Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom störst i ungdomsfotbollen

120316.
ÖLFF har nu lagt ut en sammanställning över antalet anmälda lag till de lokala ungdomsserierna. Precis som under de senaste åren så är det ÖSK Ungdoms verksamhet ute på Ekäng som kommer att ha flest lag i spel under säsongen. Dessutom ökar de antalet anmälda lag från år till år. År 2010 hade man 14 lag anmälda, förra året var det 17 lag och i år är det 20 stycken. Utöver detta finns även de tre elittrupperna PAL, P16E och P15E, vilka spelar på regional nivå.

Avståndet till näst största ungdomsförening ökar dessutom. Tvåa på listan är liksom under de senaste två åren Karlslunds IF, som stadigt anmäler 13 lag. Stora på ungdomssidan är dessutom BK Forward och Adolfsbergs IK, vilka båda anmält 11 lag, samt IFK Kumla som kommer att ha 10 lag i elden. Sturehov och Rynninge har båda anmält 8 lag.

Detta gäller pojksidan. Utöver detta finns det dessutom en flicksida där ”styrkeförhållandena” är jämnare. Störst på flicksidan är Adolfsbergs IK med 6 anmälda lag. ÖSK, IFK Kumla och IFK Lindesberg har anmält 5 lag, medan bland annat KIF Örebro DFF bara kommer att matcha 4 lag.

110302.
En sammanställning över anmälda lag till årets ungdomsserien finns nu på förbundet hemsida. Siffrorna för anmälda lag år 2011 påminner en hel del om fjolårets. ÖSK Ungdoms verksamhet ute på Ekäng har fortfarande flest lag anmälda i pojklagsserierna. Antalet har till och med ökat och inför årets säsong har man från Ekäng anmält 17 lag. Näst störst är precis som förra året Karlslund som i år anmält 13 lag. Sedan följer i anmälningstoppen BK Forward och Adolfsberg med 10 lag samt Nora-Pershyttan med 9. Totalt var det 185 anmälda ungdomslag i pojkklasserna, en minskning med 10 lag jämfört med förra året.

Utöver dessa finns det även lag som är anmälda i de regionala serierna och i den sk. pojkallsvenskan. För denna mer elitbetonade verksamhet  har ÖSK anmält tre lag och Karlslund och Forward 2 stycken. Ett anmält lag finns det från IFK Kumla, Rynninge IK, Yxhults IK och Lillån FK, som också har duktiga pojkar i de äldre klasserna.

100305.
Örebro Läns Fotbollförbund har lagt ut en sammanställning över vilka lag som anmält sig till seriespel i årets lokala pojklagsserier. Det visar sig att ÖSK Ungdoms verksamhet i Ekäng är det oftast förekommande klubbnamnet. (Pojkarna spelar under klubbnamnet ÖSK Fotboll för att tillfredsställa ett krav som ställdes i samband med att elitfotbollen bolagiserades).

Totalt är 195 lag anmälda. Av dessa står ÖSK Ungdom för 14 stycken, tre fler än vad ”tvåan” Karlslunds IF anmält. Sedan följer BK Forward och Adolfsbergs IK med 10 lag och Rynninge med 9. ÖSK Ungdom är också den enda förening som har lag anmälda i alla de tre äldsta pojkklasserna (P17, P15 och P14 Elit).

Nya tider – nya serier. P96-orna spelar regionalt.

110406. Storseger i premiären.
Det tog några dagar att få ut resultatet från premiärmatchen på ÖLFF:s hemsida, men nu finns det där. ÖSKs pojkar verkar inte ha haft några större svårigheter med sina motståndare den här gången. Resultatet blev en vinst med hela 9-0. Ett anmärkningsvärt resultat inte bara för de många målens skull. Förra året var IFK Kumlas pojklag definitivt inte någon önskemotståndare. Lagen möttes fyra gånger med två oavgjorda resultat i serien och förlust i DM resp. slutspel. Det verkar alltså som om ÖSKarna tagit ett jättesteg utvecklingsmässigt sett. En ny avstämning av var laget står får vi i nästa match som spelas redan på lördag, då IK Brage kommer på besök till Ekäng. I sin första match förlorade Brage på hemmaplan mot BK Forward med 3-0.

110403.
Idag tar ÖSKs 96-or (alltså 15-åringarna) ytterligare ett steg mot fotbollens vuxenvärd. De spelar nämligen sin första match i den regionala serie, som skall förbereda dem för spel i pojkallsvenskan nästa år.

Egentligen skulle det här laget inte alls spela regionalt. Resultatet i den kvalificerande lokala 14-årsserien var nämligen inte tillräckligt bra. I P14 Elit, som kvalserien heter, slutade laget först på fjärde plats med Karlslund, Forward och Kumla före sig. Men tack vare en vakans har laget ändå fått chansen att i sereiform börja känna sig för mot motståndare från orter utanför ÖLFFs domvärjo.

Inför årets fotbollssäsong ser förutsättningarna bättre ut (tror jag) än vad fjolårsresultaten indikerar. Laget har dels fått en del förstärkningar, dels har man tränat mycket ambitiöst på Ekängs konstgräs under den långa vintern under ledningen av åldersgruppens huvudtränare Rikard Torstensson och talangutvecklare Peder Hessel.

Motståndarna i den regionala serien kommer från BK Forward, Carlstad United, Degerfors IF, FBK Karlstad, IFK Kumla, IK Arvika, IK Brage, Köping FF och Motala AIF. Den första matchen spelas på bortaplan mot IFK Kumla med  avspark under tidig eftermiddag.

Lovande målvakt till ÖSK Ungdom

Simon Enqvist provtränade och provspelade mot både Hammarby och Gefle med Degerfors IF. Foto: Anders Andersson, Degerfors hemsida.

 

Två veckor före seriestarten har ÖSK Ungdom lyckats räta ut ett frågetecken till ett utropstecken. I och med att man eventuellt kommer att förlora Nils Carlsson efter studenten i vår riskerar div 2-laget att hamna i en situation, där enbart Claus Pedersen är tillgänglig som sista utpost. Det problemet är nu löst i och med att åländske Simon Enqvist från IFK Mariehamn, enligt tidningen Nya Åland, nu blivit spelklar för talanglaget.

Simon har redan tränat med truppen några veckor och har enligt alla rapporter sett riktigt bra ut. Kanske inte så underligt eftersom Simon har kvaliteter som gjorde att han var nära ett kontrakt med Degerfors IF tidigare under försäsongen. Svårigheten att förena hans studier till ambulansförare i Örebro med träning och spel i och för Degerfors gjorde dock, att länsgrannarna fick söka en annan lösning på den vakans som uppstod efter Sebastian Karlssons avhopp. Simon har även provtränat med BK Forward, men där vill man i första hand satsa på sin egen juniorlandslagsman, den 18-årige Jacob Rinne. Med Simon i Forwards trupp är det nämligen tveksamt om Rinne fått den speltid han behöver för att utvecklas vidare. I stället valde Forward som bekant Jonas Persson (tidigare i bland annat ÖSK U och KIF) som back-up.

Degerfors målvaktstränare Tomas Sachs tyckte så här efter att ha sett Simons första träning:
– Jag fick intrycket av att det är en väldigt skolad målvakt, det syntes direkt att han hade fått en bra grundutbildning. Sen är det så klart svårt att säga något efter första träningen, men man ser i rörelsemönstret och räddningarna att han är skolad. Han påminner om Simon Nurme i spelstilen.

Bloggens åsikt om nyförvärvet är att här har nog ÖSK Ungdom gjort ett riktigt fynd. Enqvist är egentligen alldeles för bra för att spela i div 2, men lyckliga omständigheter gör att det blev så att ÖSK Ungdom och talangtruppen passar honom bäst. På sikt bör han till och med kunna vara med och utmana om en plats i A-truppen. En bidragande orsak till att det blev ÖSK för Enqvists del är säkert även att hans gode vän Tommy Wirtanen spelar för Sportklubben.

Karlskoga-Kuriren: ”Jag har inget att förlora”
Degerfors IF: Videointervju
NA: Enqvist Degerfors huvudspår
IFK Mariehamn: Simon Enqvist till Örebro SK Ungdom

GUSK nästa motståndare

Lördag igen och träningsmatch på Behrn Arena igen för ÖSKs talanglag. Men det är faktiskt året sista träningsmatch på hemmaarenan (om man undantar eventuella sommarmatcher). Generalrepetitionen nästa vecka kommer att spelas på Karlslunds hemmaplan.

Lördagens motståndare kallas GUSK men heter egentligen Gamla Uppsala SK. Deras fotbollsöde under senare år påminner en hel del om ÖSK Ungdoms. Båda lagen spelade samtidigt i div 2 Norra Svealand år 2005. GUSK hade gått upp år 2003 – ÖSK ett år senare. Båda lagen åkte ur tvåan det året – GUSK på sista plats med tre poäng mindre än ÖSKs talanglag. År 2008 gick GUSKarna upp i tvåan igen och året därpå var det ÖSKs tur att ta ett steg uppåt i seriepyramiden.

Utöver några matcher i Upplands distriktsmästerskap har GUSK spelat två träningsmatcher mot mer kvalificerat motstånd under mars månad. Mot Eskilstuna City (2) blev det förlust med 2-0 och mot Sandvikens IF (också 2) vann man med 3-2 efter att ha hämtat upp ett 0-2. En typisk försäsong verkar det med andra ord ha varit för upplänningarna.

ÖSK Ungdom.
ÖSKs talanger fick en ordentlig genomkörare på  torsdagskvällen då man matchades i en internmatch mot ÖSKs A-trupp. Med mindre än två dygn för återhämtningen så finns det anledning att anta, att det finns en del trötta ben i truppen. Håkan Juhlin säger också till klubbens officiella hemsida, att han tagit ut 19 man för matchen och att han räknar med att rotera sitt spelarmaterial ordentligt .

Den uttagna truppen ser ut på följande sätt:

Målvakt: Nils Carlson, Claus Pedersen
Backar: Daniel Björnquist, Axel By, Pontus Jakobsson, Oskar Johansson, Simon Karlsson, Andreas Ståhl
Mittfält: Adam Eriksson, David Johansson, Haris Karahmet, Kevin Larsson, Viktor Lindkvist
Anfall: Adam Botvidsson, Anel Coralic, Kalle Holmberg, Simon Leonidsson, Miralem Malic, Muamer Sepic

Av de mer etablerade spelarna är det väl bara Fedja Jelecak (fortfarande rödkortsavstängd) och Gustav Källberg (ljumskkänningar) som saknas. Detta gör att det på mittfältet kanske ser lite tunnt ut. Varken David Johansson eller Haris Karahmet har någon större erfarenheter av spel på den här nivån och både Adam Eriksson och Viktor Lindqvist sprang mycket och jobbade hårt när de mötte A-truppen. Eftersom det finns ett ”överskott” på anfallare är det möjligt att Kalle Holmberg får ta steget ner på mittfältet – det har ju hänt förut.

ÖSKs talanger har ännu inte förlorat under försäsongen och skulle nog gärna hålla den trenden intakt. Passningsspelet har dock hackat en hel del under senare tid och med torsdagsmatchen i benen är det fråga om energin räcker till  – om det nu skulle visa sig att GUSK är ett bra lag.

ÖSK Ungdom – Gamla Uppsala SK
Behrn Arena, 2 april 12:00

 

Internmatch ikväll

ÖSK spelar en internmatch ikväll. Det blir en sista avputsning av formen för A-laget inför göteborgsmatchen. Enligt uppgift kommer en A-uppställning att spela ca. 30 minuter mot talangtruppens lag och därefter kommer ett blandlag, som består av övriga A-truppsspelare att spela ca. 45 minuter.

Avspark på Behrn Arena kl. 18:00.

Av allt att döma lägger man rätt stor vikt vid arrangemanget och man kostar till och med på sig, att engagera tre stycken domare för matchen enligt ÖLFF:s matchlista.

Vårvinternyheter från Norra Götaland

Assyriska BK.
110331.
Assyriska BK värvar rutinerat – Eric Hammar klar
110325. Utsikten tog hem titeln! (Utsiktens BK)
110322. Assyriska BK har gjort klart med trio – Krister Ucar slutar
110317. Jon Stockhaus ny lagkapten i Assyriska BK
110316. Assyriska BK till final i Västra Cupen

Carlstad United.
110329. Enkel seger för United (nwt)
110329. Tre spelare klara för Carlstad United
110323. Brodd flyttar hem (nwt)
110321. Kalle kommer tillbaka
110321. Nya namn i Carlstad United (vf)
110321. Ny trio klar för Carlstad United (nwt)
110318. På gång i truppen
110318. L-O om läget
110317. Bosnisk målvakt på väg till United (nwt)
110316. Ingen Valmir i United (nwt)

IK Gauthiod.
110328. Stark insats mot starkt motstånd! (FK Falköping)
110319. Dubbelseger igen

Gunnilse IS.
100331. Amerikan godkänd i debuten (Norrby IF)
100326. Gunnilse IS A vs IF Elfsborg U-21
100323. Gunnilse har skrivit om sin hemska upplevelse i Svenska Cupen, då de besegrades av ett div 4-lag. Rubriken skulle kunna vara När allt går snett.
110321. Stångenäs slog ut Gunnilse i cupen (Bohuslänningen)
110316. Marco Kotilainen is back
110316. Marco Kotilainen återvänder till Gunnilse IS (fotbolltransfers.com)

Götene IF.
110330. Förändringar i truppen
110328. Vinst utan storspel
110321. Vinst mot Tidavad i DM

Jonsereds IF.
110327. Gamla ”hjältar” på besök när Lerum besegrades!
110321. Hallå där, Mattias Viggeborn!
110321. En bra första halvlek räckte inte mot Skärhamns IK
110316. Bitter sorti för Jonsereds IF

KB Karlskoga.
110331. Läget i KB Karlskoga inför seriestarten (nwt)
110329. Topptrio utanför DM
110321. KB Karlskoga ute ur Svenska cupen (nwt)
110320. Förlust i Svenska Cupen
110318. Selmer om hur KB ska skrälla (nwt, video)
110318. Kan KB spela cupmatch i morgon?

Rynninge IK.
110331. Forward besegrade Rynninge (NA)
110331.Värdemätare för Rynninge – truppen mot Forward.
110327. Storseger för Rynninge
110319. Seger i Köping utan att imponera.

Skoftebyns IF.
110328. SIF-Häcken 1-3
110319. Två förluster i Grästorp

Tibro AIK.
110326. Oavgjort mot Ulricehamn
110319. De äldre visade vägen i tuff DM match

Ytterby IS.
110321. Resolut efter paus gav ny FCT-seger (ttela)
110318. Ytterby värvar från Qviding (Kungälvsposten)

Nyheter från 1.3 – 15.3.
Nyheter från februari
.
Nyheter från januari.
Nyheter från december.
Nyheter från november.

Årets längsta serie börjar idag

Nör ÖSK Ungdoms 16-åringar idag reser till Västerås för en match mot den stadens sportklubb i den regionala 16-årsserien, så påbörjas årets längsta serie för ÖSKs del. Med start en vecka före den allsvenska seriestarten och med den sista matchen bara en dag före den allsvenska slutspelsomgången, så slår man alltså allsvenskan med en vecka tidsmässigt sett.  Något glesare med matcher kommer det dock att vara. I den regionala serien spelar man 22 matcher medan det i allsvenskan är 30.

Årets premiärmatch spelas mot Västerås SK. ÖSK åker till bortamatchen med ett lag där spelarna i huvudsak kommer från den del av truppen, som senare skall spela pojkallsvenskan. De som blir kvar hemma blir dock inte lottlösa – de kommer att få möta Lillån/Hovsta på Ekäng kl. 16:00.

Tillägg: Seger i första matchen.
Det blev en (i alla fall på avstånd) säker seger för ÖSK. Vinstsiffrorna blev 3-0 – efter 2-0 i halvtid. Målgörare för ÖSK var Lukman Murad, Filip Albertson och Benjamin Noorzay.

Knapp seger för talanglaget

Anel Coralic och Muamer Sepic gjorde ÖSKs tredje och första mål, då Spåvägen besegrades med 3-2. Matchens tredje målskytt Miralem Malic byttes av redan efter första halvlek och fanns inte på plats för målfotograferingen.

ÖSK Ungdom besegrade Spårvägens FF med 3-2 (2-2) i en allt annat än välspelad träningsmatch på Behrn Arena. Efter en stormvindsöppning signerad Daniel Björnkvist tar ÖSK ledningen redan efter två minuter spel. Dajje springer upp längs högerkanten och spelar in bollen i straffområdet. Muamer Sepic kommer in från vänsterkanten och som den måltjuv han är missar han inte en sådan chans.

Målvaktsmiss gav kvittering.
Efter ledningsmålet dominerar ÖSK spelet och spårvägarna såg minst av allt bekväma ut. Ändå så kvitterar de efter 10 minuter.Claus Pedersen i ÖSK-målet missbedömer en ballongboll långt utifrån plan. Claus når inte riktigt upp för att greppa den utan den slinker ur hans  händer och vidare in i mål.  Efter kvitteringen behåller ÖSK initiativet i ungefär ytterligare 10 minuter, men Spårvägen äter sig långsamt in i matchen. Inget av lagen bjuder egentligen på något ordnat spel. Felpassen och tappade bollar var legio.

Två mål sista fem.
Efter 40 minuters spel gör dock ÖSK 2-1 genom en fin aktion av Miralem Malic. Han sätter fart ute till vänster,  skär in med försvararen frånsprungen och sätter bollen i bortre burgaveln. En väldigt fin individuell prestation. Miralems ledningsmål får dock inte stå oemotsagd. Mer eller mindre på stopptid kvitterar Spårvägen. En boll från vänstersidan passerar ett knippe vitskjortor i ÖSKs straffområde och når ut till två fria spårvägare till höger om ÖSKs mål. Den förste av dem kvitterar helt oattackerad till 2-2.

I andra halvlek blev det på det hela taget ”more of the same”. Inget av lagen lyckades att etablera något fastare grepp över boll eller motståndare. Båda lagen hade sina chanser, Spårvägen kanske de farligaste, men efter missen vid det första målet visade Claus vid flera tillfällen att han är en pålitlig, orädd  och greppsäker sista utpost.

Straff avgjorde.
Efter en hörna med en kvart kvar att spela räddas bollen på mållinjen av en spårvägsförsvarare, vilket domaren inte verkar ha uppfattat. Vilda protester från ÖSKarna, men bollen spelas ut ur straffområdet. En minut senare kommer den tillbaka vid fötterna på Muamer Sepic. Muamer springer igenom backlinjen och fälls bakifrån någon meter in i straffområdet. Anel Coralic, som numera tydligen är förste straffläggare, placerar bollen till vänster medan målvakten chansar åt höger. Efter ledningsmålet har båda lagen flera rätt bra chanser utan att dock komma till ordentligt. Claus får göra ytterligare några bra räddningar.

Bra att vinna trots dåligt spel.
ÖSKs tränare Håkan Juhlin tyckte efter matchen, att laget spelade bra de första 20 minuterna men att det sedan inte var så mycket att hurra för. Bra spelsekvenser varvades med dåliga, men tyvärr var de bra alldeles för få.  Bra var det dock, tyckte Håkan, att laget kunde vinna trots att man inte spelade bra – det klarade man inte förra året. Positiva omdömen förtjänade Muamer Sepic tack vare ett mål och en indirekt assist vid det tredje. Claus Pedersen gjorde en bra insats efter det försmädliga 1-1 målet och Axel By kom tillbaka efter flera matchers skadefrånvaro och gjorde det bra på den för honom ovana mittbackspositionen. Mindre bra, tyckte jag att det var, att flera av spelarna drog på sig onödiga gula kort efter gnäll och protester mot domslut.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Spårvägens FF 3-2 (2-1)
02. 1-0 Muamer Sepic (Daniel Björnkvist)
10. 1-1
40. 2-1 Miralem Malic
45. 2-2
76. 3-2 Anel Coralic (straff)

Laguppställning.
Målvakt: Claus Pedersen
Försvarare: Daniel Björnkvist (74), Oskar Johansson (68), Simon Karlsson (57), Andreas Ståhl
Mittfält: Kalle Holmberg, Gustav Källberg, Viktor Lindkvist
Anfall: Miralem Malic (46), Muamer Sepic (78), Anel Coralic

Ersättare: Nils Carlsson (mv), Adam Botvidsson (46), Axel By (57), David Johansson (74), Haris Karahmet (78), Kevin Larsson (68), Simon Leonidsson

ÖSK: Ny seger för ÖSK U

Raka Spåret till Behrn Arena

Lördagens träningsmatch bjuder på något så ovanligt som ett besök från Huvudstaden, då Spårvägens FF gästar Örebro. Riktigt hur det kommer sig att de hamnat på Behrn Arena undandrar sig min gissningskapacitet. Såvitt jag vet finns det inga direkta kontaktpunkter mellan föreningarna. För det är ju så det brukar gå till – man spelar sina träningsmatcher mot de lag man spelat mot tidigare år eller mot sådana där man har någon typ av kontakter.

Även om lördagsgästerna inte tillhör de lag som brukar komma till Örebro, så är det faktiskt inte mer än ca. fem månader sedan de var i Örebro för att spela en tävlingsmatch. Då mötte de Örebro Syrianska i den första kvalomgången för div 3-tvåorna. Stockholmarna vann med 3-2 och eftersom den första matchen slutade 2-2 gick de vidare till nästa kvalomgång. I den mötte de nedflyttningshotade FC Gute och vann den första matchen på hemmaplan med 1-0. Förhoppningarna om div 2-spel grusades dock, när de på bortaplan förlorade med 2-0.

Div 3 ytterligare ett år tänkte man då, men klubben kom ut som en av vinnarna i Gröndalslotteriet. Gröndal hoppade ju som bekant av spel i div 1 och deras plats gick till Karlstad BK.  KBKs plats tillföll Spårvägen i egenskap av bästa förlorare i kvalomgång 2. Under 2000-talet har laget i allmänhet hållit till i de nedre regionerna av div 2, även om det blivit några år i trean också.

Under årets försäsong har laget så här långt hunnit med att spela fyra träningsmatcher med tre förluster (Sollentuna United (2), Eskilstuna City (2) och Värmdö (2)) samt med en oavgjord match mot BKV Norrtälje (2) som resultat.

ÖSK Ungdom.
På ÖSKs hemsida tycker Håkan Juhlin, att det skall blir intressant att möta ett lag som man inte vet så mycket om. Som vanligt denna vår disponerar Håkan en trupp, som jag tycker ser både stark och välbalanserad ut. Följande spelare är kallade:

Målvakter: Nils Carlson, Claus Pedersen
Försvarare: Daniel Björnkvist, Axel By, Pontus Jakobsson, Oskar Johansson, Simon Karlsson. Andreas Ståhl
Mittfält: David Johansson, Haris Karahmet, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Viktor Lindkvist
Anfall: Adam Botvidsson, Anel Coralic, Kalle Holmberg, Simon Leonidsson, Miralem Malic, Muamer Sepic

Från A-truppen deltar Kalle Holmberg och Simon Leonidsson. Förra veckan var även Simon Nurme och Denis Abdulahi med, men det verkar ha varit en engångsföreteelse. Ja, Denis är ju upptagen av spel med det finska U21-landslaget. Annars ser väl truppen ut att vara rätt lik en blivande matchtrupp i tvåan. Saknas gör främst Adam Eriksson och Fedja Jelecak. Tillbaka efter att ha saknats några veckor på grund av sjukdom och/eller skador är Adam Botvidsson, Axel By och Simon Karlsson.

ÖSK är efter sex träningsmatcher fortfarande obesegrade med två miniplumpar i form av de oavgjorda resultaten mot Karlstadslagen BK och United. Det mesta talar väl för att det skall bli ÖSK-seger i morgon.

ÖSK Ungdom — Spårvägens FF
Lördagen 26 mars kl 12.00 på Behrn Arena

 

Edvin Möller till Rynninge

Edvin Möller - Bolltrollare som gått till Rynninge.

En av talangtruppens mest inflytelserika spelare under de senaste åren har fått en ny klubbadress. Edvin Möller lämnade ÖSK förra sommaren efter att bland annat ha fått vara med och träna med A-truppen under en period. Men det blev ingen fortsättning där och Edvin tröttnade och trappade ner på fotbollen under en höst med Adolfsberg.

Nu verkar dock lusten ha återkommit och det blir Rynninge IK, som kommer att kunna dra nytta av hans kreativitet på fotbollsplanen. I och med rekryteringen av Edvin får Rynninge den kreativa spelare, som laget nog saknat så här långt. Kul för Edvin, tycker bloggen som önskar honom Lycka Till, även om han kommer att representera en seriekonkurrent till ÖSK Ungdom.

Rynninge IK: Edvin Möller spelar i Rynninge i år.