Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nils Carlsson lånas till Arboga Södra

KAK-områdets nyhetssida på nätet Magazin24 skriver, att ÖSK Ungdom och Arboga Södra har kommit överens om en utlåning av talangtruppens målvakt Nils Carlsson.

Den uppmärksamme noterade möjligen, att vid div 2-premiären i helgen så var det nyförvärvet från IFK Mariehamn Simon Enqvist som satt på bänken, medan Claus Pedersen vaktade målet. Tre målvakter i truppen är helt klart en för mycket och med Simon som tilltänkt förstemålvakt (antar jag), så gällde det att finna alternativ för i första hand Nils.

I och med att alla div 2-spelare från och med i år är proffs eller skall vi säga icke-amatörer, så kan de även lånas ut – utan övergångsanmälan som det formellt heter. Informellt heter det att man hamnat ”på listan”.  ÖSKs talangtrupp är i år rätt välfylld spelartrupp man kan not räkna med att ytterligare utlåningar av denna typ kan bli aktuella för att så många som möjligt av truppens spelare får den speltid de behöver. Utöver denna typ av ”proffs”-utlåningar finns även den traditionella farmarklubbsutlåningsmöjligheten till ÖSK Söder i div 5 för några av de yngre spelarna .

Nils nya klubb Arboga Södra är nyuppflyttade i div 3 Västra Svealand denna säsong efter ett år i fyran. De har varit i Örebro vid ett flertal gånger under försäsongen och släppt in en hemskans massa mål. Mycket tyder på att Nils kommer att få en hel del att göra i sin låneklubb.

Säsongen över för Westman

100416.
Det var precis så illa som alla befarade. Det främre korsbandet är av och säsongen över för Peter – innan den ens börjat på allvar. (Fast ett främre korsbandsbrott är väl i alla fall ”bättre” än ett på det bakre)? På programmet under de närmsta två månaderna står nu rehabträning. Därefter kommer man att ta ställning till om det behövs en operation också.

NA: Dystert besked för Westman

100408 Oklart om Westman.
Peter Westman hoppar omkring på kryckor utan att veta hur det är fatt. Någonting  hände med hans knä vid krocken med Ahmed Yasin igår, men riktigt vad verkar det inte vara någon som vill uttala sig om innan han magnetröntgats.

Hur som helst så måste en reserv för reservmålvakten kallas in och det mesta lutar väl mot att det blir Peter Rosendal, som minst sagt oväntat återvänder till Behrn Arena. Det har förekommit en del spekulationer om att Nils Carlsson skulle få ta bänkplatsen, men han är så vitt jag vet och hört fortfarande skriven hos ÖSK Ungdom. I så fall är han inte tillgänglig eftersom övergångsfönstret inte längre är öppet.

NA: Westman utan diagnos

Målvaktstalang stannar i Sverige

090622_Nils Carlsson

Nils Carlsson fortsätter i Sverige minst två år till.

Nils Carlsson, som förra året dök upp från ingenstans (nåja, USA) och 16 år gammal tog hand om målvaktsjobbet i ÖSK Söder, avancerade på ca. ett år till nästan landslagsklass. Samtidigt har det funnits ett stort frågetecken beträffande hans fortsatta karriär. Hans familj reser nämligen tillbaka till USA och för Nils har frågan varit om han skall följa med eller stanna kvar.

Nu har han bestämt sig och för de närmaste två (skol)åren blir det Sverige och Örebro för Nils del. Vi kommer alltså att få möjlighet att följa hans och jämngamle Axel Svedbergs utveckling som målvakter i talangtruppen och i ÖSK Söder.

Inget landslagsspel för Nils Carlsson

När landslagstruppen för fyrnationsturneringen i Halland offentliggjordes idag fanns inte Nils Carlsson med som en av de två uttagna målvakterna. Kanske inte så konstigt – att ens bli uttagen till ett landslagsläger var en stor framgång för Nils, som ju bara varit i Sverige i ca. ett år. Fler chanser kommer och fler tåg kommer att gå. Nu får istället Nils och Axel Svedberg inrikta sig att hålla tätt för ÖSK Söder samtidigt som de fortsätter att fungera som back-up för Peter Rosendal i talanglaget.

En som så att säga gick hela vägen var Karlslunds anfallare Isaac Thelin. Isaac kom med på lägret på en reservplats och gjorde uppenbarligen så bra ifrån sig att han fanns med när man ur de 68 lägerdeltagarna vaskade fram en 18-mannatrupp. Kul för Isaac, som verkar vara en trevlig och positiv grabb och som i allmänhet finns på åskådarplats, då ÖSK Ungdom och ÖSK Söder spelar. Ytterligare en örebroare finns för övrigt med i spelartruppen. Det är BK Forwards Simon Leonidsson.

Landslagsläger för Nils Carlsson

Roterad Nils Carlsson

Landslaget nästa för Nils Carlsson?

ÖSK Söders målvakt Nils Carlsson är en av 68 (!) 17-åringar som kallats till en landlagssammandragning i Halmstad i början av juli. Ur denna grupp kommer sedan en landslagstrupp att tas ut för en fyranationsturnering i Halland.

Nils har gjort en riktig kometkarriär.  Hemflyttad med familjen från USA dök han oanmäld upp på en träning hos ÖSK Söder förra sommaren. Efter det var det ingen tvekan – 16-åringen var Söders förstemålvakt. I år har han dock fått se sin kompis Axel Svedberg i Söders mål i de flesta matcher. Inte på grund av sviktande form utan på grund av ett brutet båtben. Detta har nu läkt och Nils är spelbar igen.

Nils och Axel är registrerade hos ÖSK Söder, men tränar med talangtruppen under överinseende av Lars-Erik Anttonen (tidigare Karlsson).

Svenska Fotbollförundet: P17/92: Läger i Halmstad 5-12 juli