Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sema till Norrköping

Maic Sema byter Sundsvall mot Norrköping..


ÖSKs föredetting Maic Sema har bytt klubb (igen). Han kan lämna krisande GIF Sundsvall som den ena komponenten i en bytesaffär med IFK Norrköping. I den andra riktningen går Pekings andremålvakt David Mitov Nilsson.

Lite förvånande att Norrköping värvar en spelare som Sema. Även om han är från Norrköping men aldrig spelat för IFK. (Så det är inte bara ÖSK som missar lokala talanger).

Men är Maic Sema tillräckligt bra för en klubb med Norrköpings ambitioner? Förmodligen egentligen inte. Det här är inte en värvning som IFK hade gjort om det inte varit så att de samtidigt kunde göra sig av med en målvakt som de egentligen inte behövde. För Norrköping är det trots allt bättre att ha Maic Sema som en användbar truppspelare än att ha en målvakt i truppen som de inte har någon egentlig användning för. Förutsatt att de bedömer att deras tredjemålvakt är tillräckligt bra. Det kan ju även finnas en baktanke att med Maic i klubben skulle det kunna bli enklare att locka hem Ken, när denne tröttnat på Watfords avbytarbänk.

För Maic var nog valet väldigt enkelt. Även om han inte kommer att få så värst många matcher från start i IFK Norrköping så var det säkert skönt att komma bort från de eviga kriserna i GIF Sundsvall till en betydligt mer stabil tillvaro i hemstaden.

IFK Norrköping: IFK Norrköping värvar Maic Sema
GIF Sundsvall: Mitov Nilsson klar och Sema i motsatt riktning
Sundsvall Tidning (Mittmedia): Efter bytet – GIF-tränaren om vem som ska ersätta Maic Sema

Maic SemaStatistik från Flashsore.se

Sema till Sundsvall

Maic Sema fortsätter i Sundsvall.

GIF Sundsvall bekräftar idag, att de skrivit kontrakt med den förre ÖSKaren Maic Sema.

Jag kan inte låta bli att undra hur det kommer sig att han hamnade där.

Var ÖSK intresserade? Jag tror knappast det. I så fall hade de säkert kunnat erbjuda bättre villkor än vad GIFarna kunde göra. Och Sema borde väl ha varit positiv till att återvända till en klubb där han sade sig trivas så bra.

Var någon annan intresserad? Jag tror knappast det. För varför valde han i så fall laget från Medelpad.

Föredettingar på hemgång

Två rykten idag om före detta ÖSK-spelare som kan vara på väg tillbaka till Sverige – dock inte till ÖSK.

Robert Åhman Persson.
RÅP tycks räkna med att hans tid i Portugal är över redan efter en säsong. Något hans agent Per Jonsson pratat om i snart två månader. Så då blir det väl så. Tidigare har det väl främst varit Sirius som haft förhoppningar att få in trettioåringen i sitt lag. Men idag uppger FotbollDirekt, att även AIK är en tänkbar klubbadress. Detta efter att AIK drabbats av flera bakslag i sin mittbackuppsättning. Nils-Erik Johansson har tvingats sluta på grund av hälsoproblem. Jersper Nyholm räkade ut för ett benbrott i cupmatchen mot ÖSK. Dessutom verkar det vara problem med den fysiska statusen även för återvändaren Joel Ekstrand.

Antydningarna om ett AIK-intresse kommer dock av allt att döma från Portugal, så de representerar antagligen enbart förhoppningar från RÅP:s del. Med tanke på att han fick sparken från AIK för fyra år sedan är det väl tveksamt om de är intresserade av att ta in honom i truppen för en tredje gång.

FotbollDirekt: AIK:s problem efter skräckskadan – favoriten öppnar för comeback


Maic Sema.
Innan Maic Sema bestämde sig för en fotbollssemester i Indien var hans tilltänkta klubbadress GIF Sundsvall. När det nu är färdigspelat i den indiska ligan så verkar den möjligheten ha blivit aktuell igen. Det tror i alla fall Sundsvalls Tidning.

Sema är knappast aktuell för ÖSK. För då hade de redan tagit in honom. Jag kan inte tänka mig att GIF Sundsvall i sitt utsatta ekonomiska läge skulle kunna bjuda över ÖSK om Sportklubben verkligen var intresserad av att få in Sema i truppen igen.

Sundsvalls Tidning (Mittmedias betalvägg): Förre ÖSK-mittfältaren högaktuell för GIF Sundsvall – kan bli sista värvningen

Silly Winter 2017/18: Sema till Indien

Maic Sema har (äntligen) gjort klart med en ny klubb. Det blir mycket överraskande den indiska klubben NorthEast United som spelar iden relativt nystartade Super League (3 år).

Ligan består av 10 lag och spelas under perioden november till mars. Av innevarande säsongs 18 matcher återstår för Semas nya lag 8 stycken.

Man kan ju fråga sig vem som tänkt fel/rätt i det här fallet. Sema lär väl knappast ha hunnit acklimatisera sig innan ligan är färdigspelad för den här gången. Därefter blir det inga matcher förrän i november månad. Förmodligen kommer Sema att dyka upp på spelarmarknaden igen under april månad.

Semas nya klubb verkar inte innehålla några speciellt namnkunniga spelare, men det finns ett namn som är minst sagt välbekant.För några veckor sedan tog Avram Grant över som tränare för klubben. Den före detta Chelseatränaren kommer närmast från tre år som förbundskapten för Ghanas landslag.

NA: Maic Sema har skrivit på för indisk klubb – klar för NorthEast United
Wikipedia: NorthEast United FC

Maic Semas nya klubb skulle säkert må bra av en förstärkning – frågan är bara om det är en spelare som Maic Sema som de behöver.

Maic Sema och Avram Grant. På något sätt verkar någon av dem felplacerad. Men jag antar, att det är bra betalt.


Semas agent är tydligen Wilson Management Alliance. De har (av någon oklar anledning) utsett Kimenga Kitambala till sin representant i Sverige. Kimenga har, som den minnesgode kanske erinrar sig, ett misslyckat år (2010, då laget åkte ur Närkesfyran) som ansvarig tränare för ÖSK Söder på sin CV. Men det talar han nog helst inte om.

Kimenga tycks även vara inblandade i det misslyckade försöket att placera Rodin Deprem i Holland. Rodin finns med i agenturens ”spelarstall” tillsammans med bland annat den före detta akademispelaren Ebrima Jaithe.

GIF Sundsvall vill ha Maic Sema

Maic Sema riskerar att hamna i Sundsvall.


Bakom Sundsvalls Tidnings betalvägg (som man kan forcera om man abonnerar på någon av NA:s editioner) kan man idag läsa, att GIF Sundsvall sedan länge är intresserade av Maic Sema. Förhandlingar har förts och Sundsvall har uppenbarligen lämnat ett bud. Sema vill dock avvakta så länge det europeiska transferfönstret är öppet, dvs. fram till månadsskiftet. Har han då inte fått något bättre erbjudande blir det nog Giffarna, tror sportchefen Urban Hagblom.

Friskt vågat hälften vunnet – eller kanske förlorat. Sema hoppades på ett bättre kontrakt än vad ÖSK ville erbjuda. Men inget har kommit så här långt vad det verkar. Vill det sig illa kan han till slut hamna i Sundsvall – en klubb som hela hösten plågats av akuta ekonomiska problem och som även det här året nog kommer att få kämpa för att klara sig kvar i allsvenskan.

Sundsvalls Tidning (Betalvägg): GIF:s sportchef om jakten på mittfältaren.

Silly Winter 2017/18: Diverse

Det har hänt (=skrivits) en del under de senaste dagarna.

Amin tränar med ÖSK.
ÖSK har haft kontakt med Karlslunds 20-årige mittfältare Simon Amin. Enligt NA, har han träffat Axel Kjäll och ÖSK har av allt att döma för avsikt att låta honom vara med och tränar med truppen under december månad. Ett klassiskt känna-på upplägg med andra ord.

NA (Betalvägg): ÖSK träffade Karlslundstalangen

Svårt att ha någon uppfattning om hur intresserade ÖSK egentligen är, men får han träna med ÖSK borde det väl finnas ett visst intresse i alla fall. Även om ÖSKs intresse kom lite överraskande.

Jag är dock tveksam till om ÖSK är rätt karriärsteg för Amin, med tanke på att ÖSKs mittfält ser rätt välförsörjt ut i dagsläget. Han lär väl i dagsläget inte kunna rubba någon i trion Gerzic, Mårtensson eller Rogic. Att få en plats i ÖSKs A-trupp för att sedan inte få någon (eller knappt någon) speltid är inte rätt för honom med tanke på hans utveckling.

Ett alternativ skulle kunna vara att ÖSK tar in honom för att sedan låna ut honom. Frågan är dock om inte div 1 är en lite för låg nivå för honom. Han behöver testas i en tuffare miljö om han skall bli något för ÖSK att satsa på. Kanske skulle Brage, som tagit steget upp till Superettan kunna vara ett alternativ. De sägs i alla fall ha honom under bevakning.

NA (Betalvägg): Brage bekräftar intresse för Karlslunds jättetalang


Vill ÖSK ha Björndahl?
Riktigt lika uttalat intresse verkar det inte vara hos ÖSK för BK Forwards skyttekung Erik Björndahl. Intresset tycks i stället vara påtagligt hos Björndahls agent/rådgivare Daniel Rönnberg. Spelaren har av allt att döma ett utgående kontrakt och nu försöker agenten att hitta en plats för Björndahl högre upp i fotbollens näringskedja. Enligt Rönnberg finns det även intresse från några klubbar i Superettan, vilka dessa är vill han dock inte namnge.

NA (Betalvägg): Försöker sälja in Erik Björndahl i ÖSK: ”Är övertygade att han skulle ta plats”

Här verkar intresset i första hand inte komma från ÖSKs sida. Jag antar, att Erik som fyller 28 nästa år nog anses lite för gammal för att kunna ta steget med bibehållan målfarlighet från div 1 till Allsvenskan. Jag tror att han blir kvar i Forward.


Sema till Sundsvall?.
GIF Sundsvall är intresserad av Maic Sema. Ett intresse som de säkert delar med de flesta av de allsvenska lagen som i år slutade på den nedre halvan av tabellen. Frågan är dock om Sema själv inte har mer ambitiösa flyttplaner än så. Han har inte kommit till något avslut än, vilket väl bör innebära att han inte känner sig alltför lockad av arenan vid foten av Norra Berget.

I samband med att det här intresset kom upp överraskade NA de flesta med en av årets mest korkade rubriker.

GIF Sundsvalls intresse för Sema har med största säkerhet ingenting med framträdandet på Fotbollsgalan att göra, vilket NA verkar vilja hävda. (Vad gör de inte för att locka till sig några ytterligare klick). En mer rättvisande rubrik hade väl kunnat vara: Fick sparken av ÖSK – nu jagar GIF Sundsvall meriterade Örebromittfältaren.

Jag tror i och för sig att Sema siktar högre än att komma till en klubb med en så osäker fotbollsmässig framtid och ytterst osäkra finanser. Men det är klart – i Sundsvall hoppas de säkert.

Även i Norrköping är man intresserade av Semas framtidsplaner. Norrköpings Tidningar har talat med honom.
NT: Så tänker klubblöse Sema

Det mesta av artikeln handlar väl om att Sema är tillförsiktig om att få ett hyfsat erbjudande. Noterade dock detta:
Varför lämnade du Örebro?
– Jag och mina representanter väljer att inte fokusera på Örebro, utan vi blickar framåt just nu.

Det är väl inte så roligt att vidkännas, att han om inte fick sparken så i alla fall inte långt därifrån. Det var ju ÖSK som bestämde sig om att dra tillbaka sitt erbjudande medan Sema ville behålla möjligheten att fortsätta i Örebro om han inte fick tag på något bättre.


Silly Winter 2017/18: Sema lämnar ÖSK

Det blir ingen fortsättning för Maic Sema hos ÖSK.


ÖSK meddelar idag, att man avslutat förhandlingarna med Maic Sema om en kontraktsförlängning utan att kontraktet förlängts. Sema kommer alltså att lämna ÖSK efter den här säsongen.

ÖSK skriver:  Maic Sema lämnar ÖSK efter säsongen. Det blev klart idag efter att förhandlingarna avslutats.
– Vi har haft en positiv dialog med Maic under en längre tid med fokus på att förlänga hans kontrakt, men han har uttryckt en önskan om att avvakta.

Av meddelandets utformning får jag intrycket av att det var ÖSK som bestämde sig för att avsluta förhandlingen. Det verkar väl som om Sema ville hålla möjligheten om en fortsättning hos ÖSK öppen, medan han sökte jobb på annat håll. ÖSK å sin sida ville väl ha ett avslut samtidigt som man väl inte kan utesluta, att Semas sviktande form i år kan ha gjort att man inte längre var lika angelägen att hålla någon dörr öppen för honom.

ÖSK: Maic Sema lämnar ÖSK


Tillägg 1.
NA har nu skrivit en del om saken. Innehållet kommer väl i första hand från den video-intervju som Henrik Brändh gjorde med Magnus Sköldmark efter dagens träning.

Det var precis som jag misstänkte. Alltså att det var ÖSK som själva tog initiativet till att avsluta förhandlingarna. Lite abrupt informerade uppenbarligen Sköldmark Sema bara för några dagar sedan, att denne skulle bli avtackad i samband med matchen mot AIK. Förklaringen var uppenbarligen att Sema och/eller hans agent krävde en ersättning som ÖSK inte ansåg att de hade råd (eller lust) att betala. Därför blir det avtackning i stället för kontraktsförlängning.

NA (Betalvägg): Sköldmark om Maic Sema

Jag kan inte undgå att tycka, att det faktum att man inte förlänger med Sema borde öppna för Rodin Deprem. Rodin fungrar ju utmärkt som kantspelare och kan även spela i anfallet.


Tillägg 2.
NA har talat med Maic Sema om uppbrottet. Han bekräftar att det var ÖSK som tog initiativet till att avbryta förhandlingarna. Sema verkar förvånad över att det kom så abrupt, han hade velat avvakta. (För att få mer tid att finna en ny klubb, antar jag). Han säger också, att han inte kände sig helt bekväm i rollen som wingback och att detta gjorde honom tveksam beträffande en fortsättning med
ÖSK.

NA (Betalvägg): Maic Sema om turerna som ledde till att han lämnar ÖSK

Silly Winter 2017/18: Sema avvaktar

NA passade på att stämma av läget med Maic Sema, som en uppföljning på nyheten om Martin Lorentzsons kontraktsförlängning. Sema är ju en av de två spelare som ÖSK redan i somras började förhandla med om en förlängning.

Den andre var Oscar Jansson, som nyligen förlängde kontraktet. Med Sema har det dock gått trögare och till NA säger han, att han nu avvaktar och koncentrerar sig på säsongsavslutningen.

Så brukar det ju låta när någon egentligen vill någon annanstans – för bättre lön eller av någon annan anledning.

Semas säsong har – om man skall hårddra det en del – inte varit hundraprocentig. Poängskörden jämfört med förra året har varit i klenaste laget (bara tre spelmål samt en målgivande passning) och han har haft svårt att lämna något egentligt avtryck. En användbar spelare, men på inget sätt oersättlig.

Om han väntar för länge kanske ÖSK hittar någon annan som kan fylla hans postion på ett bättre sätt – speciellt som det verkar handla om en delvis ny position som wingback.

NA (betalvägg): Maic Sema vill vänta med beslut om ÖSK-förlängning

Silly Summer 2017: Sköldmark inför fönsteröppningen

Idag öppnar den svenska fotbollen sitt transferfönstret. Från och med idag och fram till och med den 11 augusti är det möjligt för svenska klubbar att registrera nya spelare. NA har därför bakom sin betalvägg en längre intervju med Magnus Sköldmark om läget i laget mm.

Rent allmänt.
Vi kan vänta oss en lugn transferperiod. Om inte klubben råkar sälja någon spelare – i så fall måste en ersättare in. ÖSK befinner sig för närvarande inte i några skarpa förhandlingar, men har fått lösare förfrågningar beträffande någon eller några spelare.
Sköldmark: – Det kan bli både försäljning och utlåning i det här fönstret. Sen är det alltid tre parter involverade.

ÖSK förhandlar med två om förlängning.
ÖSK har sju spelare med utgående kontrakt. I dagsläget vill man förlänga med två av dem och man har börjat diskutera detta med dem. Dessa två är Oscar Jansson och Maic Sema.

Vänta och se för fem med utgående kontrakt.
Beträffande kvintetten Anton Fagerström, Martin Lorentzson, Jonathan Lundberg, Logi Valgardsson och Patrik Haginge som har utgående kontrakt har man ännu inte tagit ställning till hur man vill göra. Det är i första hand upp till spelarna att visa vad de går för.
– Övriga spelare vill vi se mer av innan vi tar det vidare, säger Sköldmark.

Yannis Mbombo.
Belgaren trivdes inte i Örebro och fick lite speltid. Det bästa var därför för båda parter att avsluta kontraktet i förtid.
– Spelare som inte har någon koppling till Örebro eller regionen är det i regel lättare att genomföra snabba lösningar med.

Filip Rogic.
Intrycket av Filip Rogics första tid i ÖSK är enbart positiva.
– I Filips fall så har ju han presterat väldigt bra från dag ett. Han är ett kaptensämne, tar plats i gruppen, är en pådrivare och användbar på flera positioner.

Johan Mårtensson.
Sköldmark är även positiv till Johan Mårtensson, som han även värvade till GAIS en gång i tiden.
– Han passar väldigt bra in, både i gruppen och på det sättet vi vill spela.

Kennedy Igboananike.
Kennedy är en spelare som ÖSK redan tidigare försökt få till klubben. Men då valde han i stället att skriva på för en grekisk klubb. Men det blev till slut ändå ÖSK för hans del.
– Vi har fått ut det vi ville av honom. Det är en underbar karaktär. Han är helt prestigelös och har en glädje för fotbollen, och bidrar med egenskaper som stärker oss. Oerhört snabb.

Divine Naah.
ÖSK vill behålla Naah året ut. En lösning som tydligen även passar Nahh och Manchester City. För Citys del är man nog bara glada över att slippa jobbet med att hitta en ny klubb att låna ut honom till.
– Hans utmaning är att han roteras runt på tre-fyra olika positioner. Vi behöver specialister i truppen men också spelare som Divine som kan gå in och täcka upp på olika situationer. Den typen är viktig för alla klubbar.

Alexander Axén och Axel Kjäll.
Båda tränarna har nu fått förslag om kontraktsförlängning. De funderar nu på detta. Eller möjligen förhandlar man om villkoren.
– Vi har ju hela tiden kommunikation även med bra ledare, precis som med spelare. Det pågår hela tiden för att lägga pusslet, så att vi inte står och inte har någon beredskap, säger Sköldmark.

Ferhad Ayaz.
Man är från ÖSKs sida positiva till Ayaz som haft det svårt att etablera sig på allvar i truppen. Han har nu bestämt sig för att flytta från Kristinehamn (där hans familj bor) till Örebro, vilket bör göra vardagen lättare för honom.

Patrik Haginge.
Situationen för Patrik Haginge är oklar. ÖSK vill nog gärna ha kvar honom som kulturbärare, men han måste även höja sig så att han kan ses som ett fullgott alternativ på bänken.
– Det handlar mycket om speltid och att vi som klubb vill ha kulturbärare. Det är hela lagbygget inför 2018 som kommer att spela in, säger Sköldmark.


Tillägg.
NA (Betalvägg): Snillen spekulerar – Lövholm och och Fiedler om ÖSKs spelartrupp (video)

Sema drabbad av falsk ischias

NA har tagit reda på vad problemet är med Maic Sema som vi inte sett till på en fotbollsplan på ett tag. Bakom sin betalvägg kan man läsa att han drabbats av falsk ischias. Låter lite halvskumt tills dess att en webbsökning vidimerar diagnosen. Det finns alltså något som heter så.

Till skillnad mot den äkta ischiasen som beror på en diskskada kan den falska ha flera olika orsaker. Oftast beroende på en sned- eller överbelastning av ryggen. Kännetecknande är väl framför allt att smärtan påminner om ischias även om den är mer diffus och inte lika intensiv. Den sägs även svara bra på en kiropraktisk behandling. Något som bekräftas av att Sema just har kunnat delta i den kollektiva träning igen – om än inte fullt ut.

NA (Betalvägg): Därför har ÖSK-stjärnan Maic Sema saknats på planen
Ischias.se: Falsk ischias