Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 25. september

A-truppen tränar på Behrn Arena från kl. 09:30 – 11.00.

ÖSK Ungdom spelar div 2-fotboll mot FC Gute. Även det på Behrn Arena med avspark kl. 14:00. Med i laget har man den här gången Berra, Boris och Henri från A-truppen.

ÖSK Söder spelar vad man hoppades skulle visa sig vara en ödesmatch mot Glanshammars IF. Nu har dock redan ödet svept iväg söderkillarna till div 5, så matchen blir enbart en säsongsavslutning för seriens två sista lag. Matchen spelas på Skölvboslätt i Glanshammar med avspark kl. 15:00.

Resultat: ÖSK Söder och Glanshammar spelade oavgjort, vilket innebar att Söderkillarna i alla fall inte blev sist utan bara näst sist. En klen tröst, men ändå. På sätt och vis bra var att den administrativt förlorade matchen mot Sköllersta inte kom att fälla avgörandet i bottenstriden. Både Öfre Adolfsberg och Latorp har plockat en hel del poäng så avståndet upp till säker mark blev hela sju poäng. För seriesegrarna från Sköllersta var dock poängen viktigare. Utan den så hade IFK Kumla stått som seriesegrare. Kumla får dock möjligheten att kvalvägen ta sig tillbaka till trean. Laget är så pass bra att de bör ha en god chans att lyckas med det. Ut ur serien åker förutom ÖSK Söder och Glanshammar även Latorp (tror jag) eftersom både Adolfsberg och Bosna återinträder i div 4-tjänst . Fast det kanske har något med kvalet uppåt att göra också. Om Kumla kvalar sig upp blir det ju en plats ledig.


I div 8 möter ett lag från P17-truppen Sturehovs tredjelag. Matchen är regnuppskjuten sedan tidigare och frågan är om Sörbyvallen håller idag efter nattens regnande. Gör den det så börjar man kl. 11:00.

Resultat: Det blev förlust för ÖSKarna, som inte orkade stå emot de äldre moståndarna utan förlorade med 2-0. Inte så mycket att säga om det. Det var faktiskt ett bra resultat av ett lag som huvudsakligen består av 16-åringar.


ÖSK Söders framgångsrika damlag har möjligheten att gå (springa) sig igenom årets div 3-serie utan poängförlust. Den sista tuvan heter IK Sturehov och även den matchen skall spelas på Sörbyvallen. Avspark kl. 15:00

Resultat: ÖSK Söders damlag fullbordade en perfekt säsong genom att i årets sista match besegra serietvåan IK Sturehov med 6-0. Fantastiskt bra gjort av tjejerna samt givetvis även av de tränare och ledare som så framgångsrikt lotsat fram lagen genom seriens grynnor och blindskär.


På en massa andra håll i stan spelas det också fotboll. Över helgen skall årets sista serieomgång skall spelas i div 3, 4, 5, 6, 7 och 8. På en del håll i de lägsta serierna kan det väl finnas någon betydelselös hängmatch kvar, men på det hela taget är det slutspelat så när som på en del kvalmatcher.

Rynninge i pole position för uppflytt till tvåan..
Det största intresset tilldrar sig avgörandet i div 3 Västra Svealand. I den skall avgöras vilket lag som går direkt upp i div 2 och vilket lag som får försöka att nå tvåan den svåra kvalvägen. Glädjande nog är det många örebrolag med i toppen. Rynninge och Örebro Syrianska har båda möjlighet att ta förstaplatsen. Dessa lag samt därutöver IFK Örebro och IFK Eskilstuna har en möjlighet att nå kvalplatsen. En match av stor betydelse för slutresultatet är den som spelas mellan Rynninge och IFK Örebro. Tyvärr sammanfaller den tidsmässigt med ÖSK Ungdoms match så det kan inte bli något besök på Grenadjärvallen för lite extra slutomgångsdramatik. Rynninge måste ha minst oavgjort för att gå upp. IFK Örebro måste vinna samtidigt som syrianerna förlorar poäng borta mot IFK Sunne för att IFK Örebro skall få kvala. IFK Eskilstuna tar kvalplatsen om syrianerna förlorar och IFK Örebro inte vinner. Det mesta lutar nog åt Rynninge som etta och syrianerna på kvalplatsen.

Ut ur serien ner till närkesfyran åker Adolfsberg och förmodligen även Bosna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.