Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Peter Westman tar VD-posten?

NA skriver, att det är ÖSKs tidigare målvakt Peter Westman som är huvudkandidat till att ta över VD-posten för ÖSK Elitfotboll efter Simon Åström. Westman vill (givetvis) inte bekräfta något som inte redan är klart och Kent Persson hädar att man fortfarande ha några kandidater man talar med. Vilket givetvis inte hindrar att Westman ligger närmast till att få erbjudandet.

Att utse Peter Westman till jobbet har givetvis både för- och nackdelar. Eller jag skall kanske inte skriva nackdelar utan snarare frågetecken. Fördelen är givetvis att han känner klubben och förutsättningarna väl även om det var drygt 10 år sedan han lämnade ÖSK.

De frågetecken jag kan se är väl främst om han kan bortse från eventuella vänskapsband med personer i eller omkring ÖSK. Jag fråga mig också om han har den erfarenhet som behövs för att ta det ekonomiska ansvaret. I sin nuvarande anställning är han tydligen distriktschef hos Elektroskandia med ett personalansvar för ca 30 personer. men det är väl tveksamt om detta innefattar ett budget- och resultatansvar. Något som är nödvändigt för ÖSKs VD att klara av eftersom klubben ständigt har att balansera på en väldigt svajig ekonomisk lina.

Dessutom finns det väl en risk att det kan bli alltför många fotbollskockar som försöker tillreda soppan. Om både VD, den blivande sportchefen och huvudtränaren har synpunkter på den sportsliga verksamheten så kan det nog bli väldigt rörigt om inte alla tycker lika. Förhoppningsvis kan Westman (om det blir han) uppbåda tillräckligt mycket självbehärskning för att inte trampa in på de andra två personernas ansvarsområden.

NA: Uppgifter: Förre målvakten kan bli ny vd i ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.