Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Sema till Indien

Maic Sema har (äntligen) gjort klart med en ny klubb. Det blir mycket överraskande den indiska klubben NorthEast United som spelar iden relativt nystartade Super League (3 år).

Ligan består av 10 lag och spelas under perioden november till mars. Av innevarande säsongs 18 matcher återstår för Semas nya lag 8 stycken.

Man kan ju fråga sig vem som tänkt fel/rätt i det här fallet. Sema lär väl knappast ha hunnit acklimatisera sig innan ligan är färdigspelad för den här gången. Därefter blir det inga matcher förrän i november månad. Förmodligen kommer Sema att dyka upp på spelarmarknaden igen under april månad.

Semas nya klubb verkar inte innehålla några speciellt namnkunniga spelare, men det finns ett namn som är minst sagt välbekant.För några veckor sedan tog Avram Grant över som tränare för klubben. Den före detta Chelseatränaren kommer närmast från tre år som förbundskapten för Ghanas landslag.

NA: Maic Sema har skrivit på för indisk klubb – klar för NorthEast United
Wikipedia: NorthEast United FC

Maic Semas nya klubb skulle säkert må bra av en förstärkning – frågan är bara om det är en spelare som Maic Sema som de behöver.

Maic Sema och Avram Grant. På något sätt verkar någon av dem felplacerad. Men jag antar, att det är bra betalt.


Semas agent är tydligen Wilson Management Alliance. De har (av någon oklar anledning) utsett Kimenga Kitambala till sin representant i Sverige. Kimenga har, som den minnesgode kanske erinrar sig, ett misslyckat år (2010, då laget åkte ur Närkesfyran) som ansvarig tränare för ÖSK Söder på sin CV. Men det talar han nog helst inte om.

Kimenga tycks även vara inblandade i det misslyckade försöket att placera Rodin Deprem i Holland. Rodin finns med i agenturens ”spelarstall” tillsammans med bland annat den före detta akademispelaren Ebrima Jaithe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.