Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Näfver fortsätter i Forward

Det var då det. Kristoffer Näfver och Patrik Anttonen under Cypernlägret i mars 2008.

Det var då det. Kristoffer Näfver och Patrik Anttonen under Cypernlägret i mars 2008.


BK Forward skriver på sin hemsida, att de är överens med Kristoffer Näfver om ytterligare ett år på Trängen.

BK Forward: Näfver och Forward överens

Forward ser ut att få till en riktigt stark trupp inför nästa år i vilken före detta ÖSK-spelare som Emil Berger, Stellan Carlsson, Robin Ingvarsson och Kristoffer Näfver för att nämna några säkert kommer att ha ledande roller.

NA: Näfver förlänger med Forward

Näfver på väg tillbaka…

Kristoffer Näfver kan vara på väg tillbaka till Örebro.

Kristoffer Näfver kan vara på väg tillbaka till Örebro.

…till Örebro, alltså. Motala & Vadstena Tidning skriver, att det är flera örebroklubbar som är intresserade att få med honom i laget. Någon fortsättning i Motala AIF verkar det inte bli trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt. Enligt tidningen är det i första hand de långa resorna som ligger bakom uppbrottstankarna. Samma sak gäller för övrigt även för Rasmus Norén, som förra hösten lånades tillbaka till Örebro och då spelade för Karlslunds IF under deras höstspurt.

MVT.se: Näfver på väg bort från Maif

Näfver klar för Motala AIF

Medan Robert Walker till slut valde att förlänga sitt kontrakt med BK Forward så gjorde Kristoffer Näfver tvärtom. Han har nu gjort klart med Motala AIF för de kommande två åren och byter således från div 1 norra till södra.  Hans nya klubb som brukar pendla en hel del i seriesystemet är detta år nyuppflyttade från div 2. En situation som nog kan kräva en och annan förstärkning av spelartruppen.

Motala och Vadstena Tidning: Ex-allsvensk spelare till Maif

Näfver byter klubb

ÖSKs föredetting Kristoffer Näfver har spelat färdigt i BK Forward. Det skriver NAs nätupplaga idag. Enligt tidningen (Näfver) har han inte fått något erbjudande om ett nytt kontrakt efter en skadedrabbad säsong i år. Han tänker dock inte sluta med fotbollen utan räknar med att snart ha klart med en ny klubb. Lokal och inte div 2 är de ledtrådar han har släppt.

Bloggen har funderat på det och kommit fram till att han kanske blir klubbkamrat med sin syster. Han har väl en del kompisar i den klubben har jag för mig. Stämmer min gissning så kommer närkesfyran att bli ännu mera sevärd nästa år.

Tillägg: Jag trodde att Kristoffer tänkte varva ner och spela med kompisarna i Öfvre Adolfsberg. Men så verkar inte alls vara fallet. Varken det ena eller det andra. Informationen beträffande hans nya klubb överlåter jag dock åt spelare resp. klubb att avslöja.

Näfver förlänger

Det var då det. Kristoffer Näfver och Patrik Anttonen under Cypernlägret i mars 2008.

NA skriver, att Kristoffer Näfver har förlängt sitt kontrakt med BK Foward. ÖSKs föredetting var en av gulingarnas tongivande spelare förra året med sina 11 mål och 8 målgivande passningar. En viktig pusselbit föll därmed på plats för Forward, som verkar kunna ställa ett riktigt starkt lag på benen även under den kommande säsongen.

Tyvärr finns det ingen träningsmatch mot ÖSK inlagd under denna försäsong. De svartvita har ju revansch att fordra efter fjolårsförlusten.

Svartvit dominans hos BK Forward

Tog vägen förbi Trängen på eftermiddagen och såg andra halvleken av BK Forwards match mot Västerås SK. Gulingarna spelade riktigt bra och vann av vad jag kunde se mycket välförtjänt. Spelare med bakgrund av något slag hos ÖSK-familjen var i majoritet hos div 1-laget och då saknades ändå Per Johansson på grund av skada. På ytterbackpositionena  spelade Joakim Gren och Daniel Björnkvist – både med meriter som lagkaptener i den numera saligen avsomnade talangtruppen. Höger- resp. vänsterbräddare var Robin Invarsson och Kristoffer Näfver, medan Robert Walker och Stellan Carlsson utgjorde lagets anfallspar. Dessutom satt Jonas Persson på bänken som målvaktsreserv och så är det ju Axel Kjäll som leder laget. Bilder på några favoriter som numera representerar BK Forward. (Klicka på bilderna så blir upplösningen betydligt bättre).

Daniel Björnkvist, löpvillig och som alltid med en hundraprocentig inställning.

Tvåmålsskytten Stellan Carlsson.

Robert Walker blev utvisad med fem minuter kvar efter att ha fått sitt andra gula kort. Helt onödigt dessutom.

Jonas Persson, som brukar sluta varje höst, dyker ändå upp till våren. Här i egenskap av måvaktsreserv och vattenbärare.

Ingen back går säker om han har Robin Ingvarsson på sin kant.

Kristoffer Näfver var hal som en ål och omöjlig för de grönvita att få grepp på.

Joakim Gustafsson Green behärskade högerkanten.

”ÖSK-mål” i träningsderby

Det var bara före detta ÖSKare som stod för målfabrikationen då Karlslunds IF och BK Forward i helgen möttes i ett försäsongsderby. KIF tog ledningen genom en straff inslagen av Herish Kuhi. I andra halvlek kunde dock Kristoffer Näfver och Stellan Carlsson se till att det blev div 1-laget som drog det längsta strået. Båda gångerna för övrigt framspelade av den provspelande fd. talangtruppsspelaren Daniel Björnkvist. Forwards tränare Axel Kjäll säger till papperstidningen att han hoppas att man kan nå en överenskommelse med ”Dajje”, som han tror kommer att kunna göra ett utmärkt jobb i ettan. (Det tror bloggen också).

Starkt Forward i år

Det verkar som om BK Forward kommer att kunna få ihop ett riktigt starkt lag denna säsong med några före detta ÖSK-are som viktiga delar i lagbygget. NA skriver idag i sin pappersutgåva, att man hos Forward räknar med/hoppas på att kunna se antingen Mohammed Saeid eller Robert Walker på mittfältet. Axel Kjäll tycker (enligt tidningen) att det är två liknande spelartypen. Det vet jag inte om jag vill hålla med om, men de kommer båda att betyda en hel del för Forward om de spelar för dem. Beträffande Robert så har han fortsatt att träna med klubben och Kjäll räknar med honom även om det uppenbarligen inte diskuterats närmare. Robert hoppas väl fortfarande på att någon klubb från Superettan eller Adeccoligan skall snappa upp honom.

Tidningen skriver vidare, att Kristoffer Näfver har skrivit på för ett nytt år medan man ännu inte bestämt sig för om man skall ge Daniel Björnkvist från den nedlagda talangtruppen ett kontrakt. Jakob Rinne, som tränat en del med ÖSK, verkar också bli kvar i klubben.

Att man tvekar om Daniel Björnkvist kan  tyckas märkligt – han borde med sina kvaliteter kunna ta en plats i laget kan man tycka. Men om man läser gårdagens utgåva av Örebroarn så kan man förstå att man tvekar på väster. I den tidningen har man nämligen skissat på en tänkt startelva för den här säsongen och den ser onekligen stark ut.

Målvakt: Jacob Rinne
Backar: Joakim Gren, Rasmus Östman, Markus Gustafsson, Johannes Gustafsson
Mittfält: Robin Ingvarsson, Per Johansson, Kenny Mathiesen, Kristoffer Näfver
Anfall: Stellan Carlsson, Erik Björndal

Skall man dessutom finna plats för Robert Walker och/eller Mohammed Saeid blir det trångt. Beträffande Daniel Björnkvist så kan han även spela till vänster och skulle tack vare sin löpstyrka nog ta platsen från Johannes Gustafsson, som är mer av en mittbackstyp. Men jag antar att Forward även har begränsningar på hur stor trupp man anser sig ha råd att hålla. Man kan ju också notera, att det inte verkar bli någon plats för Forwards unga talanger i den här laguppställningen, förutom Rinne då.

BK Forward hoppas på förstärkning

Daniel Björnkvist - snart i BK Forward, verkar det som.

Papperstidningen skriver idag om Robert Walker som för tillfället tränar med BK Forward. Det var ungefär samma innehåll som i webartikeln jag länkade till igår. Dessutom lämnar man en del ytterligare om hur Forward hoppas/räknar med att kunna förstärka klubben inför årets säsong.

Markus Gustafsson.
Markus tränar fortfarande med klubben och deltog i helgen i klubbens lag i AIF-cupen i Idrottshuset. Axel Kjäll säger att förhandlingarna nu är inne i slutskedet.

Daniel Björnkvist.
Inte så överraskande tränar Daniel med Forward. De ville ha honom redan förra året, men då valde han till slut att vara kvar i ÖSK Ungdom. Intresset är enligt Kjäll ömsesidigt och han hoppas på en snabb lösning.

Kristoffer Näfver.
Det verkar som om Näfver kommer att förlänga sitt kontrakt med ytterligare ett år.

Tillkommer dessa spelare utöver årets nyförvärv Per Johansson och Stellan Carlsson och med tanke på övrigt spelarmaterial i klubben, så borde Forward kunna vara med och utmana om en plats i Superettan. Vilket säkert vore väldigt bra för Örebro som fotbollsstad.