Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Walker förlängde

Robert Walker fortsätter hos Forward.

Robert Walker fortsätter hos Forward.

ÖSKs föredetting Robert Walker har under vintern ryktats vara på väg att lämna BK Forward. Rynninge har nämnts som ny klubbadress. I kväll kan dock Forward meddela, att Robert kommer att fortsätta på Trängen. En viktig pusselbit för klubben vilken som bäst håller på att få ihop en trupp inför den kommande säsongen. De har ju tappat en hel del tongivande spelare.

Svartvit dominans hos BK Forward

Tog vägen förbi Trängen på eftermiddagen och såg andra halvleken av BK Forwards match mot Västerås SK. Gulingarna spelade riktigt bra och vann av vad jag kunde se mycket välförtjänt. Spelare med bakgrund av något slag hos ÖSK-familjen var i majoritet hos div 1-laget och då saknades ändå Per Johansson på grund av skada. På ytterbackpositionena  spelade Joakim Gren och Daniel Björnkvist – både med meriter som lagkaptener i den numera saligen avsomnade talangtruppen. Höger- resp. vänsterbräddare var Robin Invarsson och Kristoffer Näfver, medan Robert Walker och Stellan Carlsson utgjorde lagets anfallspar. Dessutom satt Jonas Persson på bänken som målvaktsreserv och så är det ju Axel Kjäll som leder laget. Bilder på några favoriter som numera representerar BK Forward. (Klicka på bilderna så blir upplösningen betydligt bättre).

Daniel Björnkvist, löpvillig och som alltid med en hundraprocentig inställning.

Tvåmålsskytten Stellan Carlsson.

Robert Walker blev utvisad med fem minuter kvar efter att ha fått sitt andra gula kort. Helt onödigt dessutom.

Jonas Persson, som brukar sluta varje höst, dyker ändå upp till våren. Här i egenskap av måvaktsreserv och vattenbärare.

Ingen back går säker om han har Robin Ingvarsson på sin kant.

Kristoffer Näfver var hal som en ål och omöjlig för de grönvita att få grepp på.

Joakim Gustafsson Green behärskade högerkanten.

Svartvita förstärkningar till BK Forward

I papperstidningen kunde man idag läsa, att BK Forward kommit överens med två stycken före detta ÖSKare om spel för de gulsvarta under kommande säsong. Det handlar om Robert Walker som skrivit på för ett år och Daniel Björnqvist som kommit överens med klubben om ett tvåårskontrakt. Daniel är dock för tillfället inte spelbar efter en Bragestämpling i förra veckans träningsmatch.

Starkt Forward i år

Det verkar som om BK Forward kommer att kunna få ihop ett riktigt starkt lag denna säsong med några före detta ÖSK-are som viktiga delar i lagbygget. NA skriver idag i sin pappersutgåva, att man hos Forward räknar med/hoppas på att kunna se antingen Mohammed Saeid eller Robert Walker på mittfältet. Axel Kjäll tycker (enligt tidningen) att det är två liknande spelartypen. Det vet jag inte om jag vill hålla med om, men de kommer båda att betyda en hel del för Forward om de spelar för dem. Beträffande Robert så har han fortsatt att träna med klubben och Kjäll räknar med honom även om det uppenbarligen inte diskuterats närmare. Robert hoppas väl fortfarande på att någon klubb från Superettan eller Adeccoligan skall snappa upp honom.

Tidningen skriver vidare, att Kristoffer Näfver har skrivit på för ett nytt år medan man ännu inte bestämt sig för om man skall ge Daniel Björnkvist från den nedlagda talangtruppen ett kontrakt. Jakob Rinne, som tränat en del med ÖSK, verkar också bli kvar i klubben.

Att man tvekar om Daniel Björnkvist kan  tyckas märkligt – han borde med sina kvaliteter kunna ta en plats i laget kan man tycka. Men om man läser gårdagens utgåva av Örebroarn så kan man förstå att man tvekar på väster. I den tidningen har man nämligen skissat på en tänkt startelva för den här säsongen och den ser onekligen stark ut.

Målvakt: Jacob Rinne
Backar: Joakim Gren, Rasmus Östman, Markus Gustafsson, Johannes Gustafsson
Mittfält: Robin Ingvarsson, Per Johansson, Kenny Mathiesen, Kristoffer Näfver
Anfall: Stellan Carlsson, Erik Björndal

Skall man dessutom finna plats för Robert Walker och/eller Mohammed Saeid blir det trångt. Beträffande Daniel Björnkvist så kan han även spela till vänster och skulle tack vare sin löpstyrka nog ta platsen från Johannes Gustafsson, som är mer av en mittbackstyp. Men jag antar att Forward även har begränsningar på hur stor trupp man anser sig ha råd att hålla. Man kan ju också notera, att det inte verkar bli någon plats för Forwards unga talanger i den här laguppställningen, förutom Rinne då.

Walker mellanlandar (?)

NA skriver, att Robert Walker har tränat tre gånger med BK Forward.

Det handlar väl, antar jag, i första hand att han vill hålla sig i form tills dess (om) något anbud om fortsatt fotbollsspel på betalande nivåer skulle dyka upp. Axel Kjäll önskar givetvis, att han skall spela för de gulsvarta, men jag har en känsla av att Robert i första hand skulle vilja fortsätta vara hel- eller halvproffs. Det kan man inte vara i Forward utan spelar man hos dem måste matpengarna tjänas in på något annat sätt. Att Robert flyttat ”hem” till Örebro beror på att hans familj bor här och han hos dem.

Robert sluter cirkeln

Hallands Nyheter har i en artikel inför matchen mellan Falkenbergs FF och Jönköping Södra passat på att intervjua Robert Walker. Dennes moderförening är ju halländska Varbergs BoIS och inte Sundsvallsgiffarna, som man gärna vill tro. (Fast det var nog i Medelpad som det mesta av den tidiga fotbollsutvecklingen skedde). Av artikeln framgår bland annat att Robert snart kommer att få lov att ta ansvar för mer än sina prestationer på plan. Även vid sidan av densamma kan det bli körigt, eftersom han är på väg att blir far.

Föredettingar i målprotokollen

Vi hade en del mål från före detta ÖSKare i helgen som just nu är på väg att ta slut.

Herish Kuhi gjorde sitt fjärde mål för säsongen då BK Forward spelade 2-2 mot gästande Sirius. Herish har alltså redan hunnit med att göra fyra, men tre av dessa har dock tillkommit på straff. Fast det är ju inte så dumt att vara säker straffskytt heller.

Mirza Jelecak och Robert Mambo-Mumba gjorde var sitt för Dalkurd som besegrade Valsta Syrianska med 6-1.

Jonathan Ring gjorde sitt första mål i Superettan, då han utjämnade BPs ledning i Värnamo. Ortens IFKare kunde sedan vinna matchen med 2-1.

Tidigare i veckan gjorde Robert Walker Jönköping Södras mål mot Qviding i en 1-1 match.

Hur gick det sedan då?

Vinterns transferfönster har inte varit speciellt lättforcerat för spelare utan kontrakt. De flesta med nuvarande eller tidigare anknytning till ÖSK har fått lov att byta ner sig. Endast James Frempong fortsätter i allsvenskan. Så här gick det:

Adriano Munoz (okänt).
Kom, sågs men fick inte fortsätta. Hans vidare öden har inte gjort något större avtryck på Internet, så hans nuvarande förehavanden är okända. Han lär väl knappast vara kvar i Norden.

James Frempong (Gefle IF).
Fick inte något förnyat förtroende hos ÖSK. Förmodligen låg hans långa skadelista honom i fatet. Plockades relativt snabbt upp av en tidigare tränare – Urban Hammar i Gefle.

Joakim Gren (BK Forward).
Lånades i höstas ut till BK Forward. Sedan dess har det inte gått att läsa något om hans kontraktsstatus, men eftersom han spelade i Svenska Cupen för Forward för någon vecka sedan, så är han uppenbarligen kontrakterad av dem.

Glenn Holgersson (FC Rosengård).
Det såg ett tag ut som om Glenns fotbollskarriär var över. Men han fick så småningom ett kontrakt med malmöklubben FC Rosengård, som spelar i div 1 Södra. Tillsammans med IFK Norrköpings tidigare lagkapten Mikael Roth kommer han att se till att Rosengårds backlinje håller tätt.  Både Holgersson och Roth har dessutom kontrakterats för något slags skolprojekt i Malmö. Det är väl därifrån som det mesta av lönerna kommer.

Peter Rosendal (utlånad till Väsby United).
ÖSKs tredjemålvakt var både i Norge och i Borlänge för att visa upp sina bollfångarkonster innan det blev superettanklubben Väsby United som tog över honom. Får Peter stå, så har han definitivt bytt upp sig från fjolårets matchande i div 3-laget ÖSK Ungdom. Kontraktssituationen är något okonventionell eftersom ÖSK uppenbarligen gav honom ett nytt kontrakt för att sedan låna ut honom till Väsby. På så sätt får ÖSK tillgång till en tredjemålvakt om behov skulle uppstå på grund av att Alvbåge eller Westman faller ifrån av någon anledning.

Robert Walker (Jönköping Södra).
Det såg länge trögt ut för Robert. Han var i Norge och provtränade och kom hem igen med vitsordet ”inte i form”. Till slut blev det Jönköping Södra för honom efter det att deras förstaval – en spelare från Argentina – visade sig bli alldeles för dyr. I Jönköping är det meningen att Robert skall spela defensiv mitt i en 4-2-3-1 uppställning. En uppgift som säkert passar honom betydligt bättre än de framskjuta positioner han matchades på hos ÖSK och i Åtvidaberg.

Richard Nilsson (Karlslunds IF HFK).
Det blev tyvärr bara en säsong för Richard Nilsson i ÖSK-färgerna. Han kom inte överens med Sixten eller kanske snarare tvärtom. Personkemin stämde hur som helst dåligt och Richard är tillbaka till sitt gamla jobb som huvudansvarig tränare hos Karlslund.

När det gäller några av de mer namnkunniga föredettingarna kan man notera följande:

Abgar Barsom (Syrianska FC).
Fick inte något nytt kontrakt med Fredrikstad. Hamnade till sist i den klubb han påstår att hans hjärta klappar allra varmast för, nämligen hårdsatsande Syrianska FC i Södertälje. Att han inte kunde få kontrakt med någon allsvensk klubb säger nog mer om rekryteringsläget i Allsvenskan än om för vem hans hjärta klappar mest.

Mirza Jelecak (Dalkurd FF).
Det var något av säsongens värvningsskräll då Mirza Jelecak precis innan värvningsfönstret slogs igen fick ett kontrakt med dalakometerna Dalkurd FF från Borlänge. Ambitionerna hos det nyblivna div 1-laget är att ta steget upp till Superettan mer eller mindre omgående. Sedan tidigare spelar Nedim Halilovic för laget.

Robert Mambo-Mumba (utlånad till Umeå FC).
Örebros gamle publikfavorit hamnade inför den kommande säsongen i GIF Sundsvalls frysbox. Då man inte lyckades sälja honom till någon annan klubb blev lösningen, att han gick på lån till div 1-klubben från Umeå. Ett öde som han för övrigt delar med lagkamraten Kali Ongala.

Kristoffer Näfver (Landskrona BoIS).
Såg länge ut att bli utan någon ny klubb, men räddades på upploppsrakan av Henke Larsson och Landskrona BoIS. Visserligen ett steg neråt i seriehierarkin, men han kom i alla fall till en klubb där det finns en hel del fotbollskultur och dessutom en högintressant tränare.

Richard Richardsson (kvar i Sirius).
Såg länge ut att lämna nynedflyttade Sirius för att i stället vakta målet åt GIF Sundsvall. Men han valde till slut ändå att bli kvar i Uppsala.

Emra Tahirovic (utlånad till MVV Maastricht).
Emra är utlånad igen eftersom FC Zurich inte verkar vilja ha honom kvar (i Zurich). Den här våren finns han hos den holländska andraligisten MVV Maastricht. Inte någon speltid att tala om för Emras del så här långt och knappast i framtiden heller. Den tränare som låg bakom rekryteringen av Emra fick sparken några veckor senare och hans ersättare vill helst bara ha med lokala spelare i sitt lag. Dessutom har MVV hamnat i akuta finansiella problem och vissa spelare har inte fått någon lön på två månader.

Robert Walker till JSödra

Det har väl legat i luften några dagar, men idag blev det helt klart att ÖSKs tidigare mittfältare/anfallare Robert Walker spelar med Jönköpings Södra de närmaste två säsongerna. Dessutom finns det en option för ett tredje år.


Jönköpings Södra
: Walker klar för J-Södra
JNytt
: Robert Walker blir J-Södras sista nyförvärv

Kul, tycker Eyravallsbloggen, som alltid gillat Robert för hans positiva inställning, kämpaglöd och goda humör. Dessutom var han aldrig omöjlig att snacka med. Lycka till!

Robert Walker nära kontrakt

100210.
Jönköping Södra ville nog helst ha argentinaren José Luís Villagra. Men för att kontraktera honom räckte ekonomin inte riktigt till. Därför går man vidare med den tidigare ÖSK-spelaren Robert Walker, som verkar vara nära en överenskommelse med klubben.
– Det pågår förhandlingar och vi ligger väldigt nära varandra. Förhoppningsvis kan det bli klart i veckan, säger klubbens fotbollsansvarige Hans Lindbom till nättidningen Jnytt.se.

100208. Lyckat provspel för Robert Walker
ÖSKs föredetting Robert Walker provtränade och provspelade förra veckan hos Jönköping Södra. På lördagen spelade han som en av tvåorna i en 4-2-3-1 uppställning. En position som jag tror passar den kampvillige Robert riktigt bra. Rapporterna från Jönköping är också positiva:
– Intresset för båda är större nu än innan matchen. De stärkte sina situationer och det ser positivt ut för båda, säger fotbollsansvarige Hans Lindbom till nättidningen Jnytt.se.

Problemet för Roberts del verkar dock vara, att man testade ytterligare en spelare som defensiv mittfältare.  Denne gjorde också bra ifrån sig och klubben har bara ekonomi för att ta in en spelare.

För övrigt verkar träningsmatchen och grannstadsderbyt mot Husqvarna FF ha varit en riktig hit publikmässigt. Nästan 1300 personer hade tagit sig till Elmiahallen för att se matchen.  Det är ju som på försäsongsmötena mellan ÖSK och Degerfors.