Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Finalvinst för ÖSKs 15-åringar

ÖSKs 95-or spelar ikväll årets sista och samtidigt den avgörande matchen i regionseriernas A-slutspel. För motståndet på Ekängs IP står Carlstad United, ett lag som ÖSKarna – om än knappt – besegrade både borta och hemma i grundspelet. Inför den sista slutspelsmatchen står ÖSK på 6 poäng efter att redan ha besegrat IFK Norrköping och BK Derby. Motståndarna från Karlstad har 4 poäng. För ÖSK räcker det således med ett oavgjort resultat för att regionsegern skall kunna bärgas. Matchen börjar kl 19:00.

I valet och kvalet beträffande vilken match han skall spela är ÖSKs Filip Albertsson. Han är nämligen även uttagen att vara med i en testmatch, som distriktets 16-åringar i kväll spelar som en del i förberedelsearbetet inför Cup Byggnads i mitten av november. Testmatchen mot ett mixat lag från Karlsunds IF spelas på Behrn Arena och har den rätt sena avsparkstiden 20:15. Utöver Filip finns det ytterligare sex ÖSKare uttagna till den matchtruppen.

Resultat: ÖSK vann den sista matchen och därmed även A-slutspelet för de regionala serierna. Carlstad United besegrades med 2-1. ÖSK tog ledningen i matchinledningen genom Simon Glännestrand, som snappade upp en passning i motståndarnas backlinje och sprang sig fri. Lukman Murad gjorde 2-1 på straff i slutet av den första halvleken efter en hands. Dessemellan hade CU utjämnat till 1-1 på en fast situation. Andra halvlek blev mållös med säkert spel från ÖSKarnas sida, även om man fick lov att avsluta matchen med en man mindre på planen efter en utvisning. Lag och lagledning kan se tillbaka på en lyckad säsong. På de 14 matcherna i grundserien blev det 12 vinster, en oavgjord och en förlust (båda poängtappen mot Forward). I A-slutspelet vann laget alla sina tre matcher. Bäst i hemmalaget var denna kalla kväll Filip Albertsson, den stabila backlinjen samt säkre målvakt Jonathan Herbst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.