Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Herish Kuhi förlängde med Karlslund

Karlslunds IF HFK skriver på sin hemsida, att de kommit överens med ÖSKs föredetting Herish Kuhi om en flerårig kontraktsförlängning. Vad nu flerårigt kan innebära i detta sammanhang – två förmodligen.

Herish representerade ÖSK under åren 2002 – 2006. Det finns lite olika uppgifter om hur många seriematcher han spelade för ÖSK. Karlslund skriver 58 matcher och 14 mål, men det finns även uppgifter om fler matcher, men färre mål. ÖSKs 100-årsbok och Elitprospects.com anger båda att han spelade 49 matcher i Allsvenskan (8 mål) samt 19 matcher i Superettan (3 mål).

Herish kom till ÖSK som 21-åring efter att året innan han slagit igenom som målskytt i BK Forward. Då gjorde han 17 mål på 21 matcher och var givetvis ett hett värvningsobjekt för ÖSK. Under tiden hos ÖSK blev det dock sämre med målskyttet och han lämnade slutligen klubben halvvägs in i säsongen 2006. Året därpå representerade han Syrianska FC i div 1 Norra, innan han återvände till Örebro och BK Forward.

Under de senaste fyra åren hos BK Forward representerade han dem i 94 seriematcher och bidrog med 37 mål. För Karlslund har han under sina hittillsvarande två år spelat 38 gånger och därvid nätat 14 gånger. Målfarligheten finns alltså kvar, även om det inte riktigt räckte till på allsvensk nivå.

Bloggen har alltid gillat Herish, även om det ibland var frustrerande då han under sin tid hos ÖSK missade lite väl många målchanser. När han nu fortsätter hos Karlslund får de en lite äldre och mycket erfaren spelare i sitt lag, vilket är bra med tanke på att truppen i övrigt verkar rätt ung och oerfaren.

Eliteprospects.com: Herish Kuhi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.