Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fagerström förlängde

Anton Fagerström


ÖSKs föredetting målvakten Anton Fagerström har förlängt sitt kontrakt med Västerås SK – en av nykomlingarna i Superettan. Det nya kontraktet är tvåårigt. Fagerström kan se tillbaka på en mycket framgångsrik säsong år 2018 och sägs vara en av de främsta anledningarna till att VSK kunde ta ett steg uppåt i seriesystemet.

VSK: Anton Fagerström två år till för VSK
VLT: (Mittmedias betalvägg): Succémålvakten förlänger med VSK

Fagerström fick under sina två år med ÖSK aldrig någon allsvensk match till sitt CV. Men tiden var säkert ändå postiv för honom och hjälpte honom säkert då han sökte en ny klubb efter att ha bestämt sig för att bryta upp.

Silly Winter 2017/18: Fagerström valde Västerås

ÖSK-målvakten Anton Fagerström

ÖSKs reservmålvakt Anton Fagerström fick nog efter ett och ett halvt år i skuggan av Oscar Jansson. Han förlängde inte sitt kontrakt utan valde i stället att försöka hitta en ny klubb som kunde ge honom regelbunden speltid. Den klubben verkar han nu ha funnit. Västerås SK meddelar på sin webbplats, att de skrivit ett tvåårskontrakt med den före detta ÖSK-målvakten. Ett riktigt kap för VSK:s del skulle jag tro. Jag tyckte alltid att han gjorde bra ifrån sig då han fick spela även om det oftast var mot U21-motståndare.

Västerås, som i alla fall tillfälligt har en påtagligt god ekonomi tack vare en massa Lindelöf-pengar, siktar på att avancera från div 1 till Superettan. Vem som skall styra klubben mot den högre divisionen är i dagsläget oklart. Johan Mjällby, VSKs tränare (manager) under de senaste två åren, har sagt upp sig för att i stället ta sig an Gefle IF, så för tillfället är VSK utan tränare.

Även om Fagerström nu lämnar Örebro lär det bli minst tre återbesök nästa år. Det blir när han kommer till stan för att möta Forward, Karlslund och Rynninge.

Västerås SK: Meriterad målvakt klar för Sportklubben
VLT: Tillhörde Örebro förra säsongen – nu är han klar för VSK

VSK-målvakten Anton Fagerström (Foto: Västerås SK).

Silly Winter 2017/18: Lundberg och Fagerström lämnar

ÖSK meddelade idag via den lite okonventionella informationskanalen Instagram att Jonathan Lundberg och Anton Fagerström inte får alternativt vill förlänga sina respektive kontrakt med ÖSK.

Att Jonathan Lundberg inte skulle få någon förlängning har väl framstått som klart under hösten eftersom han hamnat längre och längre från en plats i laguppställningarna. Nu på slutet tog ju till och med Alfred Ajdarevic hans plats i matchtruppen mot IFK Norrköping. I år blev det bara två inhopp i allsvenskan för Jonis del. Mot GIF Sundsvall på hemmaplan fick han 20 minuter och mot Hammarby borta blev det 4 minuter.

Att Anton Fagerström lämnar kommer som en lite större överraskning. Jag skulle tro att ÖSK gärna behållit Anton som en uppbackning för Oscar Jansson. Men jag antar, att Anton tröttnat på livet som bänkvärmare och söker sig mot någon klubb som kan ge honom speltid. Om han nu fortsätter med fotbollen. Att han lämnar innebär att ÖSK måste se sig om efter en ny målvakt. Kanske att bänkplatsen för Gustaf Franck i den senaste matchen (Anton var vadskadad) kan vara en indikation på hur ÖSK tänker i det fallet.


Tillägg 171102.
För FotbollDirekt bekräftar Fagerström, att det var hans val att lämna ÖSK. Enligt honom hade ÖSK gärna förlängt kontraktet ytterligare en gång, men att han själv vill ha speltid – till exempel i ett lag i Superettan.


Silly Summer 2017: Sköldmark inför fönsteröppningen

Idag öppnar den svenska fotbollen sitt transferfönstret. Från och med idag och fram till och med den 11 augusti är det möjligt för svenska klubbar att registrera nya spelare. NA har därför bakom sin betalvägg en längre intervju med Magnus Sköldmark om läget i laget mm.

Rent allmänt.
Vi kan vänta oss en lugn transferperiod. Om inte klubben råkar sälja någon spelare – i så fall måste en ersättare in. ÖSK befinner sig för närvarande inte i några skarpa förhandlingar, men har fått lösare förfrågningar beträffande någon eller några spelare.
Sköldmark: – Det kan bli både försäljning och utlåning i det här fönstret. Sen är det alltid tre parter involverade.

ÖSK förhandlar med två om förlängning.
ÖSK har sju spelare med utgående kontrakt. I dagsläget vill man förlänga med två av dem och man har börjat diskutera detta med dem. Dessa två är Oscar Jansson och Maic Sema.

Vänta och se för fem med utgående kontrakt.
Beträffande kvintetten Anton Fagerström, Martin Lorentzson, Jonathan Lundberg, Logi Valgardsson och Patrik Haginge som har utgående kontrakt har man ännu inte tagit ställning till hur man vill göra. Det är i första hand upp till spelarna att visa vad de går för.
– Övriga spelare vill vi se mer av innan vi tar det vidare, säger Sköldmark.

Yannis Mbombo.
Belgaren trivdes inte i Örebro och fick lite speltid. Det bästa var därför för båda parter att avsluta kontraktet i förtid.
– Spelare som inte har någon koppling till Örebro eller regionen är det i regel lättare att genomföra snabba lösningar med.

Filip Rogic.
Intrycket av Filip Rogics första tid i ÖSK är enbart positiva.
– I Filips fall så har ju han presterat väldigt bra från dag ett. Han är ett kaptensämne, tar plats i gruppen, är en pådrivare och användbar på flera positioner.

Johan Mårtensson.
Sköldmark är även positiv till Johan Mårtensson, som han även värvade till GAIS en gång i tiden.
– Han passar väldigt bra in, både i gruppen och på det sättet vi vill spela.

Kennedy Igboananike.
Kennedy är en spelare som ÖSK redan tidigare försökt få till klubben. Men då valde han i stället att skriva på för en grekisk klubb. Men det blev till slut ändå ÖSK för hans del.
– Vi har fått ut det vi ville av honom. Det är en underbar karaktär. Han är helt prestigelös och har en glädje för fotbollen, och bidrar med egenskaper som stärker oss. Oerhört snabb.

Divine Naah.
ÖSK vill behålla Naah året ut. En lösning som tydligen även passar Nahh och Manchester City. För Citys del är man nog bara glada över att slippa jobbet med att hitta en ny klubb att låna ut honom till.
– Hans utmaning är att han roteras runt på tre-fyra olika positioner. Vi behöver specialister i truppen men också spelare som Divine som kan gå in och täcka upp på olika situationer. Den typen är viktig för alla klubbar.

Alexander Axén och Axel Kjäll.
Båda tränarna har nu fått förslag om kontraktsförlängning. De funderar nu på detta. Eller möjligen förhandlar man om villkoren.
– Vi har ju hela tiden kommunikation även med bra ledare, precis som med spelare. Det pågår hela tiden för att lägga pusslet, så att vi inte står och inte har någon beredskap, säger Sköldmark.

Ferhad Ayaz.
Man är från ÖSKs sida positiva till Ayaz som haft det svårt att etablera sig på allvar i truppen. Han har nu bestämt sig för att flytta från Kristinehamn (där hans familj bor) till Örebro, vilket bör göra vardagen lättare för honom.

Patrik Haginge.
Situationen för Patrik Haginge är oklar. ÖSK vill nog gärna ha kvar honom som kulturbärare, men han måste även höja sig så att han kan ses som ett fullgott alternativ på bänken.
– Det handlar mycket om speltid och att vi som klubb vill ha kulturbärare. Det är hela lagbygget inför 2018 som kommer att spela in, säger Sköldmark.


Tillägg.
NA (Betalvägg): Snillen spekulerar – Lövholm och och Fiedler om ÖSKs spelartrupp (video)