Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingvarsson åter till Forward

ÖSK-talangen Robin Ingvarsson återvänder till BK Forward från Örgryte IS.

ÖSK-talangen Robin Ingvarsson återvänder till BK Forward från Örgryte IS.


Robin Ingvarsson har spelat klart med Örgryte och han kommer att återvända till Örebro. BK Forward skriver på sin hemsida, att man kommit överens om ett tvåårskontrakt med mittfältaren som i Göteborg placerades som ytterback. Hyfsat med matcher för Robin under det första året i klubben medan hans speltid det andra begränsades av skador och hårdare konkurrens (Björn Anklev). Återstår att se om även Stellan Carlsson kommer att välja klubben på Väster.

BK Forward: Forward värvar från ÖIS
Svenska Fans (Örgryte IS): Ingvarsson näst på tur att lämna

Örgryte till Superettan mm

William Atashkadeh - skadefri skyttekung till slut.

William Atashkadeh – skadefri skyttekung till slut.


Örgryte IS med flera spelare med ÖSK-anknytning i truppen lyckades igår med bedriften, att i kvalspelet ta över Mjällbys plats i Superettan. I truppen det här året återfanns fyra stycken spelare med kortare eller längre anknytning till ÖSK.

William Atashkadeh som tillbringade en fyraårig rehabiliteringsperiod i Örebro med sporadiska inhopp i A- eller U21-lagen har på det hela taget varit skadefri och med sina 20 mål i väldigt hög grad bidragit till uppflyttningen. I de två kvalmatcherna blev det dock inga mål för Atashkadeh, men det fixade sig ändå om än knappt.

Statistik Atashkadeh

Niklas Klingberg flyttade från Degerfors till Örgryte inför den här säsongen och har väl inte fått riktigt så mycket speltid som han hoppats på. Jag har för mig att han haft skadeproblem också. Han står noterad för fyra mål.

Robin Ingvarsson, omskolad till ytterback, var förra året mer eller mindre given i försvaret. Efter det att Örgryte tog in Björn Anklev har Robin i år fått nöja sig med att finnas till hands för inbyten etc.

Stellan Carlsson kom till Örgryte förra året från BK Forward som etablerad div 1-målskytt. Han slog väl aldrig igenom på allvar och noterades liksom Robin för 6 mål under säsongen. I år har det inte blivit speciellt mycket speltid för hans del nedflyttad till positionen som tredjeanfallare i och med Atashkadehs framgångar. Stellan har nu beslutat sig för att lämna Örgryte där han väl inte såg någon framtid.

I marginalen noterar Bloggen även att Falkenbergs FF, med ÖSKs föredetting Stefan Rodevåg som målgörare (6 stycken) och framför allt kulturbärare, klarade sig kvar i allsvenskan genom att i den avgörande kvalmatchen besegra kvalserien göra ett bortamål mer än uppstickarna från IK Sirius. Matchen i Uppsala slutade 2-2 och i Falkenberg blev det 1-1.

ststistik rodevåg

”ÖSK-mål” då ÖIS generalrepeterade

Två före detta ÖSKare fanns med bland målgörarna då Örgryte IS avslutade försäsongsmatcherna genom att besegra seriekonkurrenten Skövde AIK med klara 5-1. Både William Atashkadeh och Niklas Klingströmberg kom med i målprotokollet två gånger om. En tredje före detta ÖSKare i göteborgslaget var Robin Ingvarsson som blev inbytt med en knapp halvtimme kvar att spela. Den enda föredettingen som saknades i Örgrytes lag var Stellan Carlsson.

Svenska Fans (Örgryte): ÖIS avslutade försäsongen med utklassning

Kvalklart

I helgen som var avgjordes kvalen till allsvenskan och superettan. Gefle försvarade sin allsvenska plats mot överraskningslaget Ljungskile. Jag tror inte, att så värst många sörjer över det resultatet. Det är väl till och med tveksamt om Ljungskile med sin dåliga ekonomi, som hela tiden verkar att balansera på konkursens rand, hade överlevt ett år i allsvenskan med de ökade krav som spel i den högsta serien innebär.

I superettan kommer de nästa år att få möta ett annat överraskningslag. IK Frej från Täby Kyrkby överraskade alla och speciellt Östers IF genom att skicka ned smålänningarna till div 1. Från allsvenskan till ettan på två säsonger – minst sagt tungt för Växjölaget.

I Frej har under den gångna säsongen ÖSKs föredetting Joel Riddez spelat. Han fick efter stora skade- och sjukdomsproblem efter hemkomsten från Norge inte något nytt kontrakt med Djurgården utan valde i stället att varva ner i Stockholms norra förorter. Nu verkar han få lov att varva upp igen efter omflyttningen. Ifall han nu fortsätter.

Hos Frej rubriceras han assisterande och spelande tränare. Näsat år fyller han 35 och det är väl tänkbart att han avslutar sin aktiva karriär. Placeringsmässigt har han återfunnits på mittbacksplatsen och det är ju på den positionen som många karriärer når sitt slut.

Hos kvalsegrarna återfinns för övrigt även Johannes Gustavsson, som flyttade från BK Forward till Frej inför den här säsongen.

För Öster vill det till att ta nya tag. Div 1 Södra verkar kunna bli ett riktigt getingbo nästa år med fyra före detta allsvenska lag med ambitioner att minst nå superettan snabbast möjligt. Där återfinns Trelleborgs FF, Landskrona BoIS, Örgryte IS och alltså även Östers IF.

För Örgryte med Stellan Carlsson och Robin Ingvarsson och med Niklas Klingberg på ingång gick det alltså inte lika bra. De förlorade kvalet mot Assyriska på ett bortamål.

Robin Ingvarsson till Örgryte

Roin Ingvarsson (med Stellan Carlsson i bakgrunden).

Roin Ingvarsson (med Stellan Carlsson i bakgrunden).

Den före detta ÖSK-talangen Robin Ingvarsson har nu gjort klart med en ny klubb. Robin, som efter ungdomsåren hos ÖSK hunnit med att representera Rynninge IK, Karlslunds IF och nu senast BK Forward, har skrivit ett tvåårskontrakt med göteborgsklubben. Redan tidigare i år tog Stellan Carlsson, en annan spelare med ÖSK-anknytning som med BK Forward som senaste klubbadress i Örebro, steget till Örgryte.

Örgryte IS: ROBIN INGVARSSON KLAR FÖR ÖIS

Örebroare till Örgryte?

Stellan Carlsson: På väg till Göteborg?

Stellan Carlsson: På väg till Göteborg?

NA skriver, att de två före detta ÖSK-spelarna Stellan Carlsson och Robin Ingvarsson kan vara på väg till Örgryte. Båda två har lämnat BK Forward och nu finns tydligen ÖIS med som en intressent på deras namnteckningar.

Stellan verkar vara den av spelarna som ligger närmast ett kontrakt, men själv verkar han närmast avvaktande. För hans del handlar beslutet inte bara om fotboll utan även om saker som jobb etc. När det gäller Robin har man inte kommit längre än att han skall provträna med laget.

Robin Ingvarsson: På väg till Göteborg?

Robin Ingvarsson: På väg till Göteborg?

Carlsson och Ingvarsson lämnar BK Forward

BK Forward skriver på sin hemsida, att man inte avser att förlänga de utgångna kontrakten med Stellan Carlsson och Robin Ingvarsson. Båda spelarna har sedan tidigare en viss ÖSK-anknytning. Stellan tillhörde klubben en säsong, men hans speltid inskränkte sig till en kvarts inhopp mot AIK i oktober 2008, då han bytte av Eric Bassombeng. Robin tillhörde ett framgångsrikt seriesegrande div 3-lag för ÖSK Ungdom. Han togs därefter upp i A-truppen på ett lärlingskontrakt, men fick såvitt jag vet aldrig någon speltid med A-laget.

Svartvit dominans hos BK Forward

Tog vägen förbi Trängen på eftermiddagen och såg andra halvleken av BK Forwards match mot Västerås SK. Gulingarna spelade riktigt bra och vann av vad jag kunde se mycket välförtjänt. Spelare med bakgrund av något slag hos ÖSK-familjen var i majoritet hos div 1-laget och då saknades ändå Per Johansson på grund av skada. På ytterbackpositionena  spelade Joakim Gren och Daniel Björnkvist – både med meriter som lagkaptener i den numera saligen avsomnade talangtruppen. Höger- resp. vänsterbräddare var Robin Invarsson och Kristoffer Näfver, medan Robert Walker och Stellan Carlsson utgjorde lagets anfallspar. Dessutom satt Jonas Persson på bänken som målvaktsreserv och så är det ju Axel Kjäll som leder laget. Bilder på några favoriter som numera representerar BK Forward. (Klicka på bilderna så blir upplösningen betydligt bättre).

Daniel Björnkvist, löpvillig och som alltid med en hundraprocentig inställning.

Tvåmålsskytten Stellan Carlsson.

Robert Walker blev utvisad med fem minuter kvar efter att ha fått sitt andra gula kort. Helt onödigt dessutom.

Jonas Persson, som brukar sluta varje höst, dyker ändå upp till våren. Här i egenskap av måvaktsreserv och vattenbärare.

Ingen back går säker om han har Robin Ingvarsson på sin kant.

Kristoffer Näfver var hal som en ål och omöjlig för de grönvita att få grepp på.

Joakim Gustafsson Green behärskade högerkanten.

Stellan till BK Forward

NA skriver, att Stellan Carlsson bestämt sig för att under den kommande säsongen representera BK Forward och att de båda parterna kommit överens om ett ettårskontrakt. Stellan, som har en halv säsong hos ÖSK samt en kvart  i en allsvensk match (AIK borta i oktober år 2008) med sig i CV:t, har under hösten nämnts som eventuell assisterande tränare i ÖSK Söder. Hur det blir med den saken nu när han engagerats av BK Forward återstår att se.

Forward har också gjort klart med de två före detta ÖSKarna Joakim Gren och Robin Ingvarsson om ytterligare ett år. På minussidan återfinns ÖSKs föredettingar Herish Kuhi och Peter Olsson, som båda verkar att sluta med fotbollen – i alla fall på högre nivåer. Chriss Henriksson, som faktiskt inte haft något med ÖSK att göra under sin karriär, verkar gå tillbaka till Rynninge, varifrån han kom för några år sedan. Gör han det är Rynninge att gratulera.