Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2023: Samuel Dahl till Al Jazira i UAE?

Bloggen har tidigare rapporterat om rykten som beskriver att Samuel Dahl finns på Djurgårdens radar, men nu tycks det komma in än fler intressenter från lite oväntat håll. Aftonbladets Daniel Kristoffersson skriver nämligen att klubben Al Jazira som finns hemmahörande i Förenade Arabemiraten, UAE. Kristoffersson skriver:

Klubben har riktat in sig på Skandinaviska marknaden och vill ha in en ung ytterback i laget, och har enligt Sportbladets uppgifter lagt ett bud på Samuel Dahl.
Örebro SK är medvetna om intresset kring spelaren och att spelaren kan lämna klubben redan i sommar och har börjat att sondera terrängen efter en ersättare.

Skulle detta visa sig vara sant öppnar det potentiellt upp för ÖSK kan få en lite större slant vid en försäljning jämfört med om en svensk klubb skulle köpa en spelare från ett bottenlag i Superettan. Under de senaste månaderna har klubbar i mellanöstern och då framförallt klubbar i gulfstater så som Qatar, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten varit väldigt aggressiva på transfermarknaden även om just den här specifika klubben Al Jazira varit lite mer modesta och ”bara” värvat spanjoren Alejandro Pozuelo från turkiska Konyaspor samt kongolesen Neeskens Kebano från engelska Fulham.

Al Jazira slutade på femteplats i ”UAE Leauge” föregående säsong och håller just nu på med förberedelserna inför den kommande säsongen.

Sportbladet: Djurgården får konkurrens om Dahl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.