Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Albertsson till Karlslund

Filip Albertsson och Christer Lipovac som prisutdelare under Örebrocupen år 2013.

Filip Albertsson och Christer Lipovac som prisutdelare under Örebrocupen år 2013.

Karlslunds IF skriver på sin hemsida, att man kommit överens med Filip Albertsson om ett flerårigt avtal. Filip har tillhört ÖSK Ungdom/ÖSK sedan han var 13, då han kom från IK Sturehov. Han har som medlem av ÖSKs Spetsgrupp tränat med A-truppen. Under det senaste året var han utlånad till BK Forward.

Bloggen, som följt honom under 5-6 år tycker att det är tråkigt att se att han lämnar ÖSK. Samtidigt är det givetvis så att det i dagsläget ser rätt stängt ut på ÖSKs centrala mittfält, varför det i hans ålder nog kan vara klokt att söka sig till en klubb där möjligheterna att få regelbunden speltid ser bättre ut. Karlslund har, tycker jag, gjort ett riktigt fynd. Så länge Filip kan hålla sitt humör under kontroll kommer han att vara en stor tillgång för laget.

Samuel Wowoah hälsar Filip Albertsson välkommen till Karlslund Arena.

Samuel Wowoah hälsar Filip Albertsson välkommen till Karlslund Arena. (Foto: Karlslunds IF)

Tre ÖSKare till elitläger

Anton Westerlund

Sebastian Ring

Filip Albertsson

Förbundskapten Tomas Turesson samlar ett drygt 60-tal spelare födda 1995 till ett läger på Bosön 22-25 mars.  Hos ÖSK kan man glädja sig över att trion Filip Albertsson, Sebastian Ring och Anton Westerlund finns med bland de uttagna. Från Örebro reser även Oskar Klasson och Axel Wettéus från BK Forward.

SvFF: Deltagare vid landslagslägret på Bosön 22-25 mars 2013

Landslagsläger för Filip Albertsson

Filip Albertsson som blivit uttagen till landslagslägret i Halmstad. Bilden togs förra året efter det att Filip avgjort PAL-matchen mot Ursvik till ÖSKs fördel.

ÖSKs 17-årige mittfältare Filip Albertsson har blivit uttagen till SvFF:s breddelitläger i Halland. Tillsammans med fyra spelare från BK Forward utgör han ÖLFF:s bidrag till den 68-manna trupp som tagits ut till lägret, som pågår mellan den 8 och 15 juli. Lyckas han sedan bra under lägret finns möjligheten att bli uttagen till den 18-mannatrupp, som kommer att spela en fyrnationerturnering i Halland mellan den 17  och den 21 juli. I ÖSK tillhör Filip U21-truppen.

Uttagna spelare från örebrodistriktet är förutom Filip även Forwards kvartett Amar Bukva, Oskar Klasson, Philip Spångberg och Axel Wettéus. Innan det blir dags för lägret har killarna dessutom redan hunnit med att spela distriktscupens final mot Stockholm. Den matchen spelas på Halmstad Arena den 4 juli.

Fyra ÖSKare till Jämtland

Örebrodistriktets P95-or spelar om en vecka semifinal i Svenska Fotbollförbundets distriktsturnering. Örebroarna har svarat för en riktigt bra insats och har på vägen till semifinalen i respektive gruppspel klarat av de två traditionellt starka ungdomsdistrikten Östergötland och Skåne.

I semifinalen kommer ÖLFF:s lag att få möta Jämtland/Härjedalen på bortaplan. Matchen spelas på Jämtkraft arena den 3:e mars. Det blir nästan en liten expedition för örebroarna som reser med nattåg på torsdag kväll och är tillbaka i Örebro söndag morgon.

I den 18-mannatrupp som distriktsförbndskapten Peder Hessel tagit ut dominerar BK Forward med 7 spelare, ÖSK och Karlslund bidrar med 4 var och de övriga tre kommer från Adolfsbergs IK, Rynninge IK och Yxhults IK.

De uttagna ÖSKarna är målvakten Jonathan Herbst samt utespelarna Filip Albertsson, Philip Holmer och Lukman Murad.

ÖLFF: KALLELSE: Distriktslagssamling för Pojkar 95

Lukman och Filip tränade med A-truppen

 

Filip Albertsson

Lukman Murad

ÖSK skriver på sin hemsida, att Lukman Murad och Filip Albertsson från U21-truppen har fått träna med A-truppen. Låt oss hoppas att detta inte bara var en engångsföreteelse beroende på att man inte har tillräckligt många A-spelare tillgängliga för tillfället, utan att det blir en rutin att låta de yngre spelarna känna på hur det är att träna med A-truppen. På den punkten har det nämligen brustit ordenligt under de senaste åren. Nu verkar det dock som om man insett detta hos även ÖSKs sportsliga ledning, eftersom man skriver att detta är en del i U21-satsningen. Kanske blir det lättare att få denna typ av träning till stånd när ansvaret för U21 integreras mer med A-truppens verksamhet.

Att låta U21-spelarna känna på träning på den högsta nivån är inte bara viktigt för deras egen utveckling utan lika mycket ett argument, när man skall värva in nya spelare till ÖSKs talangutveckling. Som det varit under de sista två åren har ju talangtruppen levt ett liv isolerat från A-truppen, vilket gjort rekryteringsarbetet mer eller mindre omöjligt.

På hemsidan puffar man även för U21-lagets nästa match som spelas kl 13:00 på söndag. Då kommer Tibro AIK, ett av fjolårets överraskningslag från Div 2 Norra Götaland, till Örebro för att mäta sina krafter mot ett lag, som lär bestå av spelare från både U21- och A-trupperna. Det är dock tveksamt om Filip och Lukman då kommer att finnas med på planen. Jag skulle tro att man för deras del i stället prioriterar gruppspelet i futsal-SM, dit  ÖSKs lag i P17 kvalificerade sig genom att vinna DM-finalen för några veckor sedan.

Årets längsta serie börjar idag

Nör ÖSK Ungdoms 16-åringar idag reser till Västerås för en match mot den stadens sportklubb i den regionala 16-årsserien, så påbörjas årets längsta serie för ÖSKs del. Med start en vecka före den allsvenska seriestarten och med den sista matchen bara en dag före den allsvenska slutspelsomgången, så slår man alltså allsvenskan med en vecka tidsmässigt sett.  Något glesare med matcher kommer det dock att vara. I den regionala serien spelar man 22 matcher medan det i allsvenskan är 30.

Årets premiärmatch spelas mot Västerås SK. ÖSK åker till bortamatchen med ett lag där spelarna i huvudsak kommer från den del av truppen, som senare skall spela pojkallsvenskan. De som blir kvar hemma blir dock inte lottlösa – de kommer att få möta Lillån/Hovsta på Ekäng kl. 16:00.

Tillägg: Seger i första matchen.
Det blev en (i alla fall på avstånd) säker seger för ÖSK. Vinstsiffrorna blev 3-0 – efter 2-0 i halvtid. Målgörare för ÖSK var Lukman Murad, Filip Albertson och Benjamin Noorzay.

Filip Albertsson till landslagsläger

Filip Albertsson finns fortfarande med i förbundskapten Magnus Wikmans lilla svarta. Han har fått fortsatt förtroende och finns med i den ”breddelitgrupp” på 66 spelare födda 1995, som kallats till ett träningsläger på Bosön i månadsskiftet mars/april. Filip tillhör ÖSKs pojkallsvenska trupp där han brukar dominera spelet på mittfältet.  Han tränar dessutom några gånger i veckan med talangtruppen.

Från Örebro får han sällskap av Karlslunds duktige anfallare Amar Bukva.

Svenska Fotbollförbundet: P16/95: Bosöläger i skiftet mars/april

Omstart på Behrn Arena

Så här ser den ut: Behrns nya ytbeläggning. (Klicka två gånger för att få en närbild).

Med det nya plasten på plats var det rätt självklart, att  bloggen åkte ner för att ta reda på hur det nya underlaget känns under fötterna. Rätt mjukt och behagligt var det faktiskt, vilket bekräftades av flera av medlemmarna i talangtruppen. Alla verkade faktiskt väldigt nöjda, även om Bert Dimberg förutspådde att det nog blir en präktig träningsvärk i morgon, då det är dags att kliva ur sängen. Med ett nytt och delvis annorlunda underlag är det till en del andra muskler som engageras.

Killarna i ÖSKs talangtrupp var först på plan (eller om sanningen skall fram så blev det nog ett rätt dött lopp med några tjejer från DUFF, som till att börja med tränade samtidigt på sin planhalva). Vädret var på intet sätt inbjudande. Det känns väl egentligen aldrig kallare än när temperaturen ligger kring nollgradersstrecket. Det märkte säkert inte ungdomarna som tränade, men väl Håkan Juhlin, Magnus Samuelsson och Bert Dimberg som höll i trådarna.

Som vanligt när man dyker ner så här under försäsongen var det en del nya ansikten på plats. Anfallarna Miralem Malic (Arboga Södra) och Muamer Sepic (Bosna 92) är redan nya truppmedlemmar. Både Håkan och Magnus var mycket positiva till vad de sett hittills av de två nyförvärven och menade, att ÖSK Ungdom med dessa två i laget anfallsmässigt kommer att bli betydligt målfarligare än vad man var under fjolåret. Ett annat för mig rätt okänt ansikte tillhörde Hussein Fawaz, Ervallas suveräne futsalspelare, som lär vara något av en (fotbolls)trollgubbe utomhus också. Hussein provtränar just nu under en två-veckorsperiod med talangerna. Ett annat ansikte som inte tillhör truppen, men ändå är rätt välkänt tillhörde Pontus Pers. Pontus, som ju spelat för Karlslund, rehabiliteringstränar för närvarande efter ett brutet ben i foten.

Talangtruppens nyförvärv: målgörarna Muamer Sepic (Bosna 92) och Miralem Malic (Arboga Södra)

Från de egna leden (alltså i det här fallet 94:orna) så tränar målvakten Jonathan Thuresson, mittfältaren David Johansson och Stefan Hannasson, som kan spela framskjuten mittfältare eller anfallare, heltid med talangtruppen. Dessutom deltar Mirza Basic (-94, anfallare), Filip Albertson (-95, mittfält) samt Lukman Murad (-96, överallt utom i backlinjen) några gånger i veckan. Lukman, som hittills bott i Kopparberg med dryga resor till Örebro för match och ibland även för träning, har från och med vårterminen flyttat in hos en familj i Örebro och får således helt andra träningsmöjligheter än vad han har haft hittills.

Vinterträning

Filip Albertsson till Bosön igen

Filip Albertsson i den svenska landslagsdressen. Foto: Crille Neanro

Filip Albertsson blev efter årets distriktselitläger i Halmstad uttagen till Svenska Fotbollförbundets elitläger i augusti för pojkar födda år 1995. Nu är det dags igen – Filip är en av de drygt 60 deltagarna på det läger som anordnas av förbundet mellan den 16 och 19 december. Sällskap på Bosön kommer han bland annat att ha av Karlslunds IFs Amar Bukva.