Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Många ÖSKare i distriktslaget

Ikväll kl. 19:15 spelas den första gruppspelsmatchen för ÖLFFs distriktslag. Sextonåringarna möter Västmanland på konstgräset i Idrottsparken i Kumla. Årets lag har fått en mycket stark ÖSK-prägel, eftersom nio av de arton spelarna i truppen representerar ÖSK i ett eller annat sammanhang.

Deltagande spelare från ÖSK:
Andreas Ståhl (Talangtruppen)
David Rohlen (Talangtruppen)
Mirza Basic  (ÖSK Ungdom)
Joakim Åberg (ÖSK Ungdom)
Stefan Hannasson (ÖSK Ungdom)
David Johansson  (ÖSK Ungdom)
Kevin Larsson (Talangtruppen)
Filip Albertsson  (ÖSK Ungdom, P95)
Jonathan Thuresson (ÖSK Ungdom, mv)

På flicksidan spelas motsvarande match med fyra tjejer från ÖSK Söder i laget.

Deltagare från ÖSK Söder:
Mimmi Paulsson-Febo ÖSK Söder (mv)
Astrid Walldén ÖSK Söder
Sophie Sörqvist ÖSK Söder
Sofie Sjöberg ÖSK Söder

Många ÖSKare i nittiofyrornas distriktslag

Efter utflykten till Bosön förra veckan har förbundskaptenerna Tomas Ivhall och Dedde Redzic tagit ut en trupp som nog börjar likna den som i mitten av november kommer att delta i Cup Byggnads. I den 18-mannatrupp som tagits ut för en träningsmatch på Behrn Arena den 26 oktober mot ett mixat lag från Karlslunds IF ingår hela 7 ÖSKare.

De uttagna ÖSKarna är:
Filip Albertsson (P95)
Mirza Basic
David Johansson
Stefan Hannasson
Kevin Larsson (talangtruppen)
Joakim Åberg
Jonathan Thuresson, målvakt

Saknas i truppen av de som ”borde” vara med gör Andreas Ståhl, som är på landslagsuppdrag med P16-landslaget i Georgien, samt David Rohlén av för mig okänd anledning. Förmodligen borde den två år ”för unga” Lukman Murad också platsa i truppen, men Lukman får vänta till nästa år innan det kan bli aktuellt med spel i distriktslaget för hans del.

Distriktslagssamling P96

Den första distriktssammandragningen för pojkar födda 1996 sker i Vretstorp nu till helgen. Förbundskaptenerna Johan Cehlin och Peter Johansson har kallat hela 83 deltagare. Ur denna grupp skall så småningom deltagarna till nästa års elitpojkläger vaskas fram. ÖSKs ungdomsverksamhet är representerade med 10 spelare. Dessa är:

Edwin Ahlnäs, Gustav Fardelin, Lester Govea, Carl Jägerhill, Lukman Morad, Henning Nordvall, Oscar Olofsson, Emil Svensson, Almir Tahiri och Sedin Ujkanovic

Om någon tycker att namnen på de två förbundskaptenerna verkar bekant så är det inte så underligt – Johan Cehlin är huvudtränare för ÖSK Ungdoms framgångrika P15-lag och Peter Johansson ÖSK Ungdoms klubbchef. Uppenbarligen tyckte de inte att deras fotbollsliv är komplett utan ytterligare ett uppdrag.

Sju ÖSKare till distriktsläger

Förbundskaptenerna för 15-åringarnas distriktslag har tagit ut en trupp på 35 spelare för träning samt internmatch nästkommande helg. Från ÖSK finns följande spelare med på arrangemanget:

Tarik Benca, Oscar Fardelin, Jonathan Gunnarsson, Jonathan Herbst (målvakt), Marcus Moore, Andreas Nydahl och Semin Ujkanovic.

Saknas bland de uttagna gör Filip Albertsson, men det beror på att han tagits ut till 16-åringarnas Bosö-resa senare i veckan. I ledarstaben finns Peder Hessel och Christer Neanro med från ÖSKs sida.

ÖSK-dominans på distriktslagsläger

Distriktlagsverksamheten för pojkar födda 1994 har legat i malpåse ett tag. Anledningen är fjolårets omläggning av 16-åringarnas distriktsturnering. I stället för att spela denna turnering, som numera går under namnet Cup Byggnads, i slutet av sommaren har den förlagts efter den ordinarie fotbollssäsongen. För distriktets pojkar innebär detta, att de i den första omgången kommer att möta lag från Västmanland och Östergötland på hemmaplan (i Kumla) den 12 och 14 november.

Som en förberedelse för turneringen arrangerar förbundet en sammandragning på Bosön den 14-15 oktober, där laget kommer att träna och även spela match. Till lägret har 26 spelare tagits ut av vilka hela 10 kommer från ÖSK-familjen. Det blir alltså en ordentlig svartvit dominans i den truppen.

Uttagna ÖSK-are är följande spelare:
Filip Albertsson (P95)
Mirza Basic
Julius Jadling
David Johansson
Stefan Hannasson
Kevin Larsson (Talangtruppen)
David Rohlen (Talangtruppen)
Andreas Ståhl (Talangtruppen)
Jonathan Thuresson, målvakt
Joakim Åberg

ÖLFF: Distriktslagssamling för Pojkar 94