Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Årets längsta serie börjar idag

Nör ÖSK Ungdoms 16-åringar idag reser till Västerås för en match mot den stadens sportklubb i den regionala 16-årsserien, så påbörjas årets längsta serie för ÖSKs del. Med start en vecka före den allsvenska seriestarten och med den sista matchen bara en dag före den allsvenska slutspelsomgången, så slår man alltså allsvenskan med en vecka tidsmässigt sett.  Något glesare med matcher kommer det dock att vara. I den regionala serien spelar man 22 matcher medan det i allsvenskan är 30.

Årets premiärmatch spelas mot Västerås SK. ÖSK åker till bortamatchen med ett lag där spelarna i huvudsak kommer från den del av truppen, som senare skall spela pojkallsvenskan. De som blir kvar hemma blir dock inte lottlösa – de kommer att få möta Lillån/Hovsta på Ekäng kl. 16:00.

Tillägg: Seger i första matchen.
Det blev en (i alla fall på avstånd) säker seger för ÖSK. Vinstsiffrorna blev 3-0 – efter 2-0 i halvtid. Målgörare för ÖSK var Lukman Murad, Filip Albertson och Benjamin Noorzay.

Svartvit fotbollshelg

Våren kommer oundvikligt närmare och det spelas en del svartvit fotboll i helgen – de flesta matcherna idag lördag.

På Behrn Arena har vi ju helgens två huvudnummer då ÖSKs A-lag träningsmatchar mot Hammarby och talanglaget möter Karlstad BK.


På Ekäng spelar just nu ÖSKs P96-or mot HOIF. Vi får väl hoppas att underlaget inte är alltför isigt – det har ju varit rätt halkigt där de senaste veckorna.


ÖSK Söder fortsätter att matchas mot lag från en högre serie. Denna vecka ställs man mot div 4-favoriterna från IFK Kumla. Matchen spelas på konstgräset i Kumla. Det blir nog en väldigt jobbig match om Kumla ställer upp med sitt starkaste lag.

Resultat: Det blev förlust med 6-2 för ÖSK Söders unga lag. Inte så mycket att säga om med, tycker jag. Det var faktiskt till och med bättre än vad fjolårslaget klarade av under seriespelet. För ÖSK Söders mål svarade Haris Karahmet och Mirza Basic.


P95-orna med sitt starkaste lag var i Västerås för att möta Skiljebo. Lagledare Klas Jonsson rapporterar om en ÖSK-seger med 5-2 i matchen.

P95-orna var och spelade på Swedbank Park tidigare ikväll. Efter div. sena återbud blev det med följande 14 killar. Ahmed Said Hassan, Andreas Nydahl, Armin Keljalic’, Benjii Noorzay, Filip Albertsson, Filip Jonsson, Fredrik Felle, Gustav Fardelin, Jonathan Gunnarsson, Lukman Murad, Markus Moore, Oscar Fardelin, Simon Glännestrand och Tarik Benca. Ledning med 0-2 i halvtid och vinst med 2-5.

För målen stod Jonathan Gunnarsson 0-1, Andreas Nydahl 0-2, Lukman Murad 0-3, Simon Glännestrand 0-4 och slutresultatet 2-5 av Benjii Noorzay.

Regionserierna klara

Information om den kommande säsongens regionspel för klasserna P15 och P16 finns nu tillgänglig hos ÖLFF.

I den äldre pojkklassen dubblerar ÖSK sin närvaro och har utöver det lag som deltar i Pojkallsvenskan Elit Mellersta detta år även anmält ett lag till den regionala serien. Något som visar vilken bredd man numera har i ungdomsverksamheten. Den första serieomgången i P16 spelas för ÖSKs del redan den 27 mars och serien håller på till den 22 oktober. Motståndarna till ÖSK kommer från Carlstad United, IFK Eskilstuna, IFK Norrköping, IFK Sunne, Karlslunds IF, Köping FF, Motala AIF, Nyköpings BIS,Värmbols FC samt Västerås SK.

Killarna i P15 skulle egentligen inte ha fått vara med i den regionala serien eftersom placeringen i distriktet P14 Elit klass förra året inte var tillräckligt bra. Men efter ett återbud från ett av de lag som kvalade in, så finns man ändå med då spelet drar igång. Truppen ser dessutom starkare ut än förra året eftersom det har kommit in en del nya spelare från andra klubbar i Örebro. Klassen är uppdelad i en östlig och en västlig serie där ÖSK återfinns i den västra tillsammans med konkurrenter från BK Forward, Carlstad United BK, Degerfors IF, FBK Karlstad, IFK Kumla, IK Arvika, IK Brage, Köping FF och Motala AIF. Seriespelet börjar den 2 april och pågår till den 22 oktober.

Helgfotboll med ÖSK

Vi har ännu så länge knappt kommit in i början av februari, men försäsongen har redan dragit igång på allvar. Tillkomsten av konstgräset på Ekäng har utan tvekan haft en stor betydelse, vilket det fullmatade helgprogrammet visar.

Lördagens huvudnummer är givetvis A-lagets första framträdande på sin nylagda hemmaplan. ÖSKs resultat på diverse bortaplaner har så här långt inte varit särskilt övertygande – fyra matcher har resulterat i fyra förluster, oftast med ett ordentligt ras i andra halvlek. Mot Syrianska, den intressanta och hårdvärvande allsvenska nykomlingen från Södertälje är det förhoppningsvis dags för laget att visa upp lite bättre takter även i den andra halvleken. Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 15:00.

Men redan innan A-laget gör entré så  har talangtruppen varit igång. Med start kl. 12:00 möter de Götene IF. Ett intressant möte mot en blivande seriemotståndare.

ÖSK Söder spelar inte mindre än tre matcher på söndagen – alla med Ekängs IP som arena. Kl. 12:00 spelar vad som väl kommer att vara helgens förstalag mot Karlslunds talang- och farmarlag, som med suffixet FF spelar i närkesfyran. Klockan 14:15 och 16:15 möter man sedan ÖSK Ungdoms (Ekäng) äldsta pojklag (PAL resp. P95) i ytterligare två matcher. I den andra av dessa är det meningen att det är Söders juniorlag som skall stå för laguppställningen.

Av de yngre pojklagen inom bloggens uppfattningsförmåga så spelar 15-åringarna i P96 en bortamatch mot Köping FF på söndagen. De ett år yngre killarna i P97 möter Västerås IK på lördagen på Ekäng.

Omstart på Behrn Arena

Så här ser den ut: Behrns nya ytbeläggning. (Klicka två gånger för att få en närbild).

Med det nya plasten på plats var det rätt självklart, att  bloggen åkte ner för att ta reda på hur det nya underlaget känns under fötterna. Rätt mjukt och behagligt var det faktiskt, vilket bekräftades av flera av medlemmarna i talangtruppen. Alla verkade faktiskt väldigt nöjda, även om Bert Dimberg förutspådde att det nog blir en präktig träningsvärk i morgon, då det är dags att kliva ur sängen. Med ett nytt och delvis annorlunda underlag är det till en del andra muskler som engageras.

Killarna i ÖSKs talangtrupp var först på plan (eller om sanningen skall fram så blev det nog ett rätt dött lopp med några tjejer från DUFF, som till att börja med tränade samtidigt på sin planhalva). Vädret var på intet sätt inbjudande. Det känns väl egentligen aldrig kallare än när temperaturen ligger kring nollgradersstrecket. Det märkte säkert inte ungdomarna som tränade, men väl Håkan Juhlin, Magnus Samuelsson och Bert Dimberg som höll i trådarna.

Som vanligt när man dyker ner så här under försäsongen var det en del nya ansikten på plats. Anfallarna Miralem Malic (Arboga Södra) och Muamer Sepic (Bosna 92) är redan nya truppmedlemmar. Både Håkan och Magnus var mycket positiva till vad de sett hittills av de två nyförvärven och menade, att ÖSK Ungdom med dessa två i laget anfallsmässigt kommer att bli betydligt målfarligare än vad man var under fjolåret. Ett annat för mig rätt okänt ansikte tillhörde Hussein Fawaz, Ervallas suveräne futsalspelare, som lär vara något av en (fotbolls)trollgubbe utomhus också. Hussein provtränar just nu under en två-veckorsperiod med talangerna. Ett annat ansikte som inte tillhör truppen, men ändå är rätt välkänt tillhörde Pontus Pers. Pontus, som ju spelat för Karlslund, rehabiliteringstränar för närvarande efter ett brutet ben i foten.

Talangtruppens nyförvärv: målgörarna Muamer Sepic (Bosna 92) och Miralem Malic (Arboga Södra)

Från de egna leden (alltså i det här fallet 94:orna) så tränar målvakten Jonathan Thuresson, mittfältaren David Johansson och Stefan Hannasson, som kan spela framskjuten mittfältare eller anfallare, heltid med talangtruppen. Dessutom deltar Mirza Basic (-94, anfallare), Filip Albertson (-95, mittfält) samt Lukman Murad (-96, överallt utom i backlinjen) några gånger i veckan. Lukman, som hittills bott i Kopparberg med dryga resor till Örebro för match och ibland även för träning, har från och med vårterminen flyttat in hos en familj i Örebro och får således helt andra träningsmöjligheter än vad han har haft hittills.

Vinterträning

Pojkallsvenskan ”lottad”

Pojkallsvenskan, där ÖSK i år till hör gruppen Elit Mellersta, har nu fått sitt spelprogram fastställt. Det blir en lång säsong för killarna som spelar den första matchen den 9 april på Ekäng. För motståndet står Örgryte IS. Säsongens sista match före ett eventuellt slutspel avgörs den andra oktober. Då i Göteborg mot samma motståndare.

Utöver ÖSK och Örgryte deltar även Carlstad United, Djurgården, GAIS, Hammarby IF, IFK Norrköping, IFK Uddevalla, Jönköpings Södra, Sköndals IK, Ursvik IK och Älvsjö AIK i serien.

Svenska Fotbollförbundet: Pojkallsvenskan Elit Mellersta

 

Bra lördagsresultat i futsal

Söder till kvarten i AIF-cupen.
Ett rekordungt lag (antar jag) lag från ÖSK Söder bestående av så gott som enbart 17- och 18-åringar gjorde väldigt bra ifrån sig i AIFcupen. I Idrottshuset lyckades killarna mot alla odds ta sig vidare till slutspelet.

Eftermiddagens första match spelades mot Real Örebro. Motståndarna tog ledningen två gånger och två gånger utjämnade ÖSK efter snygga ruscher längs vänsterkanten av Shazada Akbari. Shazzes skott satt båda gångerna lågt i målvaktens bortre.

Mot DM-vinnarna Sköllersta stod laget upp bra – visserligen blev det förlust med 4-1 efter ett tröstmål på frispark av Mirza Basic, men laget har all ära av sin kämpainsats mot ett lag som tillhör sverigeeliten..

Mariebergs IF besegrades i den tredje matchen efter en gedigen prestation från ÖSKarnas sida. Målet tyckte jag gjordes av målvakten Martin Ingvarsson, men speakern gav det åt Shazze. Kanske snuddnickade han Martins långa utspark.

Sedan åkte jag hem så jag missade vad som verkar ha varit lagets bästa match. Starka FK Bosna besegrades med klara 3-0.

Senare ikväll väntar en kvartsfinal mot BK Forward, vilket dock lär bli en övermäktig uppgift. Gulingarna såg väldigt starka ut med ett lag bestående av enbart div 1-spelare förstärkta med Kristoffer Näfver. Men trots den befarade förlusten så blev det en mycket bra avslutning på futsalsäsongen, som totalt sett inte bjudit på så mycket positivt för herr-Söder.

Tillägg: Söderkillarna klarade sig (relativt) bra mot Forward också – det blev en knapp 2-1 förlust.

Örebro SK U briljerade i Ascom Cup 2011.
Ja, rubriken är inte min – jag har bara lånat den av Ascom-arrangörerna Herrljunga SK. ÖSK Ungdoms 95-or gick obesegrade genom turneringen med en enda liten oavgjord plump efter 3-3 i gruppspelet mot Linköpings FF.

ÖSKarnas resultat:
Gruppspel: Norrby IF – ÖSK Ungdom 2-6
Gruppspel: ÖSK Ungdom – Lidköpings IF 6-0
Gruppspel: Linköpings FF – ÖSK Ungdom 3-3
Kvartsfinal: ÖSK Ungdom – Herrljunga SK 6-1
Semifinal: Skene IF – ÖSK Ungdom 1-5
Final: Alingsås IF – ÖSK Ungdom 1-6

Så det verkar på det hela taget ha varit en rätt trevlig lördagsutflykt för grabbarna.

Futsalhelg

Lördag – söndag maxar futsalen med flera intressanta arrangemang, men sedan är det i princip slut för alla lag utom de som eventuellt har lyckats hålla sig kvar i kampen om SM-tecknen.

ÖSK Söder Herr.
Lördagen är framför allt AIF-cupens dag. Distriktets tyngsta inomhusturnering med första matchen i Idrottshuset kl. 08:00 och den sista strax efter midnatt. Tjugo lag kommer till spel och med finns både distriktseliten och lite vanligare lag. Ervalla och Sköllersta har dock annat att tänka på (regionspelet), så det är möjligt att de inte kommer med sina starkaste uppställningar.  ÖSK Söder har även detta år funnit gehör hos uttagningskommittén för sin anmälan och går in i tävlingen i eftermiddagspasset, som börjar kl. 15:00.

Söder, som precis som alla andra år befinner sig mitt i en generationsväxling, kommer till spel med ett lag bestående av vad jag kan se så gott som enbart 17- och 18-åringar. Man skall därför inte ha för stora förhoppningar på laget utan de får väl inrikta sig på att kämpa bra snarare än att ta sig till utslagsmatcherna. Det blir nog första gången som årets nykomlingar från den stora gruppen med 93-or och 94-or, som tagit steget över till Söder efter att ha tjänat klart hos ÖSK Ungdom, får en möjlighet att spela ihop med delar av fjolårets Söderlag (som mest består av gamla kompisar).

ÖSK Söders matcher:
15:00 Real Örebro – ÖSK Söder
16:20 Sköllersta IF – ÖSK Söder
18:20 ÖSK Söder – Mariebergs IK
20:20 ÖSK Söder – FK Bosna

Inga lätta matcher utom möjligen den mot Marieberg.

P95.
På lördagen åker ÖSK Ungdoms nominellt nyblivna 16-åringar till Herrljunga för att mäta sina krafter med Västergötlands bästa plus några andra inbjudna lag. Tävlingen heter Ascom Cup. Laget ser bra ut och stärkta av framgångarna i Örebrocupen bör man ha en bra möjlighet att ta sig rätt långt fram i turneringen. Motståndare i gruppspelet är Norrby IF, Lidköpings IF och Linköpings FF.

ÖSK Söder Dam.
Helgens huvudattraktion blir dock Söders damlag, som efter DM-segern förra helgen, på söndag skall försöka ta sig vidare till SM-slutspelet. Matcherna spelas i Hallsberg och utan att veta något om de andra lagen kan jag ändå inte låta bli att tro att Söders lag bör ha rätt bra chanser att gå vidare. Både ÖSK Söder och Glanshammar var med i slutspelet förra året, då Glanshammarstjejerna tog sig ända till match om tredjepris, vilken de vann. I årets Söder-upplaga deltar flera av spelarna från fjolårets Glanshammarslag, så det finns en hel del spelstyrka och rutin hos Söders tjejer.

ÖSK Söder Dams matcher:
11:00 ÖSK Söder – Mariestad BoIS
13:40 Linghems SK – förloraren i match 1
16:20 vinnaren i match 1 – Linghems SK

Matcherna spelas i Alléhallen i Hallsberg och utöver damernas regionalspel så finns även Sköllerstas herrlag på plats. De möter i sin grupp Norrköping FK och Forshaga IF

ÖSKs dag i Örebrocupen

ÖSKs segrande lag i P15. Bakre raden från vänster: Filip Albertsson, August Wiklund, Marcus Moore, Sebastian Heimeryd och lagkaptenen Oscar Fardelin. Mellan raderna står Lukman Murad. I främre raden hittar vi Tarik Benca, Simon Glännestrand, Andreas Nydahl, Jonathan Herbst och Semin Ujkanovic.

 

Idag var det finaldag och dessutom spelades den äldsta pojk- och flickklassen från början till slut. I Idrottshuset hade ett av ÖSKs lag i P88 tagit sig till semifinal, men fick där se sig slagna (men först efter straffsparkar) av de blivande slutsegrarna från Forward.

I P15 som spelade sina matcher så när som på finalen i Conventum gick det mesta enligt Plan A. ÖSK hade tre anmälda lag och alla tog sig vidare till slutspelet. Mest imponerande var faktiskt de ett år yngre killarna från P14, som tog andraplatsen i gruppen och sedan pressade FBK Karlstad ordentligt i kvartsfinalen. Förlusten blev så pass knapp som 1-2.

Ett än så länge oidentifierat och inte alls stillastående lag med 14-åringar som överraskande gick till kvartsfinalen i P15-klassen.

 

Slutsegrare i hela turneringen blev (givetvis) ÖSKs förstalag, som ser väldigt stabila ut och som dessutom kan dra nytta av talangerna hos Filip Albertsson och Lukman Murad. Jonathan Herbst i målet och Semin Ujkanovic stod också för bra insatser. Laget, som gick genom hela turneringen utan poängförlust, besegrade i finalen Carlstad United 2 med hela 5-0. Besvärligaste matchen var nog semifinalen mot Adolfsberg som man med en del tur kunde vinna med 1-0.

ÖSKs andralag som tog sig kvartsfinalen, men där mötte de sina övermän från ÖSK 1. Bakre raden: Elyas Karbouch, Lucas Kasselia, Younus Ali, Ante Jälevik, John Nydahl, lagkaptenen Jonathan Gunnarsson, Benjamin Noorzay, Abdulsalam Al-Dulaimi. Främre raden: Armin Keljalic, Filip Jonsson och Sean Afshar

 

I kvartsfinalen var det ett rent ÖSK-möte, då man ställdes mot ett annat av överraskningslagen, nämligen ÖSK lag 2. Andralaget stod upp riktigt bra och segersiffrorna för förstalaget blev inte större än 4-2.

Kameran var med, men förutsättningarna var inte de bästa så fotografierna blev lite så där, speciellt på 96-orna som inte ville vara still. Tyvärr klarade jag inte av att identifiera alla spelarna, så jag tar gärna emot kompletteringar beträffande namnen i kommentarsfältet. 96-orna känner jag inte alls till.

Eurostars

101121.
ÖSK har gått vidare till semifinal efter seger över Varbergs BoIS i kvartsfinalen med 1-0. I semin möter man Västerås SK som slog Carlstad United med 2-1.

I semifinalen tog det sedan stopp mot de blivande cupsegrarna från Västerås SK. VSK besegrade ÖSK med 3-0 och slog sedan Trelleborgs FF med 6-0 i finalen.

101120.
Som framgår av kommentaren hade ÖSKs grabbar en bra lördag på Heden. Efter ytterligare två vinster samt en oavgjord match tog laget hand om förstaplatsen i grupp D. Belöningen för denna prestation blir en sovmorgon, samt kvartsfinalsspel mot segraren i åttondelsfinalen mellan Fässbergs IF och Varbergs BoIS.

101119.
ÖSKs 95-or är den här helgen i Göteborg och deltar i fotbollsturneringen Eurostars. Namnet till trots domineras deltagarlistan av lag från Göteborg medan det internationella inslaget inskränker sig till ett lag från Norge. I övrigt deltar en handfull tillresta lag från föreningar i Sverige som brukar kunna ställa bra ungdomslag på fötterna.

Under fredag och lördag spelas gruppspel med 6 lag i varje grupp. På söndagen spelas sedan A- och B-slutspel där de tre bästa lagen från varje grupp spelar i A-varianten. I ÖSKs grupp deltar de tre göteborgslagen Askims IK, Sävedalens IF och ÖBK Lunden samt de tillresta FC Djursholm och Högaborgs BK.

ÖSKarna har startat turneringen bra genom att i sin första match besegra Sävedalens IF med 2-1 och en stund senare ÖBK Lunden med klara 3-0.