Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Sema lämnar ÖSK

Det blir ingen fortsättning för Maic Sema hos ÖSK.


ÖSK meddelar idag, att man avslutat förhandlingarna med Maic Sema om en kontraktsförlängning utan att kontraktet förlängts. Sema kommer alltså att lämna ÖSK efter den här säsongen.

ÖSK skriver:  Maic Sema lämnar ÖSK efter säsongen. Det blev klart idag efter att förhandlingarna avslutats.
– Vi har haft en positiv dialog med Maic under en längre tid med fokus på att förlänga hans kontrakt, men han har uttryckt en önskan om att avvakta.

Av meddelandets utformning får jag intrycket av att det var ÖSK som bestämde sig för att avsluta förhandlingen. Det verkar väl som om Sema ville hålla möjligheten om en fortsättning hos ÖSK öppen, medan han sökte jobb på annat håll. ÖSK å sin sida ville väl ha ett avslut samtidigt som man väl inte kan utesluta, att Semas sviktande form i år kan ha gjort att man inte längre var lika angelägen att hålla någon dörr öppen för honom.

ÖSK: Maic Sema lämnar ÖSK


Tillägg 1.
NA har nu skrivit en del om saken. Innehållet kommer väl i första hand från den video-intervju som Henrik Brändh gjorde med Magnus Sköldmark efter dagens träning.

Det var precis som jag misstänkte. Alltså att det var ÖSK som själva tog initiativet till att avsluta förhandlingarna. Lite abrupt informerade uppenbarligen Sköldmark Sema bara för några dagar sedan, att denne skulle bli avtackad i samband med matchen mot AIK. Förklaringen var uppenbarligen att Sema och/eller hans agent krävde en ersättning som ÖSK inte ansåg att de hade råd (eller lust) att betala. Därför blir det avtackning i stället för kontraktsförlängning.

NA (Betalvägg): Sköldmark om Maic Sema

Jag kan inte undgå att tycka, att det faktum att man inte förlänger med Sema borde öppna för Rodin Deprem. Rodin fungrar ju utmärkt som kantspelare och kan även spela i anfallet.


Tillägg 2.
NA har talat med Maic Sema om uppbrottet. Han bekräftar att det var ÖSK som tog initiativet till att avbryta förhandlingarna. Sema verkar förvånad över att det kom så abrupt, han hade velat avvakta. (För att få mer tid att finna en ny klubb, antar jag). Han säger också, att han inte kände sig helt bekväm i rollen som wingback och att detta gjorde honom tveksam beträffande en fortsättning med
ÖSK.

NA (Betalvägg): Maic Sema om turerna som ledde till att han lämnar ÖSK

Silly Winter 2017/18: Sema avvaktar

NA passade på att stämma av läget med Maic Sema, som en uppföljning på nyheten om Martin Lorentzsons kontraktsförlängning. Sema är ju en av de två spelare som ÖSK redan i somras började förhandla med om en förlängning.

Den andre var Oscar Jansson, som nyligen förlängde kontraktet. Med Sema har det dock gått trögare och till NA säger han, att han nu avvaktar och koncentrerar sig på säsongsavslutningen.

Så brukar det ju låta när någon egentligen vill någon annanstans – för bättre lön eller av någon annan anledning.

Semas säsong har – om man skall hårddra det en del – inte varit hundraprocentig. Poängskörden jämfört med förra året har varit i klenaste laget (bara tre spelmål samt en målgivande passning) och han har haft svårt att lämna något egentligt avtryck. En användbar spelare, men på inget sätt oersättlig.

Om han väntar för länge kanske ÖSK hittar någon annan som kan fylla hans postion på ett bättre sätt – speciellt som det verkar handla om en delvis ny position som wingback.

NA (betalvägg): Maic Sema vill vänta med beslut om ÖSK-förlängning

Silly Summer 2017: Sköldmark inför fönsteröppningen

Idag öppnar den svenska fotbollen sitt transferfönstret. Från och med idag och fram till och med den 11 augusti är det möjligt för svenska klubbar att registrera nya spelare. NA har därför bakom sin betalvägg en längre intervju med Magnus Sköldmark om läget i laget mm.

Rent allmänt.
Vi kan vänta oss en lugn transferperiod. Om inte klubben råkar sälja någon spelare – i så fall måste en ersättare in. ÖSK befinner sig för närvarande inte i några skarpa förhandlingar, men har fått lösare förfrågningar beträffande någon eller några spelare.
Sköldmark: – Det kan bli både försäljning och utlåning i det här fönstret. Sen är det alltid tre parter involverade.

ÖSK förhandlar med två om förlängning.
ÖSK har sju spelare med utgående kontrakt. I dagsläget vill man förlänga med två av dem och man har börjat diskutera detta med dem. Dessa två är Oscar Jansson och Maic Sema.

Vänta och se för fem med utgående kontrakt.
Beträffande kvintetten Anton Fagerström, Martin Lorentzson, Jonathan Lundberg, Logi Valgardsson och Patrik Haginge som har utgående kontrakt har man ännu inte tagit ställning till hur man vill göra. Det är i första hand upp till spelarna att visa vad de går för.
– Övriga spelare vill vi se mer av innan vi tar det vidare, säger Sköldmark.

Yannis Mbombo.
Belgaren trivdes inte i Örebro och fick lite speltid. Det bästa var därför för båda parter att avsluta kontraktet i förtid.
– Spelare som inte har någon koppling till Örebro eller regionen är det i regel lättare att genomföra snabba lösningar med.

Filip Rogic.
Intrycket av Filip Rogics första tid i ÖSK är enbart positiva.
– I Filips fall så har ju han presterat väldigt bra från dag ett. Han är ett kaptensämne, tar plats i gruppen, är en pådrivare och användbar på flera positioner.

Johan Mårtensson.
Sköldmark är även positiv till Johan Mårtensson, som han även värvade till GAIS en gång i tiden.
– Han passar väldigt bra in, både i gruppen och på det sättet vi vill spela.

Kennedy Igboananike.
Kennedy är en spelare som ÖSK redan tidigare försökt få till klubben. Men då valde han i stället att skriva på för en grekisk klubb. Men det blev till slut ändå ÖSK för hans del.
– Vi har fått ut det vi ville av honom. Det är en underbar karaktär. Han är helt prestigelös och har en glädje för fotbollen, och bidrar med egenskaper som stärker oss. Oerhört snabb.

Divine Naah.
ÖSK vill behålla Naah året ut. En lösning som tydligen även passar Nahh och Manchester City. För Citys del är man nog bara glada över att slippa jobbet med att hitta en ny klubb att låna ut honom till.
– Hans utmaning är att han roteras runt på tre-fyra olika positioner. Vi behöver specialister i truppen men också spelare som Divine som kan gå in och täcka upp på olika situationer. Den typen är viktig för alla klubbar.

Alexander Axén och Axel Kjäll.
Båda tränarna har nu fått förslag om kontraktsförlängning. De funderar nu på detta. Eller möjligen förhandlar man om villkoren.
– Vi har ju hela tiden kommunikation även med bra ledare, precis som med spelare. Det pågår hela tiden för att lägga pusslet, så att vi inte står och inte har någon beredskap, säger Sköldmark.

Ferhad Ayaz.
Man är från ÖSKs sida positiva till Ayaz som haft det svårt att etablera sig på allvar i truppen. Han har nu bestämt sig för att flytta från Kristinehamn (där hans familj bor) till Örebro, vilket bör göra vardagen lättare för honom.

Patrik Haginge.
Situationen för Patrik Haginge är oklar. ÖSK vill nog gärna ha kvar honom som kulturbärare, men han måste även höja sig så att han kan ses som ett fullgott alternativ på bänken.
– Det handlar mycket om speltid och att vi som klubb vill ha kulturbärare. Det är hela lagbygget inför 2018 som kommer att spela in, säger Sköldmark.


Tillägg.
NA (Betalvägg): Snillen spekulerar – Lövholm och och Fiedler om ÖSKs spelartrupp (video)

Sema drabbad av falsk ischias

NA har tagit reda på vad problemet är med Maic Sema som vi inte sett till på en fotbollsplan på ett tag. Bakom sin betalvägg kan man läsa att han drabbats av falsk ischias. Låter lite halvskumt tills dess att en webbsökning vidimerar diagnosen. Det finns alltså något som heter så.

Till skillnad mot den äkta ischiasen som beror på en diskskada kan den falska ha flera olika orsaker. Oftast beroende på en sned- eller överbelastning av ryggen. Kännetecknande är väl framför allt att smärtan påminner om ischias även om den är mer diffus och inte lika intensiv. Den sägs även svara bra på en kiropraktisk behandling. Något som bekräftas av att Sema just har kunnat delta i den kollektiva träning igen – om än inte fullt ut.

NA (Betalvägg): Därför har ÖSK-stjärnan Maic Sema saknats på planen
Ischias.se: Falsk ischias