Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2023: Samuel Dahl och Noel Milleskog på väg bort?

När A-truppen igår återsamlades efter ledigheten så saknades flera spelare, däribland Noel Milleskog och Samuel Dahl.

Till NA berättar Christian Järdler att Milleskog saknades på grund av sjukdom och att Dahl fått ledigt då han varit iväg på landslagsuppdrag under ledigheten.

Men det finns andra möjligheter till deras frånvaro.

Noel Milleskog.
Under de senaste veckorna har det rapporterats om att det finns intresse för Milleskog från såväl svenskt som utländskt håll. Fler olika medier, däribland NA, har skrivit att IFK Norrköping, Brommapojkarna och Sirius i Sverige samt klubbar i den amerikanska MLS-ligan både uttryckt intresse men också lagt konkreta bud.

Fotbollskanalen: Uppgifter: Allsvenskt bud på Milleskog
NA: Uppgifter: Allsvensk klubb har lagt bud på Milleskog

Under gårdagen gjorde BP klart med en ny anfallare i Alexander Johansson som hämtats från Halmstad BK vilket i sin tur skulle kunna tyda på att BP kan strykas från listan över potentiella klubbar som jagar Milleskog.

Till NA säger också tränaren Christian Järlder att det just nu inte pågår några förhandlingar om kontraktsförlängning vilket är en förändring i uttryckssätt jämfört med hur det har låtit tidigare då samme Järdler sagt att det funnits en dialog. Det verkar det alltså inte göra i nuläget.

NA: Järdler: ”Inga pågående förhandlingar om förlängning”

Milleskogs kontrakt med ÖSK går ut efter den här säsongen och ska ÖSK får några slantar alls för sin unge anfallare så är det nu han ska säljas.

Milleskog har varit ordinarie i ÖSK under våren och gjort 4 mål.

Samuel Dahl.
Ganska snabbt efter att gårdagens träning var slut dök det upp en nyhet hos Sportbladet och senare i NA om att Samuel Dahl är nära att byta klubb till allsvenska Djurgårdens IF.

Sportbladet: Djurgårdens IF silly: Deras drömvärvning i sommar
NA: Uppgifter: ÖSK-spelaren nära Djurgården

Sportbladet beskrev det som att DIF utvärderar Dahl och kommer att titta närmare på honom och NA skrev vidare att deras källor stärker det ryktet.

NAs Fredrik Carlsson (som just nu har semester) skriver också i en tråd på Twitter:

Samuel Dahl har, sedan han kom från AIKs ungdomsakademi inför förra säsongen, varit en av ÖSKs bästa spelare och den här säsongen har han varit helt ordinarie på vänster wing-back.

Skulle ÖSK tappa Dahl vore det ett stort sportsligt tapp som behöver ersättas på något vis. Möjligen att man kan ersätta honom på kort varsel genom att låta Daniel Björnquist, Valgeir Valgeirsson eller Malïk Mokédé vikariera, men på längre sikt behöver klubben hitta en ersättare som är mer naturlig på vänsterkanten.

Samuel Dahl har 1,5 år kvar på sitt kontrakt med ÖSK vilket ändå sätter klubben i en bättre position än i fallet med Milleskog. Samtidigt har klubben haft förtvivlat svårt att bli en säljande klubb vilket behövs för att få en bättre ekonomi.

Ska ÖSK lyckas med en försäljning så kanske det är dags nu? Dahl är 20 år gammal, har hög potential, har redan tagit en ordinarie tröja och är u20-landslagsspelare.

Lyckas ÖSK då med en försäljning tappar klubben möjligen på kort sikt en mycket bra spelare, men man vinner samtidigt ekonomiskt och (kanske ännu viktigare) visar ÖSK för andra unga spelare att man är en klubb dit man kan gå för att få speltid, utvecklas, kanske bli landslagsspelare och sedan säljas vidare.

Vilket bloggen sammantaget måste tycka är win-win.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.