Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nya tider – nya serier. P96-orna spelar regionalt.

110406. Storseger i premiären.
Det tog några dagar att få ut resultatet från premiärmatchen på ÖLFF:s hemsida, men nu finns det där. ÖSKs pojkar verkar inte ha haft några större svårigheter med sina motståndare den här gången. Resultatet blev en vinst med hela 9-0. Ett anmärkningsvärt resultat inte bara för de många målens skull. Förra året var IFK Kumlas pojklag definitivt inte någon önskemotståndare. Lagen möttes fyra gånger med två oavgjorda resultat i serien och förlust i DM resp. slutspel. Det verkar alltså som om ÖSKarna tagit ett jättesteg utvecklingsmässigt sett. En ny avstämning av var laget står får vi i nästa match som spelas redan på lördag, då IK Brage kommer på besök till Ekäng. I sin första match förlorade Brage på hemmaplan mot BK Forward med 3-0.

110403.
Idag tar ÖSKs 96-or (alltså 15-åringarna) ytterligare ett steg mot fotbollens vuxenvärd. De spelar nämligen sin första match i den regionala serie, som skall förbereda dem för spel i pojkallsvenskan nästa år.

Egentligen skulle det här laget inte alls spela regionalt. Resultatet i den kvalificerande lokala 14-årsserien var nämligen inte tillräckligt bra. I P14 Elit, som kvalserien heter, slutade laget först på fjärde plats med Karlslund, Forward och Kumla före sig. Men tack vare en vakans har laget ändå fått chansen att i sereiform börja känna sig för mot motståndare från orter utanför ÖLFFs domvärjo.

Inför årets fotbollssäsong ser förutsättningarna bättre ut (tror jag) än vad fjolårsresultaten indikerar. Laget har dels fått en del förstärkningar, dels har man tränat mycket ambitiöst på Ekängs konstgräs under den långa vintern under ledningen av åldersgruppens huvudtränare Rikard Torstensson och talangutvecklare Peder Hessel.

Motståndarna i den regionala serien kommer från BK Forward, Carlstad United, Degerfors IF, FBK Karlstad, IFK Kumla, IK Arvika, IK Brage, Köping FF och Motala AIF. Den första matchen spelas på bortaplan mot IFK Kumla med  avspark under tidig eftermiddag.

Tipselit Cup – dag 3

ÖSKs 15-åringar avslutade Tipselithelgen i Jönköping med en vinst mot Örgryte IS. Peder Hessel rapporterar:

Vinst för ÖSKs 15-åringar mot Örgryte.
3-1 skrevs segersiffrorna till efter en sprudlande första halvlek (1-0). Snabbt o skickligt passningsspel gav ett tjusigt ledningsmål genom Lukman Murad. ÖSK dominerade med eftertryck i den första halvan.

ÖIS kom tillbaka i den andra så som det ofta blir när ett lag är överlägset. Men ÖSKarna ville avsluta med vinst och började ta över spelet. Då kvitterade ÖIS på ett långskott som slank över David Persson i Örebromålet. Kalldusch

Sen drog Svartvitt igång segerjakten anförda av Lukman Murad och 13-årige Adam Johansson. Lukman satte 2-1 på egen hand. Sen avslutade denne med 3-1 efter fint samarbete med Johansson.

-En bra avslutning för grabbarna på en nyttig helg i lite skarpare miljö. Vi hänger med övriga elitklubbars 15-åringar på ett bra sätt. Jämnt o tufft avslutar Peder Hessel som är Tipselitansvarig, pojkar.

Tipselit Cup – dag 2

ÖSK Ungdoms talangutvecklare Peder Hessel har skickat över följande rapport från matchen mot Assyriska FF:

Assyriska- ÖSK 2-1 (1-0) – en sämre match från vår sida.
Matchen får en tråkig start med rött kort för ÖSKs Lukman Murad. Assyriska fick en spelare utvisad i samma moment. I anfallet efter får Assyriska 1-0 på en riktig drömträff från 20 m. Resten av halvleken är jämn och gick i ett långsamt tempo.

Andra halvlek är mest präglad av kamp o svagt passningsspel. 2-0 för AFF kom på straff efter att duktige Edwin Ahlnäs vält en motståndare i en duell. Sista 10 tryckte ÖSK på i jakten efter reducering, store anfallaren Lesster Govea nickade in 1-2 målet på frispark. Ett tröttkört ÖSK vaskade fram en resultatlös hörna innan domaren blåste av matchen.

Bra i svart-vitt vb Emil Fransson, mittbacksparet Ahlnäs och Gustav Fardelin samt defensive mf Max Bergkvist.
– en lite blekare insats överlag jämfört med Helsingborgsmatchen tyckte Peder.

Ännu en stark försvarsinsats, men lite stressat och för många avgörande pass, vilket gör laget blir långt och får inte med oss lagdelarna i anfallen. Bra matchmiljö för våra unga spelare, riktigt bra lag med duktiga snabba tekniska grabbar med god speluppfattning, avslutar Peder.

Tipselit Cup

Följande missiv har anlänt med benägen hjälp från Peder Hessels Iphone.

Inspirerat ÖSK i knapp premiär förlust.
ÖSKs 15-åringar förlorade med 0-1 mot Helsingborg i premiären av Tipselit Cup – en bra match där ÖSKs killar var riktigt bra i sitt försvarsspel, aggressiva och löpvilliga.

Bästa chansen kom när Carl Jägerhill sköt i ribban efter fint förarbete av Lukman Murad. HIFs segermål kom i mitten av andra halvlek. Ett inlägg touchade ett ben och ställde utmärkte målvakten Sedin Ujkanovic.

ÖSK hann med att missa öppet mål återigen efter Lukmans fina raid. Bra insats lagmässigt med extra plus till Sedin i mål, Lukman och Max Bergkvist på mitten.

Jag är beredd att hålla med Peder om att detta nog var ett riktigt bra resultat utifrån lagets förutsättningar. Helsingborgs pojklag brukar tillhöra den yttersta sverigeeliten i sina resp. åldersklasser. ÖSKs killar däremot var så sent som förra året bara halvbra, om ens det. I klass P14 Elit hade man i den lokala serien tre lag, Karlslund, Forward och IFK Kumla, före sig. Men över vintern verkar man ha tagit några steg uppåt i kunnande.

Tipselit Cup

I kväll reser ett gäng 15-åringar (redan fyllda eller blivande) till Jönköping för att vara med på Tipselit Cup. Cupen, som är en turnering (verkar det som), arrangeras i anslutning till fotbollsmässan på Elmia. Inbjudna att deltaga är samtliga Sveriges elitklubbar (Allsvenskan och Superettan). 23 klubbar har hörsammat kallelsen jämte IFK Klagshamn, som tydligen lyckats slinka in i turneringen på ett utjämningsmandat. Trots namnet verkar det inte röra sig om någon Cup i egentlig mening. Varje lag spelar tre matcher i ett gruppspel under tre dagar, men till ett slutspel av något slag verkar tiden inte räcka till. Det hade nog varit roligare med kortare men fler matcher och något slags slutspel. ÖSK har valt att lägga in en extra match mot arrangörsklubben Jönköping Södra.

ÖSKarna spelschema ser ut på följande sätt:

4 mars kl. 12:00 Helsingborgs IF – Örebro SK
5 mars kl. 15:50 Assyriska FF – Örebro SK
6 mars kl. 13;40 Örebro SK – Örgryte IS

Följande trupp har tagits ut att representera de svartvita färgerna under ledning av årsgruppens talangutvecklare Peder Hessel och huvudtränare Rickard Torstensson: Sedin Ujkanovic (mv), David Persson(mv), Edvin Ahlnäs, Gustav Fardelin, Alex Yolki, Mirza Turan, Andreas Klingström, Sebastian Magnusson, Max Bergkvist, Emil Fransson, Henning Nordvall, Adam Johansson, Henrik Hultberg, Carl Jägerhill, Lukman Morad, Rikard Hallgren och Lesster Govea.

Svartvit fotbollshelg

Våren kommer oundvikligt närmare och det spelas en del svartvit fotboll i helgen – de flesta matcherna idag lördag.

På Behrn Arena har vi ju helgens två huvudnummer då ÖSKs A-lag träningsmatchar mot Hammarby och talanglaget möter Karlstad BK.


På Ekäng spelar just nu ÖSKs P96-or mot HOIF. Vi får väl hoppas att underlaget inte är alltför isigt – det har ju varit rätt halkigt där de senaste veckorna.


ÖSK Söder fortsätter att matchas mot lag från en högre serie. Denna vecka ställs man mot div 4-favoriterna från IFK Kumla. Matchen spelas på konstgräset i Kumla. Det blir nog en väldigt jobbig match om Kumla ställer upp med sitt starkaste lag.

Resultat: Det blev förlust med 6-2 för ÖSK Söders unga lag. Inte så mycket att säga om med, tycker jag. Det var faktiskt till och med bättre än vad fjolårslaget klarade av under seriespelet. För ÖSK Söders mål svarade Haris Karahmet och Mirza Basic.


P95-orna med sitt starkaste lag var i Västerås för att möta Skiljebo. Lagledare Klas Jonsson rapporterar om en ÖSK-seger med 5-2 i matchen.

P95-orna var och spelade på Swedbank Park tidigare ikväll. Efter div. sena återbud blev det med följande 14 killar. Ahmed Said Hassan, Andreas Nydahl, Armin Keljalic’, Benjii Noorzay, Filip Albertsson, Filip Jonsson, Fredrik Felle, Gustav Fardelin, Jonathan Gunnarsson, Lukman Murad, Markus Moore, Oscar Fardelin, Simon Glännestrand och Tarik Benca. Ledning med 0-2 i halvtid och vinst med 2-5.

För målen stod Jonathan Gunnarsson 0-1, Andreas Nydahl 0-2, Lukman Murad 0-3, Simon Glännestrand 0-4 och slutresultatet 2-5 av Benjii Noorzay.

Distriktslagsamling P96

ÖLFF har bjudit in ett 50-tal (!) pojkar till en förmiddagsträning på Karlslunds Arena nu på söndag. ÖSK är den antalsmässigt största klubben med 12 namn. Jag antar att vinterns ”påfyllning” från Adolfsberg har hjälpt till en del för så många spelare hade man inte med i höstas. Distriktslagskaptenerna kommer för övrigt också de från ÖSK Ungdoms organisation. Det är klubbchefen själv Peter Johansson samt P95-ornas huvudtränare Johan Cehlin, som kommer att ansvara för den här årgången.

De uttagna ÖSKarna är: Edwin Ahlnäs, Gustav Fardelin, Emil Fransson, Lester Govea, Rickard Hallgren, Jesper Hjärtmyr, Andreas Klingström, Sebastian Magnusson, Lukman Morad,Henning Nordvall, Emil Svensson samt målvakten David Persson

Regionserierna klara

Information om den kommande säsongens regionspel för klasserna P15 och P16 finns nu tillgänglig hos ÖLFF.

I den äldre pojkklassen dubblerar ÖSK sin närvaro och har utöver det lag som deltar i Pojkallsvenskan Elit Mellersta detta år även anmält ett lag till den regionala serien. Något som visar vilken bredd man numera har i ungdomsverksamheten. Den första serieomgången i P16 spelas för ÖSKs del redan den 27 mars och serien håller på till den 22 oktober. Motståndarna till ÖSK kommer från Carlstad United, IFK Eskilstuna, IFK Norrköping, IFK Sunne, Karlslunds IF, Köping FF, Motala AIF, Nyköpings BIS,Värmbols FC samt Västerås SK.

Killarna i P15 skulle egentligen inte ha fått vara med i den regionala serien eftersom placeringen i distriktet P14 Elit klass förra året inte var tillräckligt bra. Men efter ett återbud från ett av de lag som kvalade in, så finns man ändå med då spelet drar igång. Truppen ser dessutom starkare ut än förra året eftersom det har kommit in en del nya spelare från andra klubbar i Örebro. Klassen är uppdelad i en östlig och en västlig serie där ÖSK återfinns i den västra tillsammans med konkurrenter från BK Forward, Carlstad United BK, Degerfors IF, FBK Karlstad, IFK Kumla, IK Arvika, IK Brage, Köping FF och Motala AIF. Seriespelet börjar den 2 april och pågår till den 22 oktober.

Helgfotboll med ÖSK

Vi har ännu så länge knappt kommit in i början av februari, men försäsongen har redan dragit igång på allvar. Tillkomsten av konstgräset på Ekäng har utan tvekan haft en stor betydelse, vilket det fullmatade helgprogrammet visar.

Lördagens huvudnummer är givetvis A-lagets första framträdande på sin nylagda hemmaplan. ÖSKs resultat på diverse bortaplaner har så här långt inte varit särskilt övertygande – fyra matcher har resulterat i fyra förluster, oftast med ett ordentligt ras i andra halvlek. Mot Syrianska, den intressanta och hårdvärvande allsvenska nykomlingen från Södertälje är det förhoppningsvis dags för laget att visa upp lite bättre takter även i den andra halvleken. Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 15:00.

Men redan innan A-laget gör entré så  har talangtruppen varit igång. Med start kl. 12:00 möter de Götene IF. Ett intressant möte mot en blivande seriemotståndare.

ÖSK Söder spelar inte mindre än tre matcher på söndagen – alla med Ekängs IP som arena. Kl. 12:00 spelar vad som väl kommer att vara helgens förstalag mot Karlslunds talang- och farmarlag, som med suffixet FF spelar i närkesfyran. Klockan 14:15 och 16:15 möter man sedan ÖSK Ungdoms (Ekäng) äldsta pojklag (PAL resp. P95) i ytterligare två matcher. I den andra av dessa är det meningen att det är Söders juniorlag som skall stå för laguppställningen.

Av de yngre pojklagen inom bloggens uppfattningsförmåga så spelar 15-åringarna i P96 en bortamatch mot Köping FF på söndagen. De ett år yngre killarna i P97 möter Västerås IK på lördagen på Ekäng.

Fotbollssäsongen börjar i helgen

Även om ÖSKs A-trupp redan hunnit med två stycken matcher under sin mer eller mindre påtvingade träningsutflykt till Turkiet kan man nog med en viss rätta påstå, att det är nu till helgen som försäsongens träningsmatchande börjar på allvar för ÖSKs del. Samtliga ÖSKs tre manliga representationslag har matcher inbokade, vilket även gäller för två stycken av pojklagen.

ÖSKs A-trupp reser till Oslo för ett möte med Stabaek, som numera tränas av Jörgen Lennartsson. Matchen spelas i morgon kl. 16:00.

Talangtruppen har tränat flitigt hela vintern, så när som på ett uppehåll på två veckor i höstas efter säsongsslutet. Så de bör rimligtvis vara rejält sugna på att få spela på riktigt igen. För motståndet på Behrn Arena (start kl. 12:00) står IFK Örebro, laget som för två års sedan gav ÖSKs talanger en plats i div 2 genom att i den höstens sista seriematch besegra då serieledande FBK Karlstad. IFK hade sedan en mycket bra säsong i trean förra året. Man hade faktiskt till och med en viss möjlighet att gå upp i tvåan om alla resultat i den sista omgången gått deras väg. Det gjorde de nu inte, men man var nog ändå väldigt nöjda med sin tredjeplats. Inför denna säsong har laget visserligen tappat den spelskicklige Josef Mettou till Rynninge, men man har även kunnat ta in några intressanta nyförvärv. För ÖSKs del blir det första gången som de två nyrekryterade anfallarna Miralem Malic och Muamer Sepic representerar klubben. Spännande!

Ett av årets intressantaste lag kan mycket väl ÖSK Söder bli. Som vanligt har man haft en stor spelaromsättning i truppen och inför årets säsong består denna så gott som uteslutande av juniorer födda 1993 och -94. Till skillnad mot förr om åren löste man sin tränarfråga i god tid. Björn Juhlin och Patrick Ingvarsson följde med sina killar från ÖSK Ungdom (Ekäng) till ÖSK Söder, där det dessutom redan fanns ett gäng 93-or som tog det steget redan förra året. Aktiviteten i den mycket träningsvilliga truppen har legat på elitnivå med 4 till 5 pass i veckan. Huvudsakligen utomhus på Ekängsplasten. Det killarna saknar i fysik och erfarenhet får de ersätta med teknik, rörlighet och kondition, vilket borgar för att det kan bli en hel del intressanta och utvecklande matcher under det kommande året. Premiärmatchmotståndarna kommer från Adolfsbergs IK och div 4 och leds av Stig Pettersson. Matchen spelas söndag på Ekäng med start kl. 12:00.

För pojkklasserna är lördagen matchdag. Kl. 10:00 möter ÖSKs P96or Eskilstuna City och kl. 12:00 matchas P97 mot ett lag från FBK Karlstad.