Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rama skall provspela

NA har listat ut vart Valdet Rama tagit vägen (eller om det var så att man frågade någon hos ÖSK rakt av). Han har ju inte varit på plats då årets träning dragit igång. Det visar sig nu, att han är i Schweiz där han skall provträna med FC St Gallen från och med i morgon. Vi får väl hoppas att han är i form och kan övertyga galonerna om att han är den anfallare han behöver. För när han inte är i form är han usel, det vet vi alla som såg honom spela förra året.

Från ÖSK ser man positivt på saken och hoppas till och med att få en liten slant för övergången. Men först måste han som sagt prestera brav på provträningen. Bloggen är dock en smula tveksam till om försäljningsförsöket kommer att lyckas. Hans tilltänkta klubb ligger trea i den schweiziska ligan och bör rimligen ställa höga kvalitetskrav på sina spelare.

Eidur Sigurbjörnsson är enligt tidningen på väg tillbaka till Island och sin moderklubb Vestmannaeyja.Om det rör sig om en utlåning eller att man avslutar kontraktet framgår inte. Med tanke på att Eidur har kontrakt till och med år 2015 så är väl det troligaste att det handlar om en utlåning.

Slutligen så lånas Miralem Malic ut för säsongen till Karlstad BK. Miralem har tydligen kontrakt även över denna säsong. Han blir 21 i år, vilket innebär att han varit för gammal även för U21-orna om den truppen varit kvar.

Malic till Karlstad

Nya Wermlandstidningen skriver, att Karlstad BK (div 1) och Miralem Malic muntligt är överens om en övergång. Tidningen hävdar att Malic tillhört ÖSKs allsvenska trupp i två säsonger. Detta stämmer dock inte, eftersom han under sitt första år hos ÖSK tillhörde den dåvarande Talangtruppen och under sitt andra år den så kallade U21-truppen.

Miralem kom till ÖSK från Arboga Södra där han varit storproducent av mål. Hos ÖSK gick det dock betydligt trögare kanske delvis beroende på att han ofta var muskelskadad – något som ju ofta drabbar explosivt snabba spelare. Under höstsäsongen i år var han utlånad till Karlslunds IF utan att göra något större väsen av sig. Att han nu får lov att lämna ÖSK beror nog till största delen på att han hamnar mellan två trupper. Han är för gammal (född 1992)  för att ta en plats i U19-truppen men samtidigt inte tillräckligt bra för att motivera en plats i A-truppen.

Om Miralem kan hålla sig skadefri och om KBK har någon bra passningsfot som kan slå de rätta framspelningarna för honom att springa på så kommer han nog att orsaka en hel del problem för motståndarlagen.

Leonidsson och Malic lånas ut

Karlslunds IF skriver på sin hemsida, att ÖSK kommer att låna ut Simon Leonidsson och Miralem Malic till dem för resten av den här säsongen. De båda spelarna som tillhör ÖSKs U21-trupp har inte fått så värst mycket speltid i år och eftersom ÖSK verkar missa slutspelet i U21 Allsvenskan blir det nog inte så mycket i fortsättningen heller. Karlslund har ett rätt utsatt läge i de nedre regionerna av div 2 och dessutom en trupp som är rätt tunn. I den mån som de två spelarna behövs för spel i U21:an så går det att ordna ändå eftersom deltagandet i den serien inte är klubbundet.

Det börjar bli en riktig ansamling av före detta talangtruppsspelare i Karlslund. Sedan tidigare finns Adam Botvidsson. Adam Eriksson och Gustaf Lundholm (utlånad av Rynninge) där och nu ansluter således två ÖSKare till.

Omstart på Behrn Arena

Så här ser den ut: Behrns nya ytbeläggning. (Klicka två gånger för att få en närbild).

Med det nya plasten på plats var det rätt självklart, att  bloggen åkte ner för att ta reda på hur det nya underlaget känns under fötterna. Rätt mjukt och behagligt var det faktiskt, vilket bekräftades av flera av medlemmarna i talangtruppen. Alla verkade faktiskt väldigt nöjda, även om Bert Dimberg förutspådde att det nog blir en präktig träningsvärk i morgon, då det är dags att kliva ur sängen. Med ett nytt och delvis annorlunda underlag är det till en del andra muskler som engageras.

Killarna i ÖSKs talangtrupp var först på plan (eller om sanningen skall fram så blev det nog ett rätt dött lopp med några tjejer från DUFF, som till att börja med tränade samtidigt på sin planhalva). Vädret var på intet sätt inbjudande. Det känns väl egentligen aldrig kallare än när temperaturen ligger kring nollgradersstrecket. Det märkte säkert inte ungdomarna som tränade, men väl Håkan Juhlin, Magnus Samuelsson och Bert Dimberg som höll i trådarna.

Som vanligt när man dyker ner så här under försäsongen var det en del nya ansikten på plats. Anfallarna Miralem Malic (Arboga Södra) och Muamer Sepic (Bosna 92) är redan nya truppmedlemmar. Både Håkan och Magnus var mycket positiva till vad de sett hittills av de två nyförvärven och menade, att ÖSK Ungdom med dessa två i laget anfallsmässigt kommer att bli betydligt målfarligare än vad man var under fjolåret. Ett annat för mig rätt okänt ansikte tillhörde Hussein Fawaz, Ervallas suveräne futsalspelare, som lär vara något av en (fotbolls)trollgubbe utomhus också. Hussein provtränar just nu under en två-veckorsperiod med talangerna. Ett annat ansikte som inte tillhör truppen, men ändå är rätt välkänt tillhörde Pontus Pers. Pontus, som ju spelat för Karlslund, rehabiliteringstränar för närvarande efter ett brutet ben i foten.

Talangtruppens nyförvärv: målgörarna Muamer Sepic (Bosna 92) och Miralem Malic (Arboga Södra)

Från de egna leden (alltså i det här fallet 94:orna) så tränar målvakten Jonathan Thuresson, mittfältaren David Johansson och Stefan Hannasson, som kan spela framskjuten mittfältare eller anfallare, heltid med talangtruppen. Dessutom deltar Mirza Basic (-94, anfallare), Filip Albertson (-95, mittfält) samt Lukman Murad (-96, överallt utom i backlinjen) några gånger i veckan. Lukman, som hittills bott i Kopparberg med dryga resor till Örebro för match och ibland även för träning, har från och med vårterminen flyttat in hos en familj i Örebro och får således helt andra träningsmöjligheter än vad han har haft hittills.

Vinterträning

Malic till ÖSK Ungdom

Miralem Malic (Bilden från bloggen KAK-sport)

 

ÖSK fortsätter med att fylla på underifrån. Idag skriver klubben på sin hemsida, att man fått Arboga Södras Miralem Malic att skriva på ett flerårigt kontrakt – eller om det nu var tvärtom. Hur som helst är det en ytterst målfarlig artonåring, som sportklubben tagit in i sitt talangstall. För seriesegrarna i div 4 Västmanland producerade Malic under den gångna säsongen 19 mål.

Välkommen är han med tanke på hur pass uttunnat det sett ut anfallsmässigt under det gångna året – speciellt efter det att Edvin Möller ”avvek” halvvägs in på säsongen. Med Kalle Holmberg (som jag antar kommer att spela med talanglaget nästa år) och Miralem Malic tillgängliga har ÖSK Ungdom nu spetsat sin trupp med två spelintelligenta och målfarliga anfallare.

NA: Arbogatalang till ÖSK (101120)