Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsalhelg

Lördag – söndag maxar futsalen med flera intressanta arrangemang, men sedan är det i princip slut för alla lag utom de som eventuellt har lyckats hålla sig kvar i kampen om SM-tecknen.

ÖSK Söder Herr.
Lördagen är framför allt AIF-cupens dag. Distriktets tyngsta inomhusturnering med första matchen i Idrottshuset kl. 08:00 och den sista strax efter midnatt. Tjugo lag kommer till spel och med finns både distriktseliten och lite vanligare lag. Ervalla och Sköllersta har dock annat att tänka på (regionspelet), så det är möjligt att de inte kommer med sina starkaste uppställningar.  ÖSK Söder har även detta år funnit gehör hos uttagningskommittén för sin anmälan och går in i tävlingen i eftermiddagspasset, som börjar kl. 15:00.

Söder, som precis som alla andra år befinner sig mitt i en generationsväxling, kommer till spel med ett lag bestående av vad jag kan se så gott som enbart 17- och 18-åringar. Man skall därför inte ha för stora förhoppningar på laget utan de får väl inrikta sig på att kämpa bra snarare än att ta sig till utslagsmatcherna. Det blir nog första gången som årets nykomlingar från den stora gruppen med 93-or och 94-or, som tagit steget över till Söder efter att ha tjänat klart hos ÖSK Ungdom, får en möjlighet att spela ihop med delar av fjolårets Söderlag (som mest består av gamla kompisar).

ÖSK Söders matcher:
15:00 Real Örebro – ÖSK Söder
16:20 Sköllersta IF – ÖSK Söder
18:20 ÖSK Söder – Mariebergs IK
20:20 ÖSK Söder – FK Bosna

Inga lätta matcher utom möjligen den mot Marieberg.

P95.
På lördagen åker ÖSK Ungdoms nominellt nyblivna 16-åringar till Herrljunga för att mäta sina krafter med Västergötlands bästa plus några andra inbjudna lag. Tävlingen heter Ascom Cup. Laget ser bra ut och stärkta av framgångarna i Örebrocupen bör man ha en bra möjlighet att ta sig rätt långt fram i turneringen. Motståndare i gruppspelet är Norrby IF, Lidköpings IF och Linköpings FF.

ÖSK Söder Dam.
Helgens huvudattraktion blir dock Söders damlag, som efter DM-segern förra helgen, på söndag skall försöka ta sig vidare till SM-slutspelet. Matcherna spelas i Hallsberg och utan att veta något om de andra lagen kan jag ändå inte låta bli att tro att Söders lag bör ha rätt bra chanser att gå vidare. Både ÖSK Söder och Glanshammar var med i slutspelet förra året, då Glanshammarstjejerna tog sig ända till match om tredjepris, vilken de vann. I årets Söder-upplaga deltar flera av spelarna från fjolårets Glanshammarslag, så det finns en hel del spelstyrka och rutin hos Söders tjejer.

ÖSK Söder Dams matcher:
11:00 ÖSK Söder – Mariestad BoIS
13:40 Linghems SK – förloraren i match 1
16:20 vinnaren i match 1 – Linghems SK

Matcherna spelas i Alléhallen i Hallsberg och utöver damernas regionalspel så finns även Sköllerstas herrlag på plats. De möter i sin grupp Norrköping FK och Forshaga IF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.