Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Starkt Forward i år

Det verkar som om BK Forward kommer att kunna få ihop ett riktigt starkt lag denna säsong med några före detta ÖSK-are som viktiga delar i lagbygget. NA skriver idag i sin pappersutgåva, att man hos Forward räknar med/hoppas på att kunna se antingen Mohammed Saeid eller Robert Walker på mittfältet. Axel Kjäll tycker (enligt tidningen) att det är två liknande spelartypen. Det vet jag inte om jag vill hålla med om, men de kommer båda att betyda en hel del för Forward om de spelar för dem. Beträffande Robert så har han fortsatt att träna med klubben och Kjäll räknar med honom även om det uppenbarligen inte diskuterats närmare. Robert hoppas väl fortfarande på att någon klubb från Superettan eller Adeccoligan skall snappa upp honom.

Tidningen skriver vidare, att Kristoffer Näfver har skrivit på för ett nytt år medan man ännu inte bestämt sig för om man skall ge Daniel Björnkvist från den nedlagda talangtruppen ett kontrakt. Jakob Rinne, som tränat en del med ÖSK, verkar också bli kvar i klubben.

Att man tvekar om Daniel Björnkvist kan  tyckas märkligt – han borde med sina kvaliteter kunna ta en plats i laget kan man tycka. Men om man läser gårdagens utgåva av Örebroarn så kan man förstå att man tvekar på väster. I den tidningen har man nämligen skissat på en tänkt startelva för den här säsongen och den ser onekligen stark ut.

Målvakt: Jacob Rinne
Backar: Joakim Gren, Rasmus Östman, Markus Gustafsson, Johannes Gustafsson
Mittfält: Robin Ingvarsson, Per Johansson, Kenny Mathiesen, Kristoffer Näfver
Anfall: Stellan Carlsson, Erik Björndal

Skall man dessutom finna plats för Robert Walker och/eller Mohammed Saeid blir det trångt. Beträffande Daniel Björnkvist så kan han även spela till vänster och skulle tack vare sin löpstyrka nog ta platsen från Johannes Gustafsson, som är mer av en mittbackstyp. Men jag antar att Forward även har begränsningar på hur stor trupp man anser sig ha råd att hålla. Man kan ju också notera, att det inte verkar bli någon plats för Forwards unga talanger i den här laguppställningen, förutom Rinne då.

2 kommentarer – kommentera

Oskar IG

Om nu speltiden för talangerna minskar för forward kanske detta gör U21 truppen i ÖSK mer lockande. Särskilt om de unga spelarna i ÖSK skulle få en del chanser i A-truppen under säsongen. 

Anonym

Nej, det tror jag inte. De spelare som är kvar i U21-truppen är för unga och oerfarna för att utgöra ett bra träningsalternativ för Forwards något äldre talanger.

Jag tror rent generellt att de yngre spelarna från andra klubbar är väldigt försiktiga och avvaktar för att se vart U21-satsningen tar vägen, innan de funderar på att ta steget över till ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.