Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Herish Kuhi till Nora

Bilden är från år 2006 då ÖSK mötte Degerfors i en träningsmatch i mitten av februari. Till vänster är det Mirza Jelecak och till höger Sebastian Henriksson. Av degerforsarna känns Henrik berger igen.

Bilden är från år 2006 då ÖSK mötte Degerfors i en träningsmatch i mitten av februari. Till vänster är det Mirza Jelecak och till höger Sebastian Henriksson. Av degerforsarna känns Henrik Berger igen.

ÖSKs föredetting Herish Kuhi fortsätter att suga på sin fotbollskaramell. Trots att han i år fyller 35 tycker han att fotboll är så pass roligt att det lönar sig att resa till Nora för träning och match. Han lämnar alltså inför den kommande säsongen Karlslunds IF för att ansluta till den ”hård”satsande Nora BK.

Nora tog förra året steget från distriktsfotbollen i div 4 till den nationella i div 3 Västra Svealand. Ett stort steg rent kvalitetsmässigt så Herish rutin och erfarenhet kommer säkert att komma till pass. Dessutom gör han fortfarande en del mål också.

Sällskap i Nora kommer han bland annat att ha av bland annat Magnus Wikström (om han fortsätter), bröderna David och Adam Johansson samt Adam Palm – samtliga med ett förflutet inom ÖSKs organisation.

Herish gick från BK Forward till ÖSK år 2002 och spelade för klubben fram till sommaren 2006, då han lämnade för då satsande Bodens BK. Totalt spelade han 68 matcher för ÖSK i Allsvenskan och Superettan (2005-2006). Mål gjorde han vid 11 tillfällen. Han kom från Forward som en stor målskytt, men i ÖSK gick det lite trögare med den saken och det var nog därför han fick lov att lämna klubben. Herish är en hårt arbetande och laglojal spelare och Nora kommer säkert att ha stor glädje av att ha knutit honom till sig.

Nora BK: VÄLMERITERAD KLAR FÖR NBK!


Herish Kuhi förlängde med Karlslund

Karlslunds IF HFK skriver på sin hemsida, att de kommit överens med ÖSKs föredetting Herish Kuhi om en flerårig kontraktsförlängning. Vad nu flerårigt kan innebära i detta sammanhang – två förmodligen.

Herish representerade ÖSK under åren 2002 – 2006. Det finns lite olika uppgifter om hur många seriematcher han spelade för ÖSK. Karlslund skriver 58 matcher och 14 mål, men det finns även uppgifter om fler matcher, men färre mål. ÖSKs 100-årsbok och Elitprospects.com anger båda att han spelade 49 matcher i Allsvenskan (8 mål) samt 19 matcher i Superettan (3 mål).

Herish kom till ÖSK som 21-åring efter att året innan han slagit igenom som målskytt i BK Forward. Då gjorde han 17 mål på 21 matcher och var givetvis ett hett värvningsobjekt för ÖSK. Under tiden hos ÖSK blev det dock sämre med målskyttet och han lämnade slutligen klubben halvvägs in i säsongen 2006. Året därpå representerade han Syrianska FC i div 1 Norra, innan han återvände till Örebro och BK Forward.

Under de senaste fyra åren hos BK Forward representerade han dem i 94 seriematcher och bidrog med 37 mål. För Karlslund har han under sina hittillsvarande två år spelat 38 gånger och därvid nätat 14 gånger. Målfarligheten finns alltså kvar, även om det inte riktigt räckte till på allsvensk nivå.

Bloggen har alltid gillat Herish, även om det ibland var frustrerande då han under sin tid hos ÖSK missade lite väl många målchanser. När han nu fortsätter hos Karlslund får de en lite äldre och mycket erfaren spelare i sitt lag, vilket är bra med tanke på att truppen i övrigt verkar rätt ung och oerfaren.

Eliteprospects.com: Herish Kuhi

”ÖSK-mål” i träningsderby

Det var bara före detta ÖSKare som stod för målfabrikationen då Karlslunds IF och BK Forward i helgen möttes i ett försäsongsderby. KIF tog ledningen genom en straff inslagen av Herish Kuhi. I andra halvlek kunde dock Kristoffer Näfver och Stellan Carlsson se till att det blev div 1-laget som drog det längsta strået. Båda gångerna för övrigt framspelade av den provspelande fd. talangtruppsspelaren Daniel Björnkvist. Forwards tränare Axel Kjäll säger till papperstidningen att han hoppas att man kan nå en överenskommelse med ”Dajje”, som han tror kommer att kunna göra ett utmärkt jobb i ettan. (Det tror bloggen också).

Herish Kuhi till Karlslund

Häromdagen kunde man läsa, att ÖSKs före detta anfallare Herish Kuhi lämnar BK Forward eftersom han tyckte att div 1-fotbollen tog för mycket tid. Idag kan man läsa, att han skrivit ett flerårigt avtal med nyuppflyttade div 2-laget Karlslunds IF. Inte för att jag tror att man tränar mindre i Karlslund än vad man gör hos Forward. Men resorna blir dock avsevärt kortare.

Ett riktigt bra nyförvärv för KIF som nog mest av allt behöver målgörare inför den kommande säsongen.

Stellan till BK Forward

NA skriver, att Stellan Carlsson bestämt sig för att under den kommande säsongen representera BK Forward och att de båda parterna kommit överens om ett ettårskontrakt. Stellan, som har en halv säsong hos ÖSK samt en kvart  i en allsvensk match (AIK borta i oktober år 2008) med sig i CV:t, har under hösten nämnts som eventuell assisterande tränare i ÖSK Söder. Hur det blir med den saken nu när han engagerats av BK Forward återstår att se.

Forward har också gjort klart med de två före detta ÖSKarna Joakim Gren och Robin Ingvarsson om ytterligare ett år. På minussidan återfinns ÖSKs föredettingar Herish Kuhi och Peter Olsson, som båda verkar att sluta med fotbollen – i alla fall på högre nivåer. Chriss Henriksson, som faktiskt inte haft något med ÖSK att göra under sin karriär, verkar gå tillbaka till Rynninge, varifrån han kom för några år sedan. Gör han det är Rynninge att gratulera.

Föredettingar i målprotokollen

Vi hade en del mål från före detta ÖSKare i helgen som just nu är på väg att ta slut.

Herish Kuhi gjorde sitt fjärde mål för säsongen då BK Forward spelade 2-2 mot gästande Sirius. Herish har alltså redan hunnit med att göra fyra, men tre av dessa har dock tillkommit på straff. Fast det är ju inte så dumt att vara säker straffskytt heller.

Mirza Jelecak och Robert Mambo-Mumba gjorde var sitt för Dalkurd som besegrade Valsta Syrianska med 6-1.

Jonathan Ring gjorde sitt första mål i Superettan, då han utjämnade BPs ledning i Värnamo. Ortens IFKare kunde sedan vinna matchen med 2-1.

Tidigare i veckan gjorde Robert Walker Jönköping Södras mål mot Qviding i en 1-1 match.

BK Forwards trupp

Nu när vinterfönstret har stängts så har Forward spikat sin spelartrupp. En sammanställning ligger upplagd på deras websida. Eftersom spelarna i div 1 (över en viss ålder) måste vara icke-amatörer, så är det slutvärvat för Forward för den här gången. Å andra sidan kan de inte tappa några spelare heller.

Av allt att döma gick det inte för ÖSK, ÖSK Ungdom och Forward att komma överens beträffande övergångsvillkoren för Fedja Jelecak. Han finns i alla fall inte med på trupplistan. Fedja måste därför söka sig till en klubb där han kan spela som amatör. Det borde innebära, att det blir någon av div 3-klubbarna, om han stannar kvar i Örebro. På listan saknas även Niklas Lönnqvist. Om det beror på att han tröttnat efter alla sina problem med knäskador eller om man väntar med att sätta honom på listan tills dess att han är återställd vill jag låta vara osagt.

Inslaget av spelare som tidigare representerat ÖSK är påfallande. Det finns folk i varje lagdel som spelat i svartvitt.

Målvakt: Kristoffer Jonsson
Backlinje: Axel Kjäll, Peter Olsson
Mittfält: Niklas Klingberg. Marcus Lidén – mannen med tre lungor – verkar dock ha övergått till sitt civila värv på SE-Banken.
Anfall: Herish Kuhi, Niklas Gustafsson