Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sema drabbad av falsk ischias

NA har tagit reda på vad problemet är med Maic Sema som vi inte sett till på en fotbollsplan på ett tag. Bakom sin betalvägg kan man läsa att han drabbats av falsk ischias. Låter lite halvskumt tills dess att en webbsökning vidimerar diagnosen. Det finns alltså något som heter så.

Till skillnad mot den äkta ischiasen som beror på en diskskada kan den falska ha flera olika orsaker. Oftast beroende på en sned- eller överbelastning av ryggen. Kännetecknande är väl framför allt att smärtan påminner om ischias även om den är mer diffus och inte lika intensiv. Den sägs även svara bra på en kiropraktisk behandling. Något som bekräftas av att Sema just har kunnat delta i den kollektiva träning igen – om än inte fullt ut.

NA (Betalvägg): Därför har ÖSK-stjärnan Maic Sema saknats på planen
Ischias.se: Falsk ischias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.