Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nya tider – nya serier. P96-orna spelar regionalt.

110406. Storseger i premiären.
Det tog några dagar att få ut resultatet från premiärmatchen på ÖLFF:s hemsida, men nu finns det där. ÖSKs pojkar verkar inte ha haft några större svårigheter med sina motståndare den här gången. Resultatet blev en vinst med hela 9-0. Ett anmärkningsvärt resultat inte bara för de många målens skull. Förra året var IFK Kumlas pojklag definitivt inte någon önskemotståndare. Lagen möttes fyra gånger med två oavgjorda resultat i serien och förlust i DM resp. slutspel. Det verkar alltså som om ÖSKarna tagit ett jättesteg utvecklingsmässigt sett. En ny avstämning av var laget står får vi i nästa match som spelas redan på lördag, då IK Brage kommer på besök till Ekäng. I sin första match förlorade Brage på hemmaplan mot BK Forward med 3-0.

110403.
Idag tar ÖSKs 96-or (alltså 15-åringarna) ytterligare ett steg mot fotbollens vuxenvärd. De spelar nämligen sin första match i den regionala serie, som skall förbereda dem för spel i pojkallsvenskan nästa år.

Egentligen skulle det här laget inte alls spela regionalt. Resultatet i den kvalificerande lokala 14-årsserien var nämligen inte tillräckligt bra. I P14 Elit, som kvalserien heter, slutade laget först på fjärde plats med Karlslund, Forward och Kumla före sig. Men tack vare en vakans har laget ändå fått chansen att i sereiform börja känna sig för mot motståndare från orter utanför ÖLFFs domvärjo.

Inför årets fotbollssäsong ser förutsättningarna bättre ut (tror jag) än vad fjolårsresultaten indikerar. Laget har dels fått en del förstärkningar, dels har man tränat mycket ambitiöst på Ekängs konstgräs under den långa vintern under ledningen av åldersgruppens huvudtränare Rikard Torstensson och talangutvecklare Peder Hessel.

Motståndarna i den regionala serien kommer från BK Forward, Carlstad United, Degerfors IF, FBK Karlstad, IFK Kumla, IK Arvika, IK Brage, Köping FF och Motala AIF. Den första matchen spelas på bortaplan mot IFK Kumla med  avspark under tidig eftermiddag.

Regionserierna klara

Information om den kommande säsongens regionspel för klasserna P15 och P16 finns nu tillgänglig hos ÖLFF.

I den äldre pojkklassen dubblerar ÖSK sin närvaro och har utöver det lag som deltar i Pojkallsvenskan Elit Mellersta detta år även anmält ett lag till den regionala serien. Något som visar vilken bredd man numera har i ungdomsverksamheten. Den första serieomgången i P16 spelas för ÖSKs del redan den 27 mars och serien håller på till den 22 oktober. Motståndarna till ÖSK kommer från Carlstad United, IFK Eskilstuna, IFK Norrköping, IFK Sunne, Karlslunds IF, Köping FF, Motala AIF, Nyköpings BIS,Värmbols FC samt Västerås SK.

Killarna i P15 skulle egentligen inte ha fått vara med i den regionala serien eftersom placeringen i distriktet P14 Elit klass förra året inte var tillräckligt bra. Men efter ett återbud från ett av de lag som kvalade in, så finns man ändå med då spelet drar igång. Truppen ser dessutom starkare ut än förra året eftersom det har kommit in en del nya spelare från andra klubbar i Örebro. Klassen är uppdelad i en östlig och en västlig serie där ÖSK återfinns i den västra tillsammans med konkurrenter från BK Forward, Carlstad United BK, Degerfors IF, FBK Karlstad, IFK Kumla, IK Arvika, IK Brage, Köping FF och Motala AIF. Seriespelet börjar den 2 april och pågår till den 22 oktober.

ÖSKs P95-or i serieledning

Efter

ÖSKs 15-åringar hade inga större besvär med att besegra Skiljebo SKs lag med 4-0 i den regionala serien idag på eftermiddagen. Ja, skall sanningen fram så hade man inga besvär alls. Skillnaden mellan lagen var nog i första hand, att ÖSK i samtliga lagdelar hade spelare som var ordentligt mycket bättre än vad gästerna kunde ställa upp med. Den största skillnaden var ÖSKs 14-åring Lukman Murad, som gjorde sitt första mål redan efter 5 minuters spel och som hann med två till innan halvleken var färdigspelad. Bra hjälp i anfallet hade Lukman av Semin Ujkanovic som hade assist på alla tre och som dessutom gjorde andra halvlekens enda mål. På mittfältet dominerade Filip Albertsson med sitt energiska spel och sin goda bollbehandling även om man ibland önskade, att han spelade lite mer i djupled än på tvären eller bakåt. I backlinjen, som sanningen att säga inte hade så mycket att bestyra, tog Oskar Fardelin hand om det mesta som kom så långt och han såg även till att uppspelen i allmänhet blev konstruktiva.

I och med segern tog ÖSKarna hand om tabelledningen.

Inför

I eftermiddag möter ÖSK Ungdoms P95-or västeråslaget Skiljebo SK i den regionala serien. Det handlar om en match i den fjärde omgången och ÖSKs grabbar kommer att ta hand om serieledningen i händelse av seger. Så här långt har laget kunnat glädja sig över två vinster (Carlstad United resp. Karlslunds IF), samt den oavgjorda matchen mot BK Forward.

På sin hemsida skriver man att följande trupp är uttagen till matchen: Armin, Aryan, Filip A, Filip J, Fredrik, Gustav, Isak, John, Jonte, Lukman, Markus M, Max, Nydahl, Oscar, Sebbe, Semin, ev någon mer.

Det blev i alla fall inte jag så mycket klokare på. Men uppenbarligen får man med den dubbelarbetande Lukman Murad (spelar även med i det ett år äldre pojkallsvenska laget). Lukman själv har fortfarande ett år tillgodo på spelarna han kommer att möta idag. Han är nämligen född 1996.

ÖSK Ungdom – Skiljebo SK
Behrn Arena: 1 maj kl. 15:15

Lika med Forward

100411.
ÖSKs 95-or spelade jämnt med Forward i eftermiddagens örebroderby på Behrn Arena. Forward började bäst och dominerade klart under matchens första 10 – 15 minuter. ÖSK å sin sida fick inte alls till något ordnat spel. När sedan ÖSK-killarna börjat ta sig in i matchen gör Forward 1-0 på straff efter en halvtimmes spel. ÖSKs duktige målvakt Jonathan Herbst räddar bara för att se returen slås i mål.

I den andra halvleken får ÖSK-laget mer att säga till om och kan också kvittera genom Semin Ujkanovic. En något märklig situation där han väl mer eller mindre rullar in med bollen. Jag kan ha sett fel för rörigt var det.

I ÖSK var det de ”gamla” kända märkena som märktes mest. Kanske för att det är dem jag känner igen. Jonathan Herbst är hur stabil som helst i målet. Backlinjen dominerades av Oscar Fardelin från sin mittbacksplats – nästan alltid på rätt plats vid rätt tillfälle. På mittfältet jobbade Filip Albertsson bra och längst fram var Lukman Murad en evig källa till problem för Forwards försvarare.

Nästa match spelas den 22 april. Även då är det ett örebroderby, eftersom det är Karlslunds IF som är värdar på sin hemmaplan.

Dagens andra match mot Forward – PAL-lagens möte i Hallsberg fick ställas in eftersom Forward inte kunde få ihop något lag. Istället lär man ha spelat en internmatch där PAL-laget mötte P94-orna.

100410. Örebroderby i morgon
I morgon (söndag) möts BK Forward och ÖSKs P15-årslag i den regionala serien. En match där inte så mycket ”stämmer”. Det är lagens andra match fast mötet är inlagt i den tredje omgången. BK Forward är hemmalag men matchen spelas på Behrn Arena. Så kan det gå, när våren är sen.

I den första omgången besegrade ÖSK Carlstad United på bortaplan med 2-0 efter mål av Lukman Murad och Marcus Moore. BK Forward var i Västerås och spelade mot IK Franke. Den matchen slutade 3-3.

Matchen spelas som sagt på Behrn Arena med avspark kl 16:15.

Detta är för övrigt inte det enda mötet mellan ÖSK och Forward denna söndag. Även de pojkallsvenska lagen möts i en vänskapsmatch. Den går (tyvärr) av stapeln på neutral mark i Hallsberg.

Regional serie P15 ”lottad”

Serieindelning och spelprogram för 15-åringarnas förberedelser för 16/17-åringarnas pojkallsvenska är klar. Serien är av allt att döma populär eftersom Svealand numera består av två delar – den västra och den östra. Örebrolagen spelar i den västra serien med deltagande av följande lag:

BK Forward, Carlstad United, FBK Karlstad, IK Franke (Västerås), IK Oden (Västerås), Karlslunds IF, KB Karlskoga, Skiljebo SK (Västerås) och Örebro SK FK.

Det här är tidsmässigt sett en riktig mammut serie med den första matchen redan den 20 mars och avslutas först den 30:e oktober. ÖSK börjar hemma med ett möte med IK Franke, som brukar ha riktigt bra lag i pojkåldrarna. Den andra omgången får man lov att stå över på grund av det ojämna antalet anmälda lag. I den tredje omgången reser man till Västerås för match mot Skiljebo SK.