Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

PAL och P17 går söderut

ÖSK Ungdom (Ekäng)s 16- och 17-åringar tar snart nästa steg i sina fotbollskarriärer. I år har de framgångsrikt deltagit i pojkallsvenskan, div 8 och i distriktets P17-serie. Nästa år kommer klubbadressen att vara ÖSK Söder, även om bopålarna inte behöver grävas upp. Det blir således även i fortsättningen Ekängs IP och Navet som blir killarnas fotbollsliga hemvist. Precis som i år kommer gruppen att vara organiserade i två skilda träningstrupper. En av trupperna, som förutom tillskottet från PAL/P17 även omfattar spelare från årets ÖSK Södertrupp, kommer att ha Björn Juhlin och Patrick Ingvarsson som huvudansvariga tränare och delta i seriespel i div 5 och 7. Den andra truppen kommer precis som i år att ledas av Jimmy Wallin och de deltar i div 8 samt i distriktets P17-serie.

Starkt år av ÖSK Ungdom (Ekäng)

Efter det att den sista matchen i P14 Elits A-slutspel nu spelats kan man konstatera att det gångna (spel)året varit mycket framgångsrikt för ungdomarna ute på Ladugårdsängen. Samtliga äldre pojklag har skött sig med den äran och i flera av klasserna varit starkast i distriktet. En liten sammanfattning.

P93/94Kanske det mest positiva med denna grupp är den vidd som man visat upp under året. Man har haft hela tre lag igång i seriespelet. Förutom laget i pojkallsvenskan har man haft ett lag i P17 och, som en nymodighet för året, även ett lag i div 8.  (Dessutom migrerade i princip ett helt lag 93-or) till ÖSK Söder inför säsongen.
Pojkallsvenskan: Laget blev tvåa i gruppen på samma poäng som seriesegrarna Carlstad United. Tyvärr räckte målskillnaden inte till för att laget skulle kuna lägga beslag på förstaplatsen.
P17. Laget vann grundserien, men i slutspelet gick det sämre och där slutade laget femma.
Div 8. Det gick rätt trögt till att börja med, men laget spurtade bra och blev till slut 4:a.
DM för P16. Laget hade en mindre bra dag och fick ge sig för Forward i DM-finalen.

P95
ÖSKs femtonåringar har dominerat under året – både i det regionala spelet och i distriktet.
Regional serie P15. ÖSKs lag vann sin grupp med 11 poäng tillgodo på tvåorna från Carlstad United. Laget spelar just nu A-slutspel mot CU plus de två bästa lagen från den östra serien.
P15 Grupp1. Andralaget vann distriktets högsta serie.

P96
ÖSKs fjortonåringar överraskade med en stark säsongsavslutning. Efter att ha blivit fyra i P14 Elits gruppspel gick man sedan och vann A-slutspelet.

P97
ÖSK har en mycket lovande kull 97-or på gång. Killarna tog hem seriesegern i P13 Elit och hann även med att känna sig för bland 14-åringarna.

Svartvit fotboll den 25. september

A-truppen tränar på Behrn Arena från kl. 09:30 – 11.00.

ÖSK Ungdom spelar div 2-fotboll mot FC Gute. Även det på Behrn Arena med avspark kl. 14:00. Med i laget har man den här gången Berra, Boris och Henri från A-truppen.

ÖSK Söder spelar vad man hoppades skulle visa sig vara en ödesmatch mot Glanshammars IF. Nu har dock redan ödet svept iväg söderkillarna till div 5, så matchen blir enbart en säsongsavslutning för seriens två sista lag. Matchen spelas på Skölvboslätt i Glanshammar med avspark kl. 15:00.

Resultat: ÖSK Söder och Glanshammar spelade oavgjort, vilket innebar att Söderkillarna i alla fall inte blev sist utan bara näst sist. En klen tröst, men ändå. På sätt och vis bra var att den administrativt förlorade matchen mot Sköllersta inte kom att fälla avgörandet i bottenstriden. Både Öfre Adolfsberg och Latorp har plockat en hel del poäng så avståndet upp till säker mark blev hela sju poäng. För seriesegrarna från Sköllersta var dock poängen viktigare. Utan den så hade IFK Kumla stått som seriesegrare. Kumla får dock möjligheten att kvalvägen ta sig tillbaka till trean. Laget är så pass bra att de bör ha en god chans att lyckas med det. Ut ur serien åker förutom ÖSK Söder och Glanshammar även Latorp (tror jag) eftersom både Adolfsberg och Bosna återinträder i div 4-tjänst . Fast det kanske har något med kvalet uppåt att göra också. Om Kumla kvalar sig upp blir det ju en plats ledig.


I div 8 möter ett lag från P17-truppen Sturehovs tredjelag. Matchen är regnuppskjuten sedan tidigare och frågan är om Sörbyvallen håller idag efter nattens regnande. Gör den det så börjar man kl. 11:00.

Resultat: Det blev förlust för ÖSKarna, som inte orkade stå emot de äldre moståndarna utan förlorade med 2-0. Inte så mycket att säga om det. Det var faktiskt ett bra resultat av ett lag som huvudsakligen består av 16-åringar.


ÖSK Söders framgångsrika damlag har möjligheten att gå (springa) sig igenom årets div 3-serie utan poängförlust. Den sista tuvan heter IK Sturehov och även den matchen skall spelas på Sörbyvallen. Avspark kl. 15:00

Resultat: ÖSK Söders damlag fullbordade en perfekt säsong genom att i årets sista match besegra serietvåan IK Sturehov med 6-0. Fantastiskt bra gjort av tjejerna samt givetvis även av de tränare och ledare som så framgångsrikt lotsat fram lagen genom seriens grynnor och blindskär.


På en massa andra håll i stan spelas det också fotboll. Över helgen skall årets sista serieomgång skall spelas i div 3, 4, 5, 6, 7 och 8. På en del håll i de lägsta serierna kan det väl finnas någon betydelselös hängmatch kvar, men på det hela taget är det slutspelat så när som på en del kvalmatcher.

Rynninge i pole position för uppflytt till tvåan..
Det största intresset tilldrar sig avgörandet i div 3 Västra Svealand. I den skall avgöras vilket lag som går direkt upp i div 2 och vilket lag som får försöka att nå tvåan den svåra kvalvägen. Glädjande nog är det många örebrolag med i toppen. Rynninge och Örebro Syrianska har båda möjlighet att ta förstaplatsen. Dessa lag samt därutöver IFK Örebro och IFK Eskilstuna har en möjlighet att nå kvalplatsen. En match av stor betydelse för slutresultatet är den som spelas mellan Rynninge och IFK Örebro. Tyvärr sammanfaller den tidsmässigt med ÖSK Ungdoms match så det kan inte bli något besök på Grenadjärvallen för lite extra slutomgångsdramatik. Rynninge måste ha minst oavgjort för att gå upp. IFK Örebro måste vinna samtidigt som syrianerna förlorar poäng borta mot IFK Sunne för att IFK Örebro skall få kvala. IFK Eskilstuna tar kvalplatsen om syrianerna förlorar och IFK Örebro inte vinner. Det mesta lutar nog åt Rynninge som etta och syrianerna på kvalplatsen.

Ut ur serien ner till närkesfyran åker Adolfsberg och förmodligen även Bosna.

Svartvit fotboll den 19. september

ÖSKs A-trupp morgonmjukar idag någonstans i Halmstad. I eftermiddag är det match på Örjans Vall. 16:30 etc.


ÖSK Söder spelar en förmodligen helt betydelselös match mot Lekeberg kl. 15:00 på Ekängens konstgräs. Förmodligen därför att Söder uppenbarligen har överklagat förbundsbeslutet i brasseärendet.

Resultat: Söderbröderna kunde boka in ytterligare en seger, när man slog Lekeberg på konstgräset i Ekäng med 3-1. Målgörare var Denis Gerzic (straff), Benny Kaya samt Simon Karlsson. Tyvärr så lär inte den segern betyda så mycket eftersom lagets öde tycks vara beseglat. För att man skall klara sig kvar krävs först och främst att lagets protest i brassefrågan godkänns, vilket känns osannolikt. Sedan skall laget vinna sista matchen som spelas mot Glanshammar. Det är troligt att man klarar av detta. Men sedan krävs dessutom att Latorp i sin sista match inte tar någon poäng av Lekeberg, vilket är tveksamt.


ÖSKs pojkallsvenska lag skulle idag egentligen ha spelat på bortaplan mot Degerfors. Men eftersom man i den västraste av länsdelarna för tillfället inte kan tillhandahålla någon spelbar plan är den matchen framskjuten i tiden. Tips till Degen: Kom till Ekäng i stället.


ÖSKs P17-lag möter i A-slutspelet Lekebergs IF på Vretalund. Matchen spelas kl. 12:00.

Resultat: ÖSKarna vann matchen med 2-0 efter mål av Christoffer ”Krille” Almstedt och Denilson ”Dedde” Galeano.  Ett bra resultat av killarna.


ÖSKs P15-lag spelar i regionserien på bortaplan mot IK Franke. Kl. 15:00 på Råby IP. ÖSKarna har ju redan vunnit serien och matchen är utan betydelse.

Resultat
: ÖSKarna vann den betydelselösa matchen med hela 5-0. Oklart vilka målgörarna var.


I Superettan möter Ängelholms FF Östers IF. Återstår att se om Robin Staaf finns med på planen. I den senaste två matcherna har han  saknats både på plan och bänk. Oklart varför han inte varit med.

Resultat: Öster vann överraskande över Ängelholm. Robin Staaf började på bänken och fick spela några minuter på slutet. Det tyder väl på att han haft skadekänningar igen.

Svartvit fotboll den 18. september

A-truppen har just dragit igång förmiddagsträningen och reser i eftermiddag till Halmstad.

ÖSK Ungdom reser också, men inte lika långt. I eftermiddag är man i Eskilstuna för match med den stadens City. Fortsatt div 2-spel ligger i vågskålen – speciellt för hemmalaget. Matchen spelas kl. 14:00 på Tunavallen.

ÖSK Söders damlag i div 3 vill nog gärna spela hela serien utan någon poängförlust. Två matcher återstår för ÖSK-fotbollens vinstmaskin. Den första spelas i eftermiddag då tjejerna sig an Rynninge IK på Ekängs konstgräs. Avspark kl. 15:00

Resultat: Söderdamernas ångvält rullar vidare och plattade till ytterligare en mostståndare. Idag hade (o)turen kommit till Rynninges damlag som fick se sig besegrade med 3-2.


ÖSK Söders andralag fixade nästan nytt div 7-kontrakt i den förra omgången, trots att laget efter vårsäsongen såg rätt utslagna ut. Men ett starkare höstspel har fört upp laget till en mittplats i tabellen. Om den nya spelstyrkan räcker till för div 6-jagande Lillån FK är dock osäkert. Matchen spelas kl. 17:15 på Ekängs konstgräs.

Resultat: Söderseger med 2-0 mot uppflyttningskandidaten Lillån. Starkt jobbat. Dagens mål gjordes av Kalle Ardeman och Alessandro Eni.


P17-truppen har en bortamatch i division 8 mot IK Sturehov i eftermiddag. Lagen ligger båda i mitten av tabellen och har tagit lika många poäng. Kan nog gå hur som helst. Matchen spelas nästgårds på Sörbyvallen kl. 15:00

Resultat: Matchen inställd på grund av ospelbar plan.


Fotbollshelg med förhinder

För ÖSK Ungdoms två äldsta fotbollstruppen blev nog den här helgen något av en besvikelse. Fyra matcher var ursprungligen inplanerade – ingen av dem kunde spelas. I pojkallsvenskan var det meningen att Oddevold skulle komma till Örebro, men de lämnade serien för några veckor sedan. Div 8-laget skulle ha mött IFK Lindesberg, som lämnade återbud. Samma sak hände för det lag som spelar A-slutspelet i P17. Östansjö/Vretstorp fick inte ihop lag och avstod. Det gjorde slutligen även KB Karlskoga i den regionala P15-serien.

Svartvit fotboll den 29. augusti

A-truppen varvar ner mellan kl 09:30 och 11:00 efter gårdagsmatchen på Behrn Arena.

I pojkallsvenskan tar ÖSK emot Carlstad United i en match som nästan ser ut som en seriefinal. (Det hade den också varit om inte Degerfors hade börjat röra på sig). Degerfors ligger tre poäng efter men har en match mer spelad. CU ligger nio poäng efter ÖSK, men har två matcher mindre spelade och en bättre målskillnad. En måstematch för killarna om man vill hålla avståndet till de lag som jagar närmast. ÖSK kommer till spel med ett starkt lag även om man har fått lov att släppa Lucas Oskarsson och Albin Ek till talangtruppen. Matchen spelas på Ekängs konstgräs med start kl. 13:00.PAL/P17-truppen har även en match i div 8 att ta hand om idag. Kl. 17:00 möter man Vivalla Stars andralag på Lundby IP. Vivalla ligger på en av de två uppflyttningsplatserna och blir nog svåra att tas med. ÖSK har visserligen vunnit  sina två senaste matcher i serien utan några egentliga bekymmer, men då har man i huvudsak använt sig av spelare från PAL-truppen. De flesta av dessa är inte tillgängliga den här gången eftersom de spelar mot Carlstad United tidigare på dagen. Så det blir huvudsakligen spelare ur P17-poolen som får förtroendet för den här matchen.

Resultat
: Matchen inställd på grund av obrukbar plan.


ÖSK Söders andralag tar emot Nyckelby IF på Navets IP kl. 17:30 i kväll. Det blir något av en streckkamp då de två lagen möts. Nyckelby ligger närmast under uppflyttningsstrecket och ÖSK Söder närmast över nedflyttningsstrecket. Båda lagen är med andra ord i behov av poäng och har en hel del att spela för. Normalt skulle Nyckelby (som ligger mellan Fellingsbro och Arboga) vinna den här matchen tämligen lätt. Frågan är dock hur spelstarkt höstvarianten av ÖSK Söder 2 är. A-truppen har fått in en hel del nya spelare, vilket leder till att några av de spelare som tidigare förekommit i A-lagssammanhang nu spelar med andralaget.

Resultat: ÖSK Söders killar fick ett bra resultat och tre poäng när man slog Nyckelby med 3-1. För ÖSKs mål svarade Shazada Akbari med 2 stycken och Hannes Botvidsson med 1.


ÖSK P15:s andralag möter i eftermiddag Adolfsbergs IK . Det är AIK som har hemmamatch, men eftersom Lugnet för närvarande inte är spelbar så har matchen flyttats till konstgräset på Ekängs IP. ÖSK tillhör topplagen i serien medan Adolfsberg har haft det tyngre. Det lutar nog åt svartvita poäng i denna match. Matchen börjar 16:00.

Målkalas mot Adolfsberg: ÖSKarna vann matchen med hela 9-0. Oklart hur och varför för så stor skillnad borde det väl ändå inte vara.


I Superettan jagar Ängelholms FF och Robin Staaf mål och en seger i den svåra hemmamatchen mot Örgryte IS.

Resultat: De två lagen försämrade varandras möjligheter att nå den allsvenska kvalplatsen genom att spela oavgjort 1-1. Den enda noteringen på Robin är att han blev utbytt efter 66 minuter.

Örgryte är (apropos resultatet) något av ett unikum i svensk elitfotboll för tillfället. De har spelat oavgjort 14 gånger av 24 möjliga. Hade deras resultat istället varit 7 vunna och 7 förlorade av de matcher som slutade oavgjorda så hade de haft poängdelad ledningen i serien tillsammans med IFK Norrköping.

Några fredagsnotiser 27 augusti

Bra resultat för Söder.
Resultaten i Närkesfyran gick ÖSK Söders väg då omgång 17 spelades klart i kväll. Både laget närmast under Söder i tabellen (Latorp) och över Söder i tabellen (Öfre) förlorade sina matcher, så Söder ligger kvar på kvalplatsen med Öfre på tre poängs avstånd. Fast Öfre har betydligt bättre målskillnad också, så Söder måste ta fyra poäng mer för att komma förbi. Latorp förlorade mycket överraskande på hemmaplan mot seriejumbon Glanshammar.

Knivskarpt i Södra Svealand.
Både Karlslund och Eskilstuna City vann sina matcher i södra svealandstvåan i kväll. Det betyder att de rycker upp ovanför nedflyttningsplatserna.Kvalplatsen tas i stället över av Värmdö. Närmast under (4 poäng) kvalplatsen ligger Visby Gute. De möter just Värmdö borta i helgen.

Bra biljettförsäljning för HIF-matchen.
Det ser ut att kunna bli ytterligare en femsiffrig publiksiffra i morgon då ÖSK möter Helsingborg. Väderutsikterna ser halvhyfsade ut – inget regn förrän efter matchen. Av de fyra sittplatssektionerna på Östra Läktaren är en redan fullbokad och på två av de andra finns det bara ett fåtal platser kvar. På Södra Läktaren finns det bara ströplatser kvar på de centrala sektionerna. Frågetecknet är hur många som kommer att utnyttja sponsorplatserna på den Norra Läktaren. De brukar ha svårt att fyllas då det är helgmatch. Men jag skulle tro att det nog kan bli en femsiffrig publiksiffra. Eftersom matchen sänds i TV4 så kommer det dessutom att komma in en del TV-pengar också. Förra året drog matchen mot HIF (med Henke) 8.158 personer. Den siffran kommer att slås.

Hektiskt vecka för PAL/P17-trupperna.
ÖSKs 16-17 åringar går mot en hektisk vecka igen. Eller vad sägs om följande veckoprogram:

29 aug. PAL-match mot Carlstad United som är något av en tidig seriefinal.
29 aug. Div 8-match mot Vivalla Stars IF 2
1 sep.    DM Seminfinal P16 mot Sannahed
2 sep.    P17 slutspel mot HOIF
4 sep.   PAL-match mot FBK Karlstad
5 sep.   Div 8-match mot FC Pars 2

Därefter lugnar det ned sig och man får en vanlig träningsvecka.

Oscar Sunden bra förstärkning för Söder.
Oscar som i torsdags gjorde sin debutmatch för Söder och dessutom två av målen mot Laxå kan komma att visa sig vara den förstärkning som ÖSK Söder har saknat – nämligen en anfallare som gör mål. Oscar har en minst sagt intressant bakgrund och har bland annat representerat BK Forward och IFK Norrköping på juniorallsvensk nivå. Nu vet jag inte i vilken träningsstatus han befinner sig, men gör man två mål på Laxå så är han väl inte helt nedgången.

Arad Mianigivi ny i talangtruppen.
Ett nytt namn dyker upp i kvällens matchrapport för talangtruppens match mot Enskede . Inbytt i den 77:e minuten blev Arad Mianigivi, som tog över efter Adam Eriksson.  Jag vet att Arad provtränade med talangtruppen för någon vecka sedan, men inte att man kommit så långt att man beslutat att ta in honom i truppen. Arad kommer från div 3 klubben Konyaspor i Botkyrka. Han favoritposition är vänsterback.  Han är av född 1992 eller 1993. På sin CV ståtar han med att ha provtränat hos grekiska Olympiakos.

Helt fel

Jag trodde att kvällens div 8-match mellan Höftskott och ÖSK2 skulle börja kl 19:00 och att det skulle bli seger för gästerna från Universitetet. Så fel jag hade. Matchen började redan kl 18:30 på grund av de försämrade ljusförhållandena och ÖSKs pojklag rullade ut ett chanslöst motståndarlag.

ÖSK kom till spel med ett lag som till största delen bestod av PAL-spelare och de hade inga som helst problem att besegra de fotbollsmässigt oskolade studenterna. Stefan Hannasson gjorde ÖSKs första två mål på långskott, som smet in precis under ribban och Benjamin Andersson-Westergård gjorde det sista efter att ha runnit igenom på vänsterkanten och sedan rullat in bollen förbi en chanslös målvakt.

Närmast på programmet för PAL-truppen ligger nu vad som med viss fog skulle kunna kallas seriefinalen i pojkallsvenskan. Den spelas på söndag.

ÖSK seriesegrare i P17

ÖSKs lag i P17 säkrade idag segern i P17:s grundserie. Ute i Lanna besegrades Lekebergs IF (som låg på tredje plats med en omgång kvar att spela) med siffrorna 3-1. ÖSKs mål gjordes av Totte Almstedt, Sharma Ahmet ochAndreas Åberg. Seriesegern är på gränsen till anmärkningsvärd, eftersom det här laget egentligen är P17/PAL-gruppens tredje lag. Förutom i P17 deltar ju killarna även med ett lag i pojkallsvenskan och ett i div 8.

Starkt jobbat och många gratulationer från bloggen, som haft nöjet att se grabbarna i ett antal matcher.

Men det här betyder inte att det är slutspelat för året i åldersklassen. Nu vidtar ett slutspel där de sex bästa lagen kommer att möta varandra i en enkel serie. Vilka de lagen blir vet vi inte förrän alla resultaten från dagens matcher är inrapporterade. Det är nämligen rätt tätt kring slutsspelsstrecket.

Tillägg: Slutspelslagen är nu klara. Förutom ÖSK blir det Lillån, Kopparberg, HOIF, Lekeberg och Östansjö/Vretstorp. Saknas gör överraskande nog BK Forward. De slog i den förra omgången serietvåorna från Lillån med 9-0, för att sedan i den sista torska mot Laxå med 2-6. Forward är seriens målfarligaste lag med målskillnaden 44-22. Samma siffror som tvåan Lillån har. Hur hänger det här ihop? Förmodligen så att Forward har en rätt tunn trupp som inte klarar av att spela två matcher samtidigt. De hade ju en match i pojkallsvenskan idag (3-3 mot FBK borta) och då fanns det nog inte tillräckligt med folk som kunde göra P17-laget slagkraftigt. Och så har det uppenbarligen varit vid flera andra tillfällen också.

ÖSK å sin sida har ju spelat P17 som sitt tredjelag. De har ju även ett lag i div 8 (samt dessutom spelare i de aktuella åldersklasserna i både Talangtruppen och i ÖSK Söder)..