Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: ÖSK hämtar ung målvakt

ÖSK meddelade idag, att nu är allt klart med övergången för Daniel Strindholm från Malaga CF till Örebro SK. Övergången har väl verkat mer eller mindre klar efter det att Daniel Strindholm dök upp på ÖSKs träningar för några dagar sedan. Han har ju dessutom redan hunnit med att stå i mål för ÖSK i U21-matchen mot IFK Norrköping igår.

Strindholm kommer till ÖSK utan någon egentlig erfarenhet från seniormatcher men med en gedigen skolning i Malagas akademiverksamhet. Av ÖSKs uttalanden att döma ser man honom som mer än en ”normal” andramålvakt. Förmodligen i förhoppningen att han på sikt skall kunna växa in i rollen som förstemålvakt i klubben. För det behövs dock matchspel och frågan är hur han skall få det. Eskeleinen lär han inte flytta på och då blir det inte mer än en handfull U21- och DM-matcher han kan få speltid i. Knappast tillrcäkigt för att främja hans utvecklng.

Av någon anledning avhåller sig ÖSK från att ange kontrakttidens längd utan nöjer sig med att konstatera att det rör sig om ett flerårigt kontrakt.

ÖSKs målvaktssituation.
ÖSK har nu tre målvakter under kontrakt. Gustav Leijon är dock skadad och lär inte spela något i år.

William Eskelinen (1996) har kontrakt till och med år 2023.
Gustav Leijon (2001) har kontrakt till och med år 2023.
Daniel Strindholm har ett flerårigt kontrakt (?).

ÖSK: Daniel Strindholm skriver på för ÖSK
NA: Officiellt: ÖSK värvar landslagstalang

Silly Summer 2022: ÖSK byter målvakt.

I dagarna har det blivit klart att ÖSK kommer att genomföra ett byte på andremålvaktspositionen. Den moldaviske målvakten Radu Mîțu kom in på ett kort kontrakt efter det att Gustav Leijon drabbats av en knäskada. För några veckor sedan lät det som om Mîțu gärna fortsatt i ÖSK trots att hans väg till matchspel i Superettan såg stängd ut. Men det var ju ett jobb med en fast lön etc.

Ny blir det som sagt ingen fortsättning hos ÖSK. Mîțu meddelade själv detta via sociala medier för någon dag sedan och ÖSK har bekräftat att kontraktet avslutats utan någon förlängning. Oklart om vem som tog initiativet till detta, men det mesta pekar väl mot att det var ÖSK som inte ville förlänga. De har nämligen redan en ny målvakt mer eller mindre klar. Något som de rimligen måste ha jobbat på ett tag och då fanns det väl inte längre något intresse av att fortsätta med Mîțu.

NA: Målvakten lämnar ÖSK
ÖSK: Radu Mîțu lämnar ÖSK Fotboll


ÖSKs nya målvakt blir av allt att döma Daniel Strindholm, som hittills tillhört Malaga. Strindholm, som senare i år fyller 21, har en lite ovanlig bakgrund eftersom han av allt att döma aldrig spelat för någon svensk klubb. Familjen flyttade till Spanien då Strindholm fortfarande var ett barn så hela hans hittillsvarande karriär har varit hos spanska klubb och främst då i Malagas akademiverksamhet.

Helt utan kontakt med svensk fotboll har han dock inte varit eftersom han förekommit i några svenska landslagstrupper i åldersklasserna P17, P18 och P19. Dessutom har han varit kallad till U21-landslaget vid några tillfällen – dock utan att få speltid.

Övergången till ÖSK är ännu inte helt klar. Det verkar dock mest av allt handla om formaliteter och ÖSK verkar vara så pass säkra på saken att man idag lät honom vara med på träningen.
NA: Målvakten nära övergång till ÖSK