Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Diverse

Det har hänt (=skrivits) en del under de senaste dagarna.

Amin tränar med ÖSK.
ÖSK har haft kontakt med Karlslunds 20-årige mittfältare Simon Amin. Enligt NA, har han träffat Axel Kjäll och ÖSK har av allt att döma för avsikt att låta honom vara med och tränar med truppen under december månad. Ett klassiskt känna-på upplägg med andra ord.

NA (Betalvägg): ÖSK träffade Karlslundstalangen

Svårt att ha någon uppfattning om hur intresserade ÖSK egentligen är, men får han träna med ÖSK borde det väl finnas ett visst intresse i alla fall. Även om ÖSKs intresse kom lite överraskande.

Jag är dock tveksam till om ÖSK är rätt karriärsteg för Amin, med tanke på att ÖSKs mittfält ser rätt välförsörjt ut i dagsläget. Han lär väl i dagsläget inte kunna rubba någon i trion Gerzic, Mårtensson eller Rogic. Att få en plats i ÖSKs A-trupp för att sedan inte få någon (eller knappt någon) speltid är inte rätt för honom med tanke på hans utveckling.

Ett alternativ skulle kunna vara att ÖSK tar in honom för att sedan låna ut honom. Frågan är dock om inte div 1 är en lite för låg nivå för honom. Han behöver testas i en tuffare miljö om han skall bli något för ÖSK att satsa på. Kanske skulle Brage, som tagit steget upp till Superettan kunna vara ett alternativ. De sägs i alla fall ha honom under bevakning.

NA (Betalvägg): Brage bekräftar intresse för Karlslunds jättetalang


Vill ÖSK ha Björndahl?
Riktigt lika uttalat intresse verkar det inte vara hos ÖSK för BK Forwards skyttekung Erik Björndahl. Intresset tycks i stället vara påtagligt hos Björndahls agent/rådgivare Daniel Rönnberg. Spelaren har av allt att döma ett utgående kontrakt och nu försöker agenten att hitta en plats för Björndahl högre upp i fotbollens näringskedja. Enligt Rönnberg finns det även intresse från några klubbar i Superettan, vilka dessa är vill han dock inte namnge.

NA (Betalvägg): Försöker sälja in Erik Björndahl i ÖSK: ”Är övertygade att han skulle ta plats”

Här verkar intresset i första hand inte komma från ÖSKs sida. Jag antar, att Erik som fyller 28 nästa år nog anses lite för gammal för att kunna ta steget med bibehållan målfarlighet från div 1 till Allsvenskan. Jag tror att han blir kvar i Forward.


Sema till Sundsvall?.
GIF Sundsvall är intresserad av Maic Sema. Ett intresse som de säkert delar med de flesta av de allsvenska lagen som i år slutade på den nedre halvan av tabellen. Frågan är dock om Sema själv inte har mer ambitiösa flyttplaner än så. Han har inte kommit till något avslut än, vilket väl bör innebära att han inte känner sig alltför lockad av arenan vid foten av Norra Berget.

I samband med att det här intresset kom upp överraskade NA de flesta med en av årets mest korkade rubriker.

GIF Sundsvalls intresse för Sema har med största säkerhet ingenting med framträdandet på Fotbollsgalan att göra, vilket NA verkar vilja hävda. (Vad gör de inte för att locka till sig några ytterligare klick). En mer rättvisande rubrik hade väl kunnat vara: Fick sparken av ÖSK – nu jagar GIF Sundsvall meriterade Örebromittfältaren.

Jag tror i och för sig att Sema siktar högre än att komma till en klubb med en så osäker fotbollsmässig framtid och ytterst osäkra finanser. Men det är klart – i Sundsvall hoppas de säkert.

Även i Norrköping är man intresserade av Semas framtidsplaner. Norrköpings Tidningar har talat med honom.
NT: Så tänker klubblöse Sema

Det mesta av artikeln handlar väl om att Sema är tillförsiktig om att få ett hyfsat erbjudande. Noterade dock detta:
Varför lämnade du Örebro?
– Jag och mina representanter väljer att inte fokusera på Örebro, utan vi blickar framåt just nu.

Det är väl inte så roligt att vidkännas, att han om inte fick sparken så i alla fall inte långt därifrån. Det var ju ÖSK som bestämde sig om att dra tillbaka sitt erbjudande medan Sema ville behålla möjligheten att fortsätta i Örebro om han inte fick tag på något bättre.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.