Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Sema lämnar ÖSK

Det blir ingen fortsättning för Maic Sema hos ÖSK.


ÖSK meddelar idag, att man avslutat förhandlingarna med Maic Sema om en kontraktsförlängning utan att kontraktet förlängts. Sema kommer alltså att lämna ÖSK efter den här säsongen.

ÖSK skriver:  Maic Sema lämnar ÖSK efter säsongen. Det blev klart idag efter att förhandlingarna avslutats.
– Vi har haft en positiv dialog med Maic under en längre tid med fokus på att förlänga hans kontrakt, men han har uttryckt en önskan om att avvakta.

Av meddelandets utformning får jag intrycket av att det var ÖSK som bestämde sig för att avsluta förhandlingen. Det verkar väl som om Sema ville hålla möjligheten om en fortsättning hos ÖSK öppen, medan han sökte jobb på annat håll. ÖSK å sin sida ville väl ha ett avslut samtidigt som man väl inte kan utesluta, att Semas sviktande form i år kan ha gjort att man inte längre var lika angelägen att hålla någon dörr öppen för honom.

ÖSK: Maic Sema lämnar ÖSK


Tillägg 1.
NA har nu skrivit en del om saken. Innehållet kommer väl i första hand från den video-intervju som Henrik Brändh gjorde med Magnus Sköldmark efter dagens träning.

Det var precis som jag misstänkte. Alltså att det var ÖSK som själva tog initiativet till att avsluta förhandlingarna. Lite abrupt informerade uppenbarligen Sköldmark Sema bara för några dagar sedan, att denne skulle bli avtackad i samband med matchen mot AIK. Förklaringen var uppenbarligen att Sema och/eller hans agent krävde en ersättning som ÖSK inte ansåg att de hade råd (eller lust) att betala. Därför blir det avtackning i stället för kontraktsförlängning.

NA (Betalvägg): Sköldmark om Maic Sema

Jag kan inte undgå att tycka, att det faktum att man inte förlänger med Sema borde öppna för Rodin Deprem. Rodin fungrar ju utmärkt som kantspelare och kan även spela i anfallet.


Tillägg 2.
NA har talat med Maic Sema om uppbrottet. Han bekräftar att det var ÖSK som tog initiativet till att avbryta förhandlingarna. Sema verkar förvånad över att det kom så abrupt, han hade velat avvakta. (För att få mer tid att finna en ny klubb, antar jag). Han säger också, att han inte kände sig helt bekväm i rollen som wingback och att detta gjorde honom tveksam beträffande en fortsättning med
ÖSK.

NA (Betalvägg): Maic Sema om turerna som ledde till att han lämnar ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.