Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK ger kontrakt till Simon Gustafsson

Simon Gustafsson har nu tagit nästa steg i sin fotbollskarriär.


Vid ÖSKs ”frågestund” idag kom det mellan raderna fram, att man ”givit” ett kontrakt till Simon Gustafsson. Den talangfulla målvakten född år 2000 kom till ÖSK från Västeråsklubben Skiljebo i november år 2015.  Nu knappt tre år senare är det dags för nästa steg – ett A-lagskontrakt. Fast det handlar nog om något slags lärlingsarrangemang.

I och med det här kontraktet täpper ÖSK till en svaghet i A-truppen. I år har det nämligen hittills inte funnits någon tredjemålvakt. Inte något som hittills vållat några problem, men om Oscar Jansson eller Mathias Karlsson av någon anledning (skada, sjukdom etc) inte skulle vara tillgänglig hade det saknats en reservmålvakt. Men nu finns det det (äntligen).

ÖSK har inte givit någon publicitet angående detta på sin webbplats, vilket de väl borde göra/ha gjort. Men i SvFF:s landslagsdatabas finns nu övergången till Örebro Elitfotboll AB per den 20 augusti dokumenterad.

Jag vet inte hur lång kontraktstid det rör sig om. Normalt brukar talangerna få tre år, men man vill kanske inte ge så lång tid till en tredjemålvakt, vars speltid blir ytterst begränsad efter nästa år då han lämnat juniorfotbollen bakom sig.


Tillägg (dagen efter).
Nu har ÖSK bekräftat kontraktet. Det rör sig – som jag misstänkte – om ett kortare kontrakt på ett och ett halvt år. Simon och/eller ÖSK inser, att när Simon fyller 20 blir det väldigt få spelmöjligheter för honom. Inte ens i U21-matcherna skulle han bli ett förstahandsval, eftersom klubben brukar använda dessa till att matcha andramålvakten.

Jag noterar dessutom att vad jag kallade ett lärlingskontrakt numera kallas ett ungdomskontrakt. Same same, misstänker jag.

ÖSK: Simon Gustafsson skriver kontrakt med ÖSK

P17/00: Trinh och Bark startar mot Rumänien

Det svenska P17-landslaget spelar i eftermiddag den tredje och sista landskampen i fyrnationersturneringen som avgjort i Örebro och Nora. Motståndarna från Rumänien har liksom Sverige fyra poäng efter de första två matcherna och det blir alltså en match med finalkaraktär för Sveriges del då lagen möts.

I det svenska laget återfinns både Martin Trinh och Adam Bark i startelvan, medan målvakten Simon Gustafssom får börja på bänken.

Den här matchen var ursprungligen planerad att spelas på Grenadjärvallen, men på grund av regnet har man tvingats att flytta den till konstgräset på Karlslund Arena. Avspark kl. 17:15.

Mötet visas liksom tidigare matcher i en Web-TVutsänding genom SvFF:s försorg.

SvFF: Final i Örebro
SvFF: LIVE P17 Sverige-Rumänien 17:15
NA: Regnet flyttar landskamperna till Karlslund arena: ”Vill inte spela vattenpolo”

P17/00: Tre ÖSKare på planen

Då P17-landskampen mot Norge avslutades igår innehöll det svenska landslaget tre spelare från ÖSK. Något sådant kan väl knappast ha hänt tidigare. Debuterande målvakten Simon Gustafsson och Martin Trinh spelade från start och fick båda full matchtid. Adam Bark blev inbytt i slutminuterna i vad väl såg ut som en ersättning på grund av skada. Adam spelade ju hela den första matchen och tanken var nog i och för sig inte att han skulle in i den andra. Men ändå, tre på planen samtidigt – det var ett väldigt gott betyg för ÖSKs talangutvecklare.

Matchen mot Norge slutade oavgjord 0-0. Simon gjorde bra ifrån sig i målet även om jag ibland blev lite nervös över att se hans lite snäva passningar till lagkamraterna i backlinjen. Men det gick ju bra.

För det svenska laget återstår nu en match i turneringen. I morgon (måndag) möter Sverige Rumänien. Matchen är planerad på Grenadjärvallen. Väderleksutsikterna inför morgondagen är dock inte de bästa med ett förutspått regnväder. Den första G-vallsmatchen fick ju flyttas på grund av att planen då inte ansågs hålla efter torsdagens nederbörd. Det kan bli likadant i morgon om väderprognosen stämmer.

SvFF: Mållöst mot Norge i Nora
NA: ÖSK-målvakten höll nollan i landslagsdebuten – mållöst mot Norge i Nora

P17/00: Landslagsdebut för Simon Gustafsson

Simon Gustafsson får göra landslagsdebut på hemmaplan. (Fast egentligen är han ju från Västerås).


Sveriges sjuttonåringar spelar idag (om mindre än en timme för att vara exakt) den andra matchen i fyrnationsturneringen som just nu avgörs i Örebro och Nora.

Dagens match för Sverige avgörs på Norvalla i Nora. I det svenska målet står en landslagsdebutant från ÖSK. Simon Gustafsson har visserligen varit uttagen till några av SvFF:s elitsammandragningar tidigare, men det här blir första gången han får dra på sig landslagsdressen ”på riktigt”.

Sällskap i den svenska startelvan har han av Martin Trinh, som numera är något av en veteran i landslagssammanhang. Matchen mot Norge blir den femtonde (om jag räknat rätt) landskampen för hans del. Adam Bark, som spelade hela matchen mot Slovakien i förrgår sitter idag på bänken. Med ett så pass tufft spelprogram med matcher varannan dag så gäller det för landslagsledningen att inte slita för hårt på de spelare som de har tillgängliga i truppen.

SvFF: Startelvan i Nora

Matchen som börjar kl. 13:00 visas av SvFF på deras webbplats: LIVE P17 Sverige-Norge 13:00

P17/00: Tre ÖSKare till fyrnationsturnering

Simon Gustafsson får göra landslagsdebut på hemmaplan. (Fast egentligen är han ju från Västerås).


Tre spelare från ÖSK har blivit uttagna till en fyrnationersturnering som kommer att avgöras i slutet av augusti/början av september. De uttagna är Martin Trinh, Adam Bark samt målvakten Simon Gustafsson.

Trinh (12) och Bark (4) har redan hunnit skaffa sig erfarenheter från landslagsspel. För Gustafsson däremot innebär den här uttagningen att det blir en landslagsdebut för hans del.

Det kommer att bli något av hemmaplan för de unga ÖSKarna eftersom turneringens matcher spelas i Örebro och Nora.

Spelschema för turneringen:

SvFF: Trupp till fyrnationsturnering i Sverige
NA: Örebrotalanger spelar landslagsturnering på hemmaplan
ÖLFF: Stor lokal anknytning i landslagstruppen