte sköter sig, så hade det räckt med en månad för att den sanningen skulle landa.