Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Omstart på Behrn Arena

Så här ser den ut: Behrns nya ytbeläggning. (Klicka två gånger för att få en närbild).

Med det nya plasten på plats var det rätt självklart, att  bloggen åkte ner för att ta reda på hur det nya underlaget känns under fötterna. Rätt mjukt och behagligt var det faktiskt, vilket bekräftades av flera av medlemmarna i talangtruppen. Alla verkade faktiskt väldigt nöjda, även om Bert Dimberg förutspådde att det nog blir en präktig träningsvärk i morgon, då det är dags att kliva ur sängen. Med ett nytt och delvis annorlunda underlag är det till en del andra muskler som engageras.

Killarna i ÖSKs talangtrupp var först på plan (eller om sanningen skall fram så blev det nog ett rätt dött lopp med några tjejer från DUFF, som till att börja med tränade samtidigt på sin planhalva). Vädret var på intet sätt inbjudande. Det känns väl egentligen aldrig kallare än när temperaturen ligger kring nollgradersstrecket. Det märkte säkert inte ungdomarna som tränade, men väl Håkan Juhlin, Magnus Samuelsson och Bert Dimberg som höll i trådarna.

Som vanligt när man dyker ner så här under försäsongen var det en del nya ansikten på plats. Anfallarna Miralem Malic (Arboga Södra) och Muamer Sepic (Bosna 92) är redan nya truppmedlemmar. Både Håkan och Magnus var mycket positiva till vad de sett hittills av de två nyförvärven och menade, att ÖSK Ungdom med dessa två i laget anfallsmässigt kommer att bli betydligt målfarligare än vad man var under fjolåret. Ett annat för mig rätt okänt ansikte tillhörde Hussein Fawaz, Ervallas suveräne futsalspelare, som lär vara något av en (fotbolls)trollgubbe utomhus också. Hussein provtränar just nu under en två-veckorsperiod med talangerna. Ett annat ansikte som inte tillhör truppen, men ändå är rätt välkänt tillhörde Pontus Pers. Pontus, som ju spelat för Karlslund, rehabiliteringstränar för närvarande efter ett brutet ben i foten.

Talangtruppens nyförvärv: målgörarna Muamer Sepic (Bosna 92) och Miralem Malic (Arboga Södra)

Från de egna leden (alltså i det här fallet 94:orna) så tränar målvakten Jonathan Thuresson, mittfältaren David Johansson och Stefan Hannasson, som kan spela framskjuten mittfältare eller anfallare, heltid med talangtruppen. Dessutom deltar Mirza Basic (-94, anfallare), Filip Albertson (-95, mittfält) samt Lukman Murad (-96, överallt utom i backlinjen) några gånger i veckan. Lukman, som hittills bott i Kopparberg med dryga resor till Örebro för match och ibland även för träning, har från och med vårterminen flyttat in hos en familj i Örebro och får således helt andra träningsmöjligheter än vad han har haft hittills.

Vinterträning

Många ÖSKare i distriktslaget

Ikväll kl. 19:15 spelas den första gruppspelsmatchen för ÖLFFs distriktslag. Sextonåringarna möter Västmanland på konstgräset i Idrottsparken i Kumla. Årets lag har fått en mycket stark ÖSK-prägel, eftersom nio av de arton spelarna i truppen representerar ÖSK i ett eller annat sammanhang.

Deltagande spelare från ÖSK:
Andreas Ståhl (Talangtruppen)
David Rohlen (Talangtruppen)
Mirza Basic  (ÖSK Ungdom)
Joakim Åberg (ÖSK Ungdom)
Stefan Hannasson (ÖSK Ungdom)
David Johansson  (ÖSK Ungdom)
Kevin Larsson (Talangtruppen)
Filip Albertsson  (ÖSK Ungdom, P95)
Jonathan Thuresson (ÖSK Ungdom, mv)

På flicksidan spelas motsvarande match med fyra tjejer från ÖSK Söder i laget.

Deltagare från ÖSK Söder:
Mimmi Paulsson-Febo ÖSK Söder (mv)
Astrid Walldén ÖSK Söder
Sophie Sörqvist ÖSK Söder
Sofie Sjöberg ÖSK Söder

Familjejäv i Byggnadscupen?

I morgon kväll spelar Örebros 94-or den första matchen i gruppspelet i Fotbollförbundets distriktsserie. För motståndet på Kumla IP står Västmanlands lag. Domare i matchen kommer enligt förbundets information Salko Basic att vara. Salko är en välkänd domarprofil i Örebro och han dömer ofta matcher, som ligger lite utanför det normala serielunket. Men man måste väl ändå fråga sig hur lämpligt det är att han dömer i just den här turneringen. Hans son Mirza är ju uttagen till Örebros spelartrupp.

ÖSK-dominans i distriktslaget

ÖLFFs sextonåringar fortsätter med finslipningen av formen inför Cup Byggnads som spelas en bit in i november. På söndag sker en sammandragning med träning på förmiddagen och en match på tidig kvällstid. ÖSK-dominansen i truppen är påtaglig med hela nio uttagna spelare i artonmannatruppen.

Följande ÖSKare har fått förbundskaptenerna Tomas Ivhalls och Dedde Redzics förtroende:

Filip Albertsson P95
Mirza Basic P94
Stefan Hannasson P94
David Johansson P94
Kevin Larsson (talangtruppen)
David Rohlen  (talangtruppen)
Andreas Ståhl (talangtruppen)
Jonathan Thuresson P94
Joakim Åberg P94

PAL och P17 går söderut

ÖSK Ungdom (Ekäng)s 16- och 17-åringar tar snart nästa steg i sina fotbollskarriärer. I år har de framgångsrikt deltagit i pojkallsvenskan, div 8 och i distriktets P17-serie. Nästa år kommer klubbadressen att vara ÖSK Söder, även om bopålarna inte behöver grävas upp. Det blir således även i fortsättningen Ekängs IP och Navet som blir killarnas fotbollsliga hemvist. Precis som i år kommer gruppen att vara organiserade i två skilda träningstrupper. En av trupperna, som förutom tillskottet från PAL/P17 även omfattar spelare från årets ÖSK Södertrupp, kommer att ha Björn Juhlin och Patrick Ingvarsson som huvudansvariga tränare och delta i seriespel i div 5 och 7. Den andra truppen kommer precis som i år att ledas av Jimmy Wallin och de deltar i div 8 samt i distriktets P17-serie.

Finalvinst för ÖSKs 15-åringar

ÖSKs 95-or spelar ikväll årets sista och samtidigt den avgörande matchen i regionseriernas A-slutspel. För motståndet på Ekängs IP står Carlstad United, ett lag som ÖSKarna – om än knappt – besegrade både borta och hemma i grundspelet. Inför den sista slutspelsmatchen står ÖSK på 6 poäng efter att redan ha besegrat IFK Norrköping och BK Derby. Motståndarna från Karlstad har 4 poäng. För ÖSK räcker det således med ett oavgjort resultat för att regionsegern skall kunna bärgas. Matchen börjar kl 19:00.

I valet och kvalet beträffande vilken match han skall spela är ÖSKs Filip Albertsson. Han är nämligen även uttagen att vara med i en testmatch, som distriktets 16-åringar i kväll spelar som en del i förberedelsearbetet inför Cup Byggnads i mitten av november. Testmatchen mot ett mixat lag från Karlsunds IF spelas på Behrn Arena och har den rätt sena avsparkstiden 20:15. Utöver Filip finns det ytterligare sex ÖSKare uttagna till den matchtruppen.

Resultat: ÖSK vann den sista matchen och därmed även A-slutspelet för de regionala serierna. Carlstad United besegrades med 2-1. ÖSK tog ledningen i matchinledningen genom Simon Glännestrand, som snappade upp en passning i motståndarnas backlinje och sprang sig fri. Lukman Murad gjorde 2-1 på straff i slutet av den första halvleken efter en hands. Dessemellan hade CU utjämnat till 1-1 på en fast situation. Andra halvlek blev mållös med säkert spel från ÖSKarnas sida, även om man fick lov att avsluta matchen med en man mindre på planen efter en utvisning. Lag och lagledning kan se tillbaka på en lyckad säsong. På de 14 matcherna i grundserien blev det 12 vinster, en oavgjord och en förlust (båda poängtappen mot Forward). I A-slutspelet vann laget alla sina tre matcher. Bäst i hemmalaget var denna kalla kväll Filip Albertsson, den stabila backlinjen samt säkre målvakt Jonathan Herbst.

Många ÖSKare i nittiofyrornas distriktslag

Efter utflykten till Bosön förra veckan har förbundskaptenerna Tomas Ivhall och Dedde Redzic tagit ut en trupp som nog börjar likna den som i mitten av november kommer att delta i Cup Byggnads. I den 18-mannatrupp som tagits ut för en träningsmatch på Behrn Arena den 26 oktober mot ett mixat lag från Karlslunds IF ingår hela 7 ÖSKare.

De uttagna ÖSKarna är:
Filip Albertsson (P95)
Mirza Basic
David Johansson
Stefan Hannasson
Kevin Larsson (talangtruppen)
Joakim Åberg
Jonathan Thuresson, målvakt

Saknas i truppen av de som ”borde” vara med gör Andreas Ståhl, som är på landslagsuppdrag med P16-landslaget i Georgien, samt David Rohlén av för mig okänd anledning. Förmodligen borde den två år ”för unga” Lukman Murad också platsa i truppen, men Lukman får vänta till nästa år innan det kan bli aktuellt med spel i distriktslaget för hans del.

Starkt år av ÖSK Ungdom (Ekäng)

Efter det att den sista matchen i P14 Elits A-slutspel nu spelats kan man konstatera att det gångna (spel)året varit mycket framgångsrikt för ungdomarna ute på Ladugårdsängen. Samtliga äldre pojklag har skött sig med den äran och i flera av klasserna varit starkast i distriktet. En liten sammanfattning.

P93/94Kanske det mest positiva med denna grupp är den vidd som man visat upp under året. Man har haft hela tre lag igång i seriespelet. Förutom laget i pojkallsvenskan har man haft ett lag i P17 och, som en nymodighet för året, även ett lag i div 8.  (Dessutom migrerade i princip ett helt lag 93-or) till ÖSK Söder inför säsongen.
Pojkallsvenskan: Laget blev tvåa i gruppen på samma poäng som seriesegrarna Carlstad United. Tyvärr räckte målskillnaden inte till för att laget skulle kuna lägga beslag på förstaplatsen.
P17. Laget vann grundserien, men i slutspelet gick det sämre och där slutade laget femma.
Div 8. Det gick rätt trögt till att börja med, men laget spurtade bra och blev till slut 4:a.
DM för P16. Laget hade en mindre bra dag och fick ge sig för Forward i DM-finalen.

P95
ÖSKs femtonåringar har dominerat under året – både i det regionala spelet och i distriktet.
Regional serie P15. ÖSKs lag vann sin grupp med 11 poäng tillgodo på tvåorna från Carlstad United. Laget spelar just nu A-slutspel mot CU plus de två bästa lagen från den östra serien.
P15 Grupp1. Andralaget vann distriktets högsta serie.

P96
ÖSKs fjortonåringar överraskade med en stark säsongsavslutning. Efter att ha blivit fyra i P14 Elits gruppspel gick man sedan och vann A-slutspelet.

P97
ÖSK har en mycket lovande kull 97-or på gång. Killarna tog hem seriesegern i P13 Elit och hann även med att känna sig för bland 14-åringarna.

Svartvit fotboll den 25. september

A-truppen tränar på Behrn Arena från kl. 09:30 – 11.00.

ÖSK Ungdom spelar div 2-fotboll mot FC Gute. Även det på Behrn Arena med avspark kl. 14:00. Med i laget har man den här gången Berra, Boris och Henri från A-truppen.

ÖSK Söder spelar vad man hoppades skulle visa sig vara en ödesmatch mot Glanshammars IF. Nu har dock redan ödet svept iväg söderkillarna till div 5, så matchen blir enbart en säsongsavslutning för seriens två sista lag. Matchen spelas på Skölvboslätt i Glanshammar med avspark kl. 15:00.

Resultat: ÖSK Söder och Glanshammar spelade oavgjort, vilket innebar att Söderkillarna i alla fall inte blev sist utan bara näst sist. En klen tröst, men ändå. På sätt och vis bra var att den administrativt förlorade matchen mot Sköllersta inte kom att fälla avgörandet i bottenstriden. Både Öfre Adolfsberg och Latorp har plockat en hel del poäng så avståndet upp till säker mark blev hela sju poäng. För seriesegrarna från Sköllersta var dock poängen viktigare. Utan den så hade IFK Kumla stått som seriesegrare. Kumla får dock möjligheten att kvalvägen ta sig tillbaka till trean. Laget är så pass bra att de bör ha en god chans att lyckas med det. Ut ur serien åker förutom ÖSK Söder och Glanshammar även Latorp (tror jag) eftersom både Adolfsberg och Bosna återinträder i div 4-tjänst . Fast det kanske har något med kvalet uppåt att göra också. Om Kumla kvalar sig upp blir det ju en plats ledig.


I div 8 möter ett lag från P17-truppen Sturehovs tredjelag. Matchen är regnuppskjuten sedan tidigare och frågan är om Sörbyvallen håller idag efter nattens regnande. Gör den det så börjar man kl. 11:00.

Resultat: Det blev förlust för ÖSKarna, som inte orkade stå emot de äldre moståndarna utan förlorade med 2-0. Inte så mycket att säga om det. Det var faktiskt ett bra resultat av ett lag som huvudsakligen består av 16-åringar.


ÖSK Söders framgångsrika damlag har möjligheten att gå (springa) sig igenom årets div 3-serie utan poängförlust. Den sista tuvan heter IK Sturehov och även den matchen skall spelas på Sörbyvallen. Avspark kl. 15:00

Resultat: ÖSK Söders damlag fullbordade en perfekt säsong genom att i årets sista match besegra serietvåan IK Sturehov med 6-0. Fantastiskt bra gjort av tjejerna samt givetvis även av de tränare och ledare som så framgångsrikt lotsat fram lagen genom seriens grynnor och blindskär.


På en massa andra håll i stan spelas det också fotboll. Över helgen skall årets sista serieomgång skall spelas i div 3, 4, 5, 6, 7 och 8. På en del håll i de lägsta serierna kan det väl finnas någon betydelselös hängmatch kvar, men på det hela taget är det slutspelat så när som på en del kvalmatcher.

Rynninge i pole position för uppflytt till tvåan..
Det största intresset tilldrar sig avgörandet i div 3 Västra Svealand. I den skall avgöras vilket lag som går direkt upp i div 2 och vilket lag som får försöka att nå tvåan den svåra kvalvägen. Glädjande nog är det många örebrolag med i toppen. Rynninge och Örebro Syrianska har båda möjlighet att ta förstaplatsen. Dessa lag samt därutöver IFK Örebro och IFK Eskilstuna har en möjlighet att nå kvalplatsen. En match av stor betydelse för slutresultatet är den som spelas mellan Rynninge och IFK Örebro. Tyvärr sammanfaller den tidsmässigt med ÖSK Ungdoms match så det kan inte bli något besök på Grenadjärvallen för lite extra slutomgångsdramatik. Rynninge måste ha minst oavgjort för att gå upp. IFK Örebro måste vinna samtidigt som syrianerna förlorar poäng borta mot IFK Sunne för att IFK Örebro skall få kvala. IFK Eskilstuna tar kvalplatsen om syrianerna förlorar och IFK Örebro inte vinner. Det mesta lutar nog åt Rynninge som etta och syrianerna på kvalplatsen.

Ut ur serien ner till närkesfyran åker Adolfsberg och förmodligen även Bosna.

Fotbollshelg med förhinder

För ÖSK Ungdoms två äldsta fotbollstruppen blev nog den här helgen något av en besvikelse. Fyra matcher var ursprungligen inplanerade – ingen av dem kunde spelas. I pojkallsvenskan var det meningen att Oddevold skulle komma till Örebro, men de lämnade serien för några veckor sedan. Div 8-laget skulle ha mött IFK Lindesberg, som lämnade återbud. Samma sak hände för det lag som spelar A-slutspelet i P17. Östansjö/Vretstorp fick inte ihop lag och avstod. Det gjorde slutligen även KB Karlskoga i den regionala P15-serien.