Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bra lördagsresultat i futsal

Söder till kvarten i AIF-cupen.
Ett rekordungt lag (antar jag) lag från ÖSK Söder bestående av så gott som enbart 17- och 18-åringar gjorde väldigt bra ifrån sig i AIFcupen. I Idrottshuset lyckades killarna mot alla odds ta sig vidare till slutspelet.

Eftermiddagens första match spelades mot Real Örebro. Motståndarna tog ledningen två gånger och två gånger utjämnade ÖSK efter snygga ruscher längs vänsterkanten av Shazada Akbari. Shazzes skott satt båda gångerna lågt i målvaktens bortre.

Mot DM-vinnarna Sköllersta stod laget upp bra – visserligen blev det förlust med 4-1 efter ett tröstmål på frispark av Mirza Basic, men laget har all ära av sin kämpainsats mot ett lag som tillhör sverigeeliten..

Mariebergs IF besegrades i den tredje matchen efter en gedigen prestation från ÖSKarnas sida. Målet tyckte jag gjordes av målvakten Martin Ingvarsson, men speakern gav det åt Shazze. Kanske snuddnickade han Martins långa utspark.

Sedan åkte jag hem så jag missade vad som verkar ha varit lagets bästa match. Starka FK Bosna besegrades med klara 3-0.

Senare ikväll väntar en kvartsfinal mot BK Forward, vilket dock lär bli en övermäktig uppgift. Gulingarna såg väldigt starka ut med ett lag bestående av enbart div 1-spelare förstärkta med Kristoffer Näfver. Men trots den befarade förlusten så blev det en mycket bra avslutning på futsalsäsongen, som totalt sett inte bjudit på så mycket positivt för herr-Söder.

Tillägg: Söderkillarna klarade sig (relativt) bra mot Forward också – det blev en knapp 2-1 förlust.

Örebro SK U briljerade i Ascom Cup 2011.
Ja, rubriken är inte min – jag har bara lånat den av Ascom-arrangörerna Herrljunga SK. ÖSK Ungdoms 95-or gick obesegrade genom turneringen med en enda liten oavgjord plump efter 3-3 i gruppspelet mot Linköpings FF.

ÖSKarnas resultat:
Gruppspel: Norrby IF – ÖSK Ungdom 2-6
Gruppspel: ÖSK Ungdom – Lidköpings IF 6-0
Gruppspel: Linköpings FF – ÖSK Ungdom 3-3
Kvartsfinal: ÖSK Ungdom – Herrljunga SK 6-1
Semifinal: Skene IF – ÖSK Ungdom 1-5
Final: Alingsås IF – ÖSK Ungdom 1-6

Så det verkar på det hela taget ha varit en rätt trevlig lördagsutflykt för grabbarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.